Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Název „Bramborový salát 4%“ poupraven…
Na vyškvařeném špeku (na kostičky, ne do křupava) osmažit cibuli (na kostičky, na měsíčky) do sklovita. Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít varem. Ve slupce vařené brambory oloupat a krájet podle rodinných zvyklostí do mísy. Vrsty brambor skrápět zálivkou. Opepřit, zlehka promíchat, dochutit octem, solí a uložit v teple. Poznámka: u nás mu říkáme Valašský salát; ten, kdo rád cibulový šmak, část cibule přidá syrové (třeba i strouhané na jemno); pro změnu možno mísu pohladit česnekem :-) U nás musí být na stole vedle majonézové klasiky ke Štědrovečernimu kaprovi. Mám jej rád i samotný, nebo s tvrdým chlebem...
Recept je z kategorií: Bramborové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Teplý bramborový salát 4% TAKE5
… a Italové podobný salát dotáhli k dokonalosti
Brambory s jablky
…alis ten název tipla správně 
166 příspěvků 29.4.09 19:59
Buturenko, tady je na tisic druhu chleba, od evropskych az po ruzne exoticke placky, ale „Masek“ ani jeden!!!
J.
311 příspěvků 28.4.09 20:45
Milí lidi, já jsem tak ráda, že Vám chutná chleba od p. Maška - má naši technologii na pečení chleba
. díky
Teplý nemám rád, za tvrdý jsem vděčný. Miloš
79 příspěvků 28.4.09 18:07
u nás sa zemiakovému šalátu s cibulou bez majonézy vraví cigánsky šalát…že by to boli tie 4% ?? No to číslo sa mi nevidí ani na náš štát a ani na váš štát :--DDD
166 příspěvků 28.4.09 08:26
Jo, jo, delas mi teda chute…takova vonava, jeste tepla patka s maslem a tim pivnim syrem a cibuli…Kanadani nevedi, jaka je to nesmirna pochoutka. A to si predstav, ze Kanadan by nepozrel kapra, je to pro ne ryba, ktera zere odpadky!
Omlouvam se, ze moje psani je jaksi mimo „misu“..toho bramboroveho salatu..:-)
J.
50 příspěvků 28.4.09 04:18
No za oceán ti ho nepovezu, ale mám zážitek, kdy jsme s kamarádem, cestou z hor vezli do Hradce asi 15 bochníků. Zrovna je vyndali z pece a my je žonglovali do auta. Zavazadla šly partnerkám na klín, kufr jsme vyložili těmito poklady a vyrazili jsme. Klimatizace naplno, ale nestíhala a my s otevřenými okny, zpocení a za námi vůně nesmírná. Tak teď jsem hnusnej co?
166 příspěvků 28.4.09 04:11
Tedy Ty jsi mi udelal radost vzpominkou na Maskuv chleba…lepsi neexistuje…az ho budes kupovat, pozdravuj a rekni, ze na tuhle dobrotu vzpomina nekdo az za oceanem…
Zdravim do Jizerek
Jarka
50 příspěvků 28.4.09 04:01
Možná ty 4% reprezentují ty co milují tvrdý chleba. Já ale patřím mezi těch 96 % , co mají rádi teplý. Tak, teď jsem se do toho zamotal
Na chalupě v Jizerkách jezdíme do Smržovky
k Maškovi (kdo zná pochopí) pro úžasný a vždy teplý až horký chleba.
Když ho namažete máslem, které se roztéká a plátky pivního sýra
s mletým kmínem a cibulí......
5068 příspěvků 28.4.09 03:23
Chutnyyyy,sice bez brambor bol o))
zo zelenej fazulky, pre slaninku som musela do
mesta. Salat bol, uz nie je
a bol z kila fazulky o));))…dik 
ahojky
, s tím okoralým chlebem je to
senzační chuť. Milovníci rohlíků mě nechápou
, i když dobrý kupovaný vlašáček
s křupavým slaným rohlíkem má taky něco do sebe
Měj se. D.
935 příspěvků 28.4.09 01:48
i já se přidávám k milcům tvrdého chleba. Aspoň čtvrtku si nechávám pro sebe pár dní „odležet“ …:-))
dej synovi recept na obyčejný německý salát - to je přesně ten teplý, podává se to v každé bavorské Bierstube i v rakouském Heuriger. Horké brambory rychle oloupat, osolit, opepřit a smíchat s marinádou - bujon (opravdický) trochu teplý, ocet, hořčice - podle mne je nejlepší kremžská, olej (tentokrát ne olivový, ale třeba dobrý slunečnicový) a může se přidat i troška cukru, ale já ho nedávám. Hodně vyšlehat nebo umixovat, hned zalít na brambory, promíchat a nést na stůl. Dokonce jsem byla i svědkem, že ho ohřáli v MW a podle mne na chuti neutrpěl.
Svevo, dej mu recept na obyčejný německý salát - to je přesně ten teplý, podává se to v každé bavorské bierstube i v rakouském heuriger. Horké brambory rychle oloupat, osolit, opepřit a smíchat s marinádou - bujon (opravdický),
Jejda, casino, s tvrdým chlebem
, nikdy by mne nenapadlo, že stejnou chuť,
zvláštní, může vlastnit ještě někdo jiný
D.
a čekal, kdo se na to chytí, tak jsem mu musela oučinlivě vyhovět
Syn občas vzpomínal na vlažný bramborový salát bez majonézy, co kdysi jedl u babičky. Při první příležitosti mu tento recept naservíruju, uvidím jaká bude reakce. Ty 4% by mne také zajímaly. Děkuji moc a zdravím.
bane, to on určitě myslel tu menšinu… ;-D
já osobně tipuji, že přítel Casino ho pojmenoval podle toho, kam salát po dohotovení ukládá

Ale ona nám to ta liška podšitá určitě ráda nějakou přiměřenou hádankou či kvízem osvětlí
935 příspěvků 28.4.09 00:49
Jj, tenhle salát je fajn. Těmi 4% je asi myšleno naředění 8% octa vodou, že ?
Napadl mě ještě jiný výklad.....;-))