Recept Jednoduchý bramborový salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Bramborový salát se u nás dělá ve velkém. Nosím ho i do zaměstnání a při konzumaci je můj vždy ihned pryč.
Skoro do všech se přidává pepř a cibule. Já cibuli a pepř nedávám a proto ho může jíst téměř každý.
Do bramborového salátu se dá přidat jakákoli zelenina, maso vařené, pečené, nebo uzené. Také někdo přidává i párky a různé pochutiny. Bramborový salát označujeme jakýkoli salát, ve kterém převažují brambory. Jednoduchá jídla jsou ta nejchutnější. Vyzkoušejte ten můj, je opravdu moc dobrý.

Postup

Postup
Brambory oloupeme a ještě syrové nakrájíme na malé kostky. Pořádně propláchneme ve studené vodě (aby neztratili chuť brambor) a dáme vařit. Uvaříme vejce. Mezi tím očistíme a nakrájíme na kostičky mrkem, kterou dáme také vařit. Mrkev vaříme jen 2 – 4 minuty při plném varu, aby neztratila křupavost. Na kostičky nakrájíme okurky. Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout, ale jen aby byli trochu víc než vlažné.
Do velké mísy dáme hrášek, kukuřici, okurky, na kostky nakrájená vařená vejce, uvařenou mrkev a hořčici. Vše dobře promícháme. Přidáme vlažné brambory (Vlažné brambory dají salátu jedinečnou chuť.), trochu zamícháme a přidáme majonézu. Vše velmi dobře promícháme a dáme do druhého dne odležet do lednice.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Bramborové saláty Štědrý den


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.12.13 vloženo
  • 9395x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg brambor
  • 600 g majonézy „Hellmann´s“
  • 6 – 8 vajec
  • 3 – 4 velké mrkve
  • 250 g sterilovaného hrášku
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 celé dětské okurky
  • 1 plná velká lžíce plnotučné hořčice

Doporučená příloha

  • Podáváme s řízky, rybou a nebo salát jíme jen samotný.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednoduchý bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 15.12.13 15:57
+

Ještě ne, ale otázka času - určitě už na tom pracují alespoň 4 výzkumné ústavy :lol:

 
svato
1415 příspěvků 15.12.13 11:08

Stavila som sa včera na trhu a bola so prekvapená, koľko predajcov ponúka zemiaky „rohlíčky“, tie sú na šalát najlepšie a ešte prednedávnom to bol absolútne úzky profil :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.12.13 08:51

Děkuji všem za objasnění pojmu: 1 celé dětské okurky.

My tady na děti tak hodní nejsme a okurky a hořčici jim specielně neděláme.
Jen mi vrtá hlavou, když to jde bez éček, proč se do toho vlasně dávají.
Asi to někomu chutná. Každý asi rád něco jiného.

Byla jsem též překvapena, co příznivců má Hellmannova majonéza.

A co takhle dětská slivovice…nebyla by? :idea:

 
dianaknaplt
2 příspěvky 13.12.13 21:28
brambory

Nesmíte brambory rozvařit. Vaří se cca 15 min. (Maximum, protože jsou nakrájené na malé kousky.) Nikdy nebyl salát jako bláto. Naopak, mám ráda, když jsou brambory i zelenina při jídle znát. Zatím vše, co jsem uvařila, vždy chutnalo. Nesnáším překombinovaná jídla. Je to zbytečné.

 
svato
1415 příspěvků 11.12.13 22:46
:lol: :lol: :lol:
 
gmp
1603 příspěvků 11.12.13 18:23
-

Dej tam mou fotku

 
svato
1415 příspěvků 11.12.13 17:42

Neodmietam hellmansku kvôli škodlivinám, ale kvôli chuti, zdá sa mi sladká, ako ten povestný z výlučok nutrie, najradšej som mala starú tradičnú majolku z cíferskej hydinárne, teraz sa mi zdá najpodobnejšia majonéza gourmet (výrobcu neviem)
samozrejme, viem urobiť aj domácu, ale momentálne na to nemám ani čas, ani energiu (chýba mi tu „strašne unavený“ smajlik)

 
casino
4463 příspěvků 11.12.13 09:36
"...zavařovací sklenici nebo litrový kafáč"

Přijde mi, že dotyčný je pro práci s tyčákem dostatečně vybavený :mrgreen:
(ten krígl se mi pro zde diskutovaný účel jeví jako nejméně vhodný :think:

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 11.12.13 08:06

Od té doby, kdy jsem poprvé zkusila „majonézu fofrem“, je to můj favorit, nedělám jinou. Pravda, mám k dispozici domácí vejce. Jenom jednou se mi neušlehala, ale na jiném webu „conovehonakopci“ jsem našla záchranu. Měla jsem pak dvojitou dávku. Ale nic se nevyhodí. Miloši, doporučuji zkusit ještě jednou, vezmi na to zavařovací sklenici nebo litrový kafáč. Nevystříkne ani kapka.

 
gmp
1603 příspěvků 11.12.13 05:00
-

V letech, kdy jsem byl ještě mladý a krásný (myslim že to bylo nějak loni, nebo tak), jsem viděl dělat jednu půvabnou (bejvalou) Labužnici majonézu tím Bluesčiným způsobem. Já to v mladické nerozvážnosti zkusil po ní a od té doby zas poctivě šmrdlám vařechou žloutek a přikapávám olej (nemusim malovat). Když dvá dělají totéž není to tosamo. Pokud je z vyšších míst veleno dusičňanopesti­cidové hodování, dávám také kupovanou majonezu. Nikoliv Helmans ale „kielecką“, ale to asi nebude to pravé zdělení pro sdílení.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 10.12.13 13:44

Teprve teď jsem zjistila, že mám dětských okurek plný špajz. Jenom mi připadá divné, že pokud se něco dělá normálně, začne se říkat „dětský“ bez přídavků barviv a konzervantů - ale to tam přeci nepatří, že?

 
casino
4463 příspěvků 10.12.13 11:23
Hellmann´s majonéza

K těm nakostečkovaným bramborám se nevyjadřuju, nemám s tím zkušenost… Akorát jsem kdysi vylítl z kůže, když dcerunka bramrory vařené ve skořápce slila a chladila tím, že je utopila ve studené vodě…
Cítil bych se ale jako sv. Petr, kdybych zapřel svůj pozitivní vztah k Hellmann´s ma­jonéze :palec: Umím udělat i tuto MAJONÉZU a nemyslím to jako vtip :mrgreen: ale proč bych ji dělal, když je na trhu ta ďábelsky dobrá, „pekelná“ majonéza, že? :potlesk: :mavam:

Příspěvek upraven 10.12.13 v 11:24

 
di
2451 příspěvků 10.12.13 07:43

Ty dětské okurky jsou asi tohle nebo tohle , jinak recept nehodnotím (radši).

 
birkana
1663 příspěvků 10.12.13 06:32

@esmeralda, průmyslově vyráběné majonézy (kečupy, bujóny a spol.) ve zdejších receptech ignoruji - majonézu a vývary mám vlastní a kečup nahrazuji protlakem nebo pasírovanými rajčaty ;). Mě tak zaujala předpříprava brambor, že už jsem další nekomentovala 8o

 
svato
1415 příspěvků 09.12.13 23:39

Nakrájané zemiaky sa dajú, ak sú dobré domáce, vystihne sa správny moment a poriadne sa zlejú, ale tá Hellmann´s majonéza a chrumkavá mrkva, to je iné kafé.

 
casino
4463 příspěvků 09.12.13 23:25
Dětské okurky?

Že by totéž co „babby“ okurčičky, tedy taková mláďátka od okurek, neboli okurčátka :?: :nevim: :mrgreen:

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.12.13 22:09

Birkano, máš pravdu.

Jednou jsem tuto metodu zkusila v domnění že si ušetřím práci. Bramboby začaly v salátu pouštět vodu.
Mazlavá konzistence by mi nevadila, ale tohle bylo něco jiného.

Úplně nejvíc by mi v tom vadila „Hellmann´s“ majonéza.

A křupavá mrkev? Skoro jsem napsala - nedovedu si představit - ale dovedu…

Prosila bych jen vysvětlit co je (jsou) •1 celé dětské okurky.
Při nedávné návštěvě ČR jsem se seznámila s dětskou hořčicí, ale s okurkou nikoliv.

 
birkana
1663 příspěvků 08.12.13 08:42

Hmmmm… syrové brambory nakrájet na malé kostky a pak uvařit :think: Měla bych obavu, že bude mít uleželý salát konzistenci „bahýnka“ jako některé ty vaničkové supermarketové :twisted: Ano, každý si brsalát připravujeme podle vlastních chutí a zvyklostí :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz