Recept Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Postup

předehřát troubu na 190°C. Rozehřát 3 lžíce oleje na pánvi, přidat cibuli a osmažit ji do zlatova. Přidat cukety, papriky, hrášek, fazolky a brambory společně s kořením, solí a pepřem. Smažit po 3 min. za stálého míchání. Přendat vše do mělkého pekáčku. Rozkrojit rajčata napůl a v míse je smíchat s konzervovanými rajčaty, česnekem, petrželkou a zbytkem oleje. Nalít vývar do pekáčku a nahoru všeho rozdělit rajčatovou směs. Přikrýt a péct po 30-45min. až je zelenina měkká. Podávat horké posypané olivami a petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.08.03 vloženo
  • 13088x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, posekaná
  • 6 menších cuket nakrájených na kousky
  • 1 zelená paprika bez semeníku, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá, nebo červená paprika, bez semeníku, nakrájená na kousky
  • 120g čerstvého, nebo zmraženého hrášku
  • 120g zelených fazolek, očištěných a rozkrojených napůl
  • 500g nových, nebo salátových brambor rozkrojených na kostky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 4-5 oloupaných rajčat
  • 400ml konzerva posekaných rajčat
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 4-6 stroužků česneku, rozdrceného
  • 350ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • černé, vypeckované, na půl rozkrojené olivy a petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku.

cesneku to snese vic, je to lahodna kombinace. jenom uvazuji, zda by nebylo lepsi tam dat brambory varene. nemam rada takovou tu slupku, co ziskaji varenim v kyselych rajcatech. treba nekdo vi, jak tomu predejit.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Chilli con carne Chilli con carne
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz