Recept Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Postup

předehřát troubu na 190°C. Rozehřát 3 lžíce oleje na pánvi, přidat cibuli a osmažit ji do zlatova. Přidat cukety, papriky, hrášek, fazolky a brambory společně s kořením, solí a pepřem. Smažit po 3 min. za stálého míchání. Přendat vše do mělkého pekáčku. Rozkrojit rajčata napůl a v míse je smíchat s konzervovanými rajčaty, česnekem, petrželkou a zbytkem oleje. Nalít vývar do pekáčku a nahoru všeho rozdělit rajčatovou směs. Přikrýt a péct po 30-45min. až je zelenina měkká. Podávat horké posypané olivami a petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.08.03 vloženo
  • 13266x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, posekaná
  • 6 menších cuket nakrájených na kousky
  • 1 zelená paprika bez semeníku, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá, nebo červená paprika, bez semeníku, nakrájená na kousky
  • 120g čerstvého, nebo zmraženého hrášku
  • 120g zelených fazolek, očištěných a rozkrojených napůl
  • 500g nových, nebo salátových brambor rozkrojených na kostky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 4-5 oloupaných rajčat
  • 400ml konzerva posekaných rajčat
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 4-6 stroužků česneku, rozdrceného
  • 350ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • černé, vypeckované, na půl rozkrojené olivy a petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezmasý, bramborový, pikantní kastrůlek po Turecku.

cesneku to snese vic, je to lahodna kombinace. jenom uvazuji, zda by nebylo lepsi tam dat brambory varene. nemam rada takovou tu slupku, co ziskaji varenim v kyselych rajcatech. treba nekdo vi, jak tomu predejit.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz