Recept Belgický hlávkový salát s pomerančem a olivama

Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Salát rozebereme na listy a opláchneme. Kůru z pomeranče odřízneme tak, aby něm nezůstala bílá kůžička a nakrájíme na plátky.
Citronovou šťávu smícháme s oliv olejem, osolíme a opepříme.
Salát rozdělíme na talíře. Doprostřed naskládáme pomeranč. Přidáme olivy v celku i nakrájené. Zalejeme zálivkou a podáváme.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.07.09 vloženo
  • 2891x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlávkový salát
  • 1 pomeranč
  • 2 citrony
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 12 černých oliv (Belgičani používají tzv. kalamata-olijven)
  • pepř a sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Belgický hlávkový salát s pomerančem a olivama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz