Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozkrojit lilky a několika místech je propíchat, položit je na vymaštěný plech a upéct ve vyhřáté troubě na 200°C po 1 hodinu. Nechat vychladnout. Do mísy dát česnek. Rozkrojit lilky, vyjmout jejich dužinu, vymačkat co nejvíc šťávy z lilků a rozmačkat je vidličkou, nebo šťouchadlem na brambory. Přidat k česneku. V jiné misce utřít ¨Tahina¨ pastu s citronovou šťávou. Přidat sůl a dobře promíchat. Přendat do mísy s lilky a smíchat vše dohromady. Nechat vychladit. Před podáváním posypat petrželkou, mletou paprikou a talíř dokola pokapat olejem. Podávat jako přílohu, jako předkrm se syrovou zelenonou, nebo jako hlavní jídlo s na tvrdo uvařenými vejci a různým masem.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Plochý chleba jako je Pita.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Baba Ghanouj - pasta z lilků
704 příspěvků 7.6.04 10:59
Babi, dekuji moc za recept. Ochutnala jsem jej poprve v Californii, v jedne arabske restauraci a moc mi chutnal.