Recept Americký guláš Pra

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Americký guláš

Úvod

No to tu este chybalo gulas cislo 91… pozeram ale zda sa ze tu nie je .

Povodne jedlo chudobnych europskych emigrantov ktore uz v roku 1914 bolo v americkych kucharskych knihach v tejto „skoro madarskej verzii“ pod menom guláš od v tedy v nespocetnom mnozstve domacich verzii.
 http://en.wikipedia.org/…ican_goulash

Postup

1-Hovadzie mlete maso dame na horucom oleji oprazit spolu s na drobno nakrajanou cibulou a cesnakom tak 5 minut.

2-Pridame na kocky pokrajanu papriku drvene paradajky z konzervy v troche vody rozmiesany pretlak ,kukuricu a vsetko ochutime paprikou a korenim podla chute.Dusime zakryte do makka tak 15 minut. Medzi tym si dame varit cestovinu tradicne su to kolienka , dal som aku som mal.

Cestovinu dame naspat do hrnca a pridame podusene hovadzie vsetko premiesame .Servirujeme so struhanym syrom .


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.13 vloženo
  • 2175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 500 g mäso hovädzie mleté
  • 1 ks cibuľa
  • 1 - 2 strúčiky cesnak ( alebo suseny )
  • 2 - 3 lyžice pretlak paradajkový
  • 400 g (alebo krájané) paradajky v konzerve drvené
  • podľa potreby voda
  • 1 ks (veľká farebná mäsitá) paprika
  • 1 lyžica paprika sladká
  • podľa vlastného výberu korenie
  • olej rastlinný
  • cestovina (tradicne kolienka)
  • kukurica (alebo hriby sampiony)
  • (strúhaný) syr (tradicne cheddar )
  • soľ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 28.02.13 09:40

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Americký guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 02.03.13 20:28

Vyzkouseno :) jen by me Bento zajimalo, jake jsi pouzil koreni :) To me lehce zmatlo, tak jsem tam dala darek z Turecka na mlete maso. Bylo to zajimave, priste dam jine koreni :)))

 
Bento
794 příspěvků 01.03.13 01:08

Frantiska, tym ze som zo strednej europy presne by som robil ako sa robilo u nas doma…dusilo :arrow: a dusilo, tu v anglicky hovoriacich maju skor pristup ako ku hamburgeru, rychlo oprazit pokial sa nestrati ruzova pridat do omacky rychlo podusit a je to hotove.
Mozno ze to funguje na principe chobotnice bud rychlo a kratko alebo pomaly a dlho. 8o
Tiez je pravda ze konzumacia hovadzieho v anglickych krajinach je ovela vyssia, mne sa zda vseobecne kvalitnejsie a ovela vacsi vyber a k platu relativne pristupnejsie, je tu bezne ze ludia si kupia kus kvalitnejsieho masa a daju si ho pomliet u masiara.Ja som pouzil chuck co je lacnejsi rez:
 http://en.wikipedia.org/…/Chuck_steak

 
zébulon  28.02.13 21:06

Myslím, že jakékoliv mleté hovězí bude za dvacet minut hotové (možná i to z vtipu, co jsem dnes slyšela: V řeznictví - kupující: hello, do you have a beef? řezník: yes, of horse!).

 
Frantiska
927 příspěvků 28.02.13 20:32

@ucitelas no jo, ale jake mlete :) :* anebo to radsi udelam v pomalem hrnci :)

 
casino
4463 příspěvků 28.02.13 19:26
Nedělejte si srandu z vážné věci :)

Taky mi táhly hlavou podobné otázky jako Františka :think:
Neptal jsem se jednak proto, že jsem doufal, že se optá někdo jiný a jednak proto, že Bento sem dává většinou to, co má odzkoušené :palec:
No a taky jsem si říkal, že Amerikánci třeba to co nepokřoupou použijí místo olova na klokani :mrgreen:

 
ucitelas
328 příspěvků 28.02.13 17:58
mleté
:mavam:
 
Frantiska
927 příspěvků 28.02.13 16:54

Ja nejsem, rozhodla jsem se to o vikendu uvarit, jen jake hovezi jsi pouzil, ze bylo za 20minut?

 
Bento
794 příspěvků 28.02.13 14:52

Mozno ze su daktory prekvapeny :roll: ze som pridal taketo lacne -obycajne jedlo ale nedavno som sa motal po chudobnejsich castiach sveta a vela ludi by bolo vdacnych aj za taketo jedlo a vela jedla ktore pozname a sperkujeme vinom a drahymi surovinami vzniklo ako lacne jedlo chudoby, a pre tych ktory su financne slabsi mozu aspon povedat aj ked spravili gulas z mleteho masa je to taky aky sa robi v amerike eto vsjo…cheers ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz