Recept Americký guláš Pra

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Americký guláš

Úvod

No to tu este chybalo gulas cislo 91… pozeram ale zda sa ze tu nie je .

Povodne jedlo chudobnych europskych emigrantov ktore uz v roku 1914 bolo v americkych kucharskych knihach v tejto „skoro madarskej verzii“ pod menom guláš od v tedy v nespocetnom mnozstve domacich verzii.
 http://en.wikipedia.org/…ican_goulash

Postup

1-Hovadzie mlete maso dame na horucom oleji oprazit spolu s na drobno nakrajanou cibulou a cesnakom tak 5 minut.

2-Pridame na kocky pokrajanu papriku drvene paradajky z konzervy v troche vody rozmiesany pretlak ,kukuricu a vsetko ochutime paprikou a korenim podla chute.Dusime zakryte do makka tak 15 minut. Medzi tym si dame varit cestovinu tradicne su to kolienka , dal som aku som mal.

Cestovinu dame naspat do hrnca a pridame podusene hovadzie vsetko premiesame .Servirujeme so struhanym syrom .

Nahlásit recept

  • 28.02.13 vloženo
  • 2333x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 500 g mäso hovädzie mleté
  • 1 ks cibuľa
  • 1 - 2 strúčiky cesnak ( alebo suseny )
  • 2 - 3 lyžice pretlak paradajkový
  • 400 g (alebo krájané) paradajky v konzerve drvené
  • podľa potreby voda
  • 1 ks (veľká farebná mäsitá) paprika
  • 1 lyžica paprika sladká
  • podľa vlastného výberu korenie
  • olej rastlinný
  • cestovina (tradicne kolienka)
  • kukurica (alebo hriby sampiony)
  • (strúhaný) syr (tradicne cheddar )
  • soľ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 28.02.13 09:40

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Americký guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Frantiska
927 příspěvků 02.03.13 20:28

Vyzkouseno :) jen by me Bento zajimalo, jake jsi pouzil koreni :) To me lehce zmatlo, tak jsem tam dala darek z Turecka na mlete maso. Bylo to zajimave, priste dam jine koreni :)))

 
Bento
794 příspěvků 01.03.13 01:08

Frantiska, tym ze som zo strednej europy presne by som robil ako sa robilo u nas doma…dusilo :arrow: a dusilo, tu v anglicky hovoriacich maju skor pristup ako ku hamburgeru, rychlo oprazit pokial sa nestrati ruzova pridat do omacky rychlo podusit a je to hotove.
Mozno ze to funguje na principe chobotnice bud rychlo a kratko alebo pomaly a dlho. 8o
Tiez je pravda ze konzumacia hovadzieho v anglickych krajinach je ovela vyssia, mne sa zda vseobecne kvalitnejsie a ovela vacsi vyber a k platu relativne pristupnejsie, je tu bezne ze ludia si kupia kus kvalitnejsieho masa a daju si ho pomliet u masiara.Ja som pouzil chuck co je lacnejsi rez:
 http://en.wikipedia.org/…/Chuck_steak

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.02.13 21:06

Myslím, že jakékoliv mleté hovězí bude za dvacet minut hotové (možná i to z vtipu, co jsem dnes slyšela: V řeznictví - kupující: hello, do you have a beef? řezník: yes, of horse!).

 
Frantiska
927 příspěvků 28.02.13 20:32

@ucitelas no jo, ale jake mlete :) :* anebo to radsi udelam v pomalem hrnci :)

 
casino
4482 příspěvků 28.02.13 19:26
Nedělejte si srandu z vážné věci :)

Taky mi táhly hlavou podobné otázky jako Františka :think:
Neptal jsem se jednak proto, že jsem doufal, že se optá někdo jiný a jednak proto, že Bento sem dává většinou to, co má odzkoušené :palec:
No a taky jsem si říkal, že Amerikánci třeba to co nepokřoupou použijí místo olova na klokani :mrgreen:

 
ucitelas
328 příspěvků 28.02.13 17:58
mleté
:mavam:
 
Frantiska
927 příspěvků 28.02.13 16:54

Ja nejsem, rozhodla jsem se to o vikendu uvarit, jen jake hovezi jsi pouzil, ze bylo za 20minut?

 
Bento
794 příspěvků 28.02.13 14:52

Mozno ze su daktory prekvapeny :roll: ze som pridal taketo lacne -obycajne jedlo ale nedavno som sa motal po chudobnejsich castiach sveta a vela ludi by bolo vdacnych aj za taketo jedlo a vela jedla ktore pozname a sperkujeme vinom a drahymi surovinami vzniklo ako lacne jedlo chudoby, a pre tych ktory su financne slabsi mozu aspon povedat aj ked spravili gulas z mleteho masa je to taky aky sa robi v amerike eto vsjo…cheers ;)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz