Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Konzistencí tento nezahuštěný cikánský guláš připomíná spíš polévku, o to víc se podobá pravému maďarskému guláši, který si vařívali pastevci skotu za chladných večerů v kotlích v maďarské pustě.
Cibuli nakrájíme na tenčí půlkolečka a zpěníme na sádle. Maso nakrájíme na kostky a opékáme s cibulí, až se maso "zatáhne". Poté přisypeme mletou papriku a ještě chvíli restujeme. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vsypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, posekaný česnek a majoránku a dále dusíme.
Když se brambory začínají rozvářet, vsypeme také nakrájené papriky a již jen krátce dusíme. Rozvářející se brambory šťávu zahustí, takže není nutné používat mouku nebo chleba.
*Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme mletou papriku zčásti nahradit paprikou pálivou, případně do jídla ke konci vaření přidat drcené chilli papričky.*
Recept je z kategorií: Guláše
chléb nebo jiné pečivo, na talíři posypat na kolečka nakrájenou cibulí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.11.19 19:52
Moc dobrý. Trošku zahušťuji a papričky až na poslední dvě minutky aby byly trošku na skus.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kotlíkový guláš po cikánsku
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Kari, moc zdravím
… rajčatový protlak určitě nic nezkazí,
spíš naopak
… já tento gulášek vařím sice
na sporáku, ale v kotlíku to bude ještě větší dobrota … tak dobrou
chuť a přeji krásný den:-))
Paraplíčko…mňam, recept pro ohýnek jak dělaný. Já bych přidala ještě u nás velmi oblíbený rajčatový protlak pro barvu a chuť. Zdraví Moni.