Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dat vše do hrnce a nechat marinovat po 1-3 hodiny. Přivéct do varu, stáhnout teplotu a přikryté pomalu dusit po 30min. Sejmout poklici a nechat dusit dalších 15min., až je tekutina vypařená a kuře nahnědlé. Vyjmout bobkové listy a podávat. Tento pokrm je národním pokrmem filipínských ostrovů. Stejně se může připravit z vepřového, hovězího, ryb, nebo mořských plodů. TIP: Po příjezdu do ČR jsem zjistila, že zdejší ocet je příliš silný pro většinu receptů a tak zásadně používám vinný ocet červený, nebo bílý, jablečný ocet a v některých receptech balsamický ocet červený, nebo bílý. V některých případech používám i ovocné octy jako je na příklad malinový.
Recept je z kategorií: Stehna
Ryze.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.5.14 09:44
Použila som červený vínny ocot. Kuracie stehná som pred použitím
zbavila kože.
Na môj vkus bola omáčka pomerne kyslá …
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů
Mila Lydusko, zde je recept primo z Filipinskych ostrovu https://www.youtube.com/watch?… V tom recepte pouzivaji kokosovy ocet, ktery je hodne potentni http://www.foodsubs.com/Vinegars.html. Tak jako na Filipinach, tak take ja nechavam kuzi, avsak je mi jasne, ze vice mene udusena kuze nekomu nemusi chutnat. Nakonec ve vlastni kuchyni si muzeme veci priopravit dle nasich chuti Podle toho, chceme-li opravdu autenticky vysledek ktery nam nemusi chutnat, anebo neco, co nam cbutnat bude
Milá Babi. Ďakujem pekne za Váš komentár k môjmu uvareniu. Úplne s Vami súhlasím - kuchyne rôznych kútov sveta nám ponúkajú nespočetné množstvo fantastických chutí, vôní… Niektoré si zamilujeme okamžite, iné časom, a niektoré nám zostanú vzdialené.
Pokiaľ ide o filipínske Adobo, možno som mohla použiť iný druh octu? Odstraňujete kožu z kurčaťa?
Příspěvek upraven 11.05.14 v 11:28
Lydusko, mrzi me, ze Vam Adobo moc nechutnalo. On je to nekdy problem pro nase chutove bunky prijmout tak rozdilne chute ruznych narodu a nekdy opravdu bizarni a to nejenom chute, vune, ale vzhled anebo to, ze nam vecere utika z talire a my ji honime po stole. Nejhorsi ovsem je, kdyz nas fyzicky odpor je tak naruzivy, ze jednoduse nemuzeme pozrit ani sousto.
Mnozstvi octa v tomto recepte ma prakticky vyznam. V tropech,, jako jsou na priklad Filipinske ostrovy se ocet pridava do pokrmu pro preservaci masa. Jakykoliv autenticky recept na Adobo vysoke mnozstvi uvadi. Dokonce je zde o dva roky pozdejsi duplikat tohoto receptu http://www.labuznik.cz/…/kure-adobo/ a myslim ze pozdeji jeste dalsi.
A hlavne bych Ti rada podekovala za moc pekne fotografie
Příspěvek upraven 11.05.14 v 04:28
5068 příspěvků 31.5.09 05:31
Isla som opravit tu znacku Kikkoman (nie Kikkomen, ked by si nahodou hladala tak aspon spravne) a vidim, ze uz Alis zasiahla.;-);)) Dik
sójovku kupuji v japonských a čínských obchodech, v Čechách jsou jich mraky, většinou použivám světlou, tmavou jen málo. Kupuji 750 ml lahve, menší množství u nás nemá cenu
Kikkoman je o trochu sladší než ostatní, ochutnej, abys s tím počítala při přípravě. Česká vitana, popřípadě německé např. z Lidlu podle mého moc se sójovkou společného nemají, zcela jistě nejsou vyráběné klasicky.
5068 příspěvků 31.5.09 02:23
neviem ake su znacky u nas doma. Pouzivam Kikkomen a som spokojna. Myslim, ze ta je u nas tiez. Mozno ti este dakto poradi.
A kuriatko je moc chutne ak si ho chces urobit
12 příspěvků 31.5.09 00:10
Ahojte, sojových omáček je několik druhů… která omáčka se používá nejčastěji jako pravá sojová od které firmy? Dík Helena
Kulik, mám obrovskou radost, že jsi recept vyzkoušela a že Ti chutnalo.
S přáním příjemného dne,
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno, velmi dobré. Dík, babi!
Scarlet, děkuji Ti za připomenutí receptu, který jsem osobně nesčetněkrát vařila ;o) Při svém zaměstnání jsem totiž po 30 let cestovala na blízký i dálný východ a za tu dobu to nešlo jinak, než si oblíbit tamní kuchyně ;o)
Přeji Ti poklidný večer!
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Jé, tady je taky ta dobrůtka.