Recept Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů

(Hodnoceno 1x) Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů

Postup

Dat vše do hrnce a nechat marinovat po 1-3 hodiny. Přivéct do varu, stáhnout teplotu a přikryté pomalu dusit po 30min. Sejmout poklici a nechat dusit dalších 15min., až je tekutina vypařená a kuře nahnědlé. Vyjmout bobkové listy a podávat. Tento pokrm je národním pokrmem filipínských ostrovů. Stejně se může připravit z vepřového, hovězího, ryb, nebo mořských plodů. TIP: Po příjezdu do ČR jsem zjistila, že zdejší ocet je příliš silný pro většinu receptů a tak zásadně používám vinný ocet červený, nebo bílý, jablečný ocet a v některých receptech balsamický ocet červený, nebo bílý. V některých případech používám i ovocné octy jako je na příklad malinový.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 29.04.02 vloženo
  • 7809x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1.3 kg kuřecich stehýnek rozkrojenych na 3-4 kousky
  • 1/2 (125 ml) hrnku bílého octa °°°
  • 1/2 (125 ml) hrnku sójové omáčky
  • 1/4 lžíce rozdrceného pepře
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 5 stroužků česneků posekanych
  • 3 bobkové listy
  • sůl podle chuti

Doporučená příloha

  • Ryze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.5.14 09:44

Použila som červený vínny ocot. Kuracie stehná som pred použitím zbavila kože.
Na môj vkus bola omáčka pomerne kyslá …

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů

babi
6360 příspěvků 11.5.14 23:36

Mila Lydusko, zde je recept primo z Filipinskych ostrovu https://www.youtube.com/watch?… V tom recepte pouzivaji kokosovy ocet, ktery je hodne potentni http://www.foodsubs.com/Vinegars.html. Tak jako na Filipinach, tak take ja nechavam kuzi, avsak je mi jasne, ze vice mene udusena kuze nekomu nemusi chutnat. Nakonec ve vlastni kuchyni si muzeme veci priopravit dle nasich chuti Podle toho, chceme-li opravdu autenticky vysledek ktery nam nemusi chutnat, anebo neco, co nam cbutnat bude 8o

Lyduska
371 příspěvků 11.5.14 11:12

Milá Babi. Ďakujem pekne za Váš komentár k môjmu uvareniu. Úplne s Vami súhlasím - kuchyne rôznych kútov sveta nám ponúkajú nespočetné množstvo fantastických chutí, vôní… Niektoré si zamilujeme okamžite, iné časom, a niektoré nám zostanú vzdialené.

Pokiaľ ide o filipínske Adobo, možno som mohla použiť iný druh octu? Odstraňujete kožu z kurčaťa?

Příspěvek upraven 11.05.14 v 11:28

babi
6360 příspěvků 11.5.14 00:00

Lydusko, mrzi me, ze Vam Adobo moc nechutnalo. On je to nekdy problem pro nase chutove bunky prijmout tak rozdilne chute ruznych narodu a nekdy opravdu bizarni a to nejenom chute, vune, ale vzhled anebo to, ze nam vecere utika z talire a my ji honime po stole. Nejhorsi ovsem je, kdyz nas fyzicky odpor je tak naruzivy, ze jednoduse nemuzeme pozrit ani sousto.

Mnozstvi octa v tomto recepte ma prakticky vyznam. V tropech,, jako jsou na priklad Filipinske ostrovy se ocet pridava do pokrmu pro preservaci masa. Jakykoliv autenticky recept na Adobo vysoke mnozstvi uvadi. Dokonce je zde o dva roky pozdejsi duplikat tohoto receptu http://www.labuznik.cz/…/kure-adobo/ a myslim ze pozdeji jeste dalsi.

A hlavne bych Ti rada podekovala za moc pekne fotografie :kytka:

Příspěvek upraven 11.05.14 v 04:28

jolana
5068 příspěvků 31.5.09 05:31
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Isla som opravit tu znacku Kikkoman (nie Kikkomen, ked by si nahodou hladala tak aspon spravne) a vidim, ze uz Alis zasiahla.;-);)) Dik ;))

Alis
2617 příspěvků 31.5.09 02:49
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů, Heluso

sójovku kupuji v japonských a čínských obchodech, v Čechách jsou jich mraky, většinou použivám světlou, tmavou jen málo. Kupuji 750 ml lahve, menší množství u nás nemá cenu :-)
Kikkoman je o trochu sladší než ostatní, ochutnej, abys s tím počítala při přípravě. Česká vitana, popřípadě německé např. z Lidlu podle mého moc se sójovkou společného nemají, zcela jistě nejsou vyráběné klasicky.

jolana
5068 příspěvků 31.5.09 02:23
Re: Adobo z kuřete - Helus,

neviem ake su znacky u nas doma. Pouzivam Kikkomen a som spokojna. Myslim, ze ta je u nas tiez. Mozno ti este dakto poradi.
A kuriatko je moc chutne ak si ho chces urobit ;))

helusa27
12 příspěvků 31.5.09 00:10
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Ahojte, sojových omáček je několik druhů… která omáčka se používá nejčastěji jako pravá sojová od které firmy? Dík Helena

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Kulik, mám obrovskou radost, že jsi recept vyzkoušela a že Ti chutnalo.

S přáním příjemného dne,

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Vyzkoušeno, velmi dobré. Dík, babi!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Scarlet, děkuji Ti za připomenutí receptu, který jsem osobně nesčetněkrát vařila ;o) Při svém zaměstnání jsem totiž po 30 let cestovala na blízký i dálný východ a za tu dobu to nešlo jinak, než si oblíbit tamní kuchyně ;o)

Přeji Ti poklidný večer!

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Adobo z kuřete - Adobong Manok z Filipínských ostrovů.

Jé, tady je taky ta dobrůtka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz