Recepty - pivo

Recepty s pivem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pivo je pěnivý zlatavý nápoj s bílou pěnou, kterým jsme jako Češi proslulí po celém světě. Vyrábí se z chmele, sladu, vody, pivních kvasinek. Složitým procesem kvašení a klíčení sladu, posléze vařením vzniká originální alkoholický nápoj. Obsahuje velké množství cukrů a působí značně močopudně. Jeho milovníci se často brání argumentem, že v pivu najdeme i vitamín B. Nadměrná konzumace ovšem způsobuje usazování tuku v oblasti dutiny břišní, případně alkoholismus.

 Rady při nákupu

Pivo v Čechách koupíme v jakémkoliv obchodě s potravinami a nápoji. Rozlišujeme nealkoholická, deseti, jedenácti, dvanácti i méně či více stupňová piva v lahvi, plastu, plechovce. V dnešní době se rozmáhá trend ochucených piv, nejčastěji citrusy, bobulovitým a jiným ovocem.

 Využití v kuchyni

Pivo se hodí nejlépe do marinád, k pečení tučnějších mas, jako je vepřové koleno - Medové vepřové koleno na pivu, špekáčky, hovězí, dále se hodí i ke kaprovi - Kapr na pivě, drůbeži - Králík na švestkách a černém pivu, guláši, bramborám, zabíjačkovým specialitám a celkově k mastným pokrmům.

 Skladování

Pivo nejlépe chutná ze sedmého schodu, tedy vychlazené na 7 °C.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz