Recepty - pivo

Recepty s pivem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pivo je pěnivý zlatavý nápoj s bílou pěnou, kterým jsme jako Češi proslulí po celém světě. Vyrábí se z chmele, sladu, vody, pivních kvasinek. Složitým procesem kvašení a klíčení sladu, posléze vařením vzniká originální alkoholický nápoj. Obsahuje velké množství cukrů a působí značně močopudně. Jeho milovníci se často brání argumentem, že v pivu najdeme i vitamín B. Nadměrná konzumace ovšem způsobuje usazování tuku v oblasti dutiny břišní, případně alkoholismus.

 Rady při nákupu

Pivo v Čechách koupíme v jakémkoliv obchodě s potravinami a nápoji. Rozlišujeme nealkoholická, deseti, jedenácti, dvanácti i méně či více stupňová piva v lahvi, plastu, plechovce. V dnešní době se rozmáhá trend ochucených piv, nejčastěji citrusy, bobulovitým a jiným ovocem.

 Využití v kuchyni

Pivo se hodí nejlépe do marinád, k pečení tučnějších mas, jako je vepřové koleno - Medové vepřové koleno na pivu, špekáčky, hovězí, dále se hodí i ke kaprovi - Kapr na pivě, drůbeži - Králík na švestkách a černém pivu, guláši, bramborám, zabíjačkovým specialitám a celkově k mastným pokrmům.

 Skladování

Pivo nejlépe chutná ze sedmého schodu, tedy vychlazené na 7 °C.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz