Recept Vlašimské sýrové řízky
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko a nastrouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií, vložíme do chladničky a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve strouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách nepříliš prudce dozlatova.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 31.03.04 vloženo
- 6106x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g libového vepřového bůčku
- 100 g strouhaného sýra
- 2 dl mléka
- sůl
- strouhanka
- olej nebo sádlo na smažení
- Těstíčko:
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce piva
- 1/2 lžičky Vegety kari
Doporučená příloha
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vlašimské sýrové řízky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vlašimské sýrové řízky