Recepty - mandarinky
Více z Ovoce ».

Recepty s mandarinkami Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Mandarinky jsou druhem citrusového ovoce, které pochází z Asie. Obsahují vitamín C, díky kterému zvyšují odolnost proti nemocím a možná z tohoto důvodu jdou na odbyt více v zimě. K nám se dováží mandarinky klementinky, monreale, satsuma, wilkingy a tanžerinky nejčastěji z Německa či Egypta. Dobře se loupou a snad i proto jsou oblíbenější než pomeranče.
Rady při nákupu
Při nákupu vybíráme mandarinky, které nejsou na omak příliš měkké,
s povadlou slupkou či vyschlé. Slupka musí být vypnutá a sytě oranžová.
Variantou jsou kompotované, konzervované mandarinky. Seženeme je v ovoci a
zelenině, menších obchodech i v supermarketech po celý rok.
Využití v kuchyni
Podle druhu mají mandarinky sladkou, mírně kyselou nebo kyselou chuť. Používají se do koláčů, mandarinkových dortů - Nepečený dort ze zakysané smetany , pohárů, krémů, polev, pudinků, koktejlů, likérů, džusů, salátů, nákypů, k drůbeži, krevetám i rybám. Zvláštností jsou smažené mandarinky.
Skladování
Skladujeme na chladném, suchém, stinném místě ve vzdušné přepravce či košíku. Lze uchovávat i v ledničce. Pokud se mandarinky při skladování dotýkají, je vysoká pravděpodobnost, že začnou brzy plesnivět. Lepší je nechat je volně ležet vedle sebe nebo oddělit papírovými pytlíky.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz