Recept Švédský pikantní chlebový dort

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Švédský pikantní chlebový dort

Postup

Připravit pomazánku ze šunky, 200g másla a hořčice. Zamíchat do ni na chvíli uvařený a úplně vystydlý hrášek. Zvlášť připravit pomazánku z plísňového sýru, camembertu a zbytku másla. Dobře rozmíchat. T& Vyjmout z chladničky a potřít vrch a strany sýrovou pomazánkou. Na okraji dokola ozdobit dort růžicemi ze sýrové pomazánky, pomocí cukrářského sáčku a velké hvězdičkové trubičky. Nahoru růžic položit půlky hroznů. Po stranách dortu přilepit tenké plátky řetkviček (nebo stojící rolky ze šunky navíc). Nahoře ozdobit dort diagonální řadou mandarinek, vedle nich řadou rozpůlených hroznů, vedle nich řadou půlek ořechů a takto pokračovat, až je celý dort ozdoben. P.S. Je mnoho variací na téma a můžete si zvolit různé pomazánky a ozdoby, nebo místo chleba použít plátů lístkového těsta atd. Zde je jenom jeden nápad.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 27.12.02 vloženo
  • 7930x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 6 plátků toustového chleba, nakrájeného podélce s kůrkou odkrojenou (je-li chleba již nakrájený na plátky napříč, tak se jich potřebuje 18)
  • 6 plátků celozrnného tmavého chleba, nakrájeného podélce s kůrkou odkrojenou tak, aby byl velikostí stejný jako bílý chleba (je-li chleba již nakrájený na plátky napříč, tak se jich potřebuje 18)
  • 200g uzené šunky, na drobno nakrájené
  • 100g zeleného hrášku, uvařeného
  • 400g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 200g roqueforu, gorgonzoly, nivy, nebo jiného plísňového sýru
  • 200g camembertu, hermlínu, nebo podobného sýru
  • 15 červených řetkviček, nebo dostatečně plátků šunky navíc
  • 100g zelených hroznů
  • konzerva dílků mandarinek (asi 30 dílků)
  • 36 (asi) půlek vlašských ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Švédský pikantní chlebový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 23:06
Re: Smörgastaerta - přidán obrázek
:)
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Nó...

z plesnivého sýru by se Tårta zahodila! Dìkuji moc za upozornìní, recept je upraven. Prosím o zkontrolování. Sýry opravdu znám, ale musím se pøiznat, že o èeských toho evidentnì moc nevím, tak jako, které z cizích jsou na ÈR trhu. Za mých dob to bylo jednoduché. Dostal se tavený a to bylo vše. Dìkuji Ti za pøeètení receptu! Zdraví,

E-fox
2 příspěvky 02.01.03 11:26
Napad je skvely...

mam jen par pripominek k ingrediencim:

  • syry jsou plisnove, ne plesnive
  • hermelin (ci camembert) a niva v zadnem pripade nejsou podobne syry! Jeden je s bilou plisni na povrchu, druhy s plisni uvnitr hmoty. To jen pro upresneni. Preju pekny den.
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz