Recepty - datle

Více z Ovoce ».

Datle

Recepty s datlemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Toto exotické ovoce roste na datlovníku pravém, je tmavě hnědé až černé barvy a v sušeném stavu má měkkou, mírně lepkavou a velmi sladkou dužinu. Největšími producenty datlí je Maroko, Saudská Arábie, Egypt a Irák. Právě v těchto oblastech datle tvoří každodenní součást jídelníčku. Datle jsou ideální pro doplnění energie, obsahují plno důležitých vitamínů (B1, A) a minerálů (železo, draslík, vápník).

 Rady při nákupu

Datle seženete ve všech supermarketech po celý rok. K dostání jsou většinou jen sušené - buď vypeckované nebo s peckou, měkké či poloměkké. Na čerstvé datle u nás narazíte jen velmi zřídka.

 Využití v kuchyni

V gastronomii se datle přidávají do sladkých i slaných jídel, dají se pojídat samotné. Používají se v různých exotických a marockých receptech. Hodí se např. do salátů, k jehněčímu masu - Marocké jehněčí s datlemi, výborné jsou obalené slaninou - Americké trio snadných zakousnutí od Marty jako chuťovky. Často jsou součástí všemožných druhů moučníků, lisovaných chlebíčků a salámů, pudinků, sirupů atd.

 Skladování

Sušené datle vydrží velmi dlouho, skladují se v suchém a chladném prostředí.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz