Recepty - datle

Více z Ovoce ».

Datle

Recepty s datlemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Toto exotické ovoce roste na datlovníku pravém, je tmavě hnědé až černé barvy a v sušeném stavu má měkkou, mírně lepkavou a velmi sladkou dužinu. Největšími producenty datlí je Maroko, Saudská Arábie, Egypt a Irák. Právě v těchto oblastech datle tvoří každodenní součást jídelníčku. Datle jsou ideální pro doplnění energie, obsahují plno důležitých vitamínů (B1, A) a minerálů (železo, draslík, vápník).

 Rady při nákupu

Datle seženete ve všech supermarketech po celý rok. K dostání jsou většinou jen sušené - buď vypeckované nebo s peckou, měkké či poloměkké. Na čerstvé datle u nás narazíte jen velmi zřídka.

 Využití v kuchyni

V gastronomii se datle přidávají do sladkých i slaných jídel, dají se pojídat samotné. Používají se v různých exotických a marockých receptech. Hodí se např. do salátů, k jehněčímu masu - Marocké jehněčí s datlemi, výborné jsou obalené slaninou - Americké trio snadných zakousnutí od Marty jako chuťovky. Často jsou součástí všemožných druhů moučníků, lisovaných chlebíčků a salámů, pudinků, sirupů atd.

 Skladování

Sušené datle vydrží velmi dlouho, skladují se v suchém a chladném prostředí.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz