Recept Marocké jehněčí s datlemi Pra

Bento Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marocké jehněčí s datlemi

Úvod

Tento tajine recept odzrkadluje chut Marockej kuchyne - kombinaciu sladkej, slanej a aromatickej.

Postup

1-Na troche oleja podusime cibulu a paradajky nakrajane na hrubsie. 2-Pridame na kocky nakrajanu a ochutenu jahnacinu a cesnak a kratko podusime. 3-Poukladame ocistenu umytu zeleninu, do stredu dame zmes petrzlenovej a koriandrovej vnate, pridame na kusky nakrajany slany citron a poukladame dookola susene datle a na male kusky nakrajanu chilli papricku. 4-Pridame paradajky vo vlastnej stave a podlejeme vodou podla potreby, ochutime nepridame sol lebo mame slane citrony) a na koniec polejeme lyzicou medu. Dame zakryte do rozohriatej rury na cca 1 hodinu (zalezi od masa). 5-Servirujeme s kouskousom alebo len tak s arabskym chlebom.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 01.08.11 vloženo
  • 9598x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Ingredience

  • 600 g jahňacie mäso alebo baranie
  • 6 mensia mrkva
  • 2 petržlen
  • cerstva petržlenová vňať
  • 6 male zemiaky
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 4 šalotka
  • 3 struciky cesnak
  • 1/2 hrnceka ďatle
  • 1 citrón nakladaný
  • 8 paradajky cherry
  • 350 ml paradajky v konzerve
  • koriandrová vňať
  • 2 bobkový list
  • 1 lyzicka paprika červená mletá
  • 1 lyzicka rasca rímska
  • 1/2 lyzicky korenie čierne mleté
  • 1lyzica med
  • 3 lyzice olej olivový
  • 1 /feferónka/ chilli paprička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocké jehněčí s datlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marocké jehněčí s datlemi

jaga13
399 příspěvků 2.8.11 09:27

tak tohle mně oslovilo, každý pátek na farmářském trhu čerstvé jehněčí, bude v neděli, dík :-)

Bento
794 příspěvků 2.8.11 00:25

Velmi tazko dat presny cas na tento recept , ja mam tajine ale som toho nachystal vela, tak som to dal do vacsej liatinovej panvice s liatinovou skridlou s peknym menom „cocotte“ no a ta skor funguje ako tlakac. Takze ja som to mal hotove tak za cca 45 minut.

svato
1446 příspěvků 1.8.11 23:33
:palec:
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz