želatina

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 04.09.05 11:50
želatina

Dá se použít želatina, která se prodává např. k přípravě vaječné tlačenky i na sladko, např. do tvarohu? Já jinak v obchodě objevuji jen želé na dorty (čiré nebo barevné), a to předpokládám je na zalití ovoce navrch. Nebo je to jedno?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Triss
160 příspěvků 04.09.05 17:28
...

kup si bud obycejnou cirou zelatinu, nebo platkovou, ta na vajecnou tlacenku uz je asi nejak ochucena, nebo treba neni cira…
toho zele na dorty, je strasne malo, opravdu akorat tak na preliti

 
Eleeen
1127 příspěvků 05.09.05 07:31
čirá želatina

dělá ji öetker a je na 500 ml vody, ovšem prozatím jsem v obchodech viděla jen žlutou a červenou, bezbarvou ne. Tato je velmi dobře tuhá.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.09.05 08:36
...

ak ide o čistú želatinu určite; tá je chuťovo neutrálna, čiže môže poslúžiť ako na šunkové závitky v aspiku, vaječnú tlačenku, tak aj na želé tortu, či stužovanie iných sladkých krémov :o)

a ak treba, ľahko prifarbíš pár kvapkami potravinárskeho farbiva (alebo pár zrniečkami, ak dostaneš práškové)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz