Dá se použít želatina, která se prodává např. k přípravě vaječné tlačenky i na sladko, např. do tvarohu? Já jinak v obchodě objevuji jen želé na dorty (čiré nebo barevné), a to předpokládám je na zalití ovoce navrch. Nebo je to jedno?
želatina
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
...
kup si bud obycejnou cirou zelatinu, nebo platkovou, ta na vajecnou tlacenku
uz je asi nejak ochucena, nebo treba neni cira…
toho zele na dorty, je strasne malo, opravdu akorat tak na preliti
čirá želatina
dělá ji öetker a je na 500 ml vody, ovšem prozatím jsem v obchodech viděla jen žlutou a červenou, bezbarvou ne. Tato je velmi dobře tuhá.
...
ak ide o čistú želatinu určite; tá je chuťovo neutrálna, čiže
môže poslúžiť ako na šunkové závitky v aspiku, vaječnú tlačenku, tak
aj na želé tortu, či stužovanie iných sladkých krémov )
a ak treba, ľahko prifarbíš pár kvapkami potravinárskeho farbiva (alebo pár zrniečkami, ak dostaneš práškové)
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie