Zálivka na thajský salát s rýžovými nudlemi?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník marus02
58 příspěvků 14.06.05 11:52
Zálivka na thajský salát s rýžovými nudlemi?

Ahoj, můžete někdo doporučit zálivku na thajský salát z rýžových nudlí, zeleniny (cibule, zelená složka, mrkev…) event. krevet nebo masa, který nabízejí často v thajských restaurací? Zálivka je vodová (není v salátu ani moc vidět), hodně pálivá, s charakteris­tickou"thajskou­" chutí. Stačí mi indicie jak na to +/- ingerdience . Něco zde už sice je, ale nezdá se být to ončo.

Díky moc.

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 16.06.05 01:56
Zálivka na thajský salát s rýžovými nudlemi

Marus, thajských zálivek asi existuje stovky. Kuchyně se vyznačuje (jako většina asijských) absolutní vyvážeností chutí, barev a struktur. Zkus experimentovat. Já bych začala limetkovou šťávou pro kyselost, nesmí tam chybět rybí omáčka kvůli slanosti, pak snad cukr (nejlépe palmový nebo aspoň hnědý). Určitě neuškodí Citronová tráva (Lemon Grass) a něco pálivého jako je například sladká čili omáčka (Sweet Chilli Sauce). Hodně úspěchů.

 
Labužník marus02
58 příspěvků 17.06.05 14:42
...

Esmeraldo, díky za radu! - odvážila jsem se a zkusila jsem! ostatně, vyšla jsem z tvého receptu na thajský salát s hovězím masem :-) jen vypustila mátu a zelí (protože nemám) a přidala rýžové nudle a trochu na nudličky ledového salátu troufám si doporučit ! (jen hovězí jsem měla na můj vkus dost tuhé, ale ve formě tenoulinkých plátků to zas tak nevadilo) Jinak, určitě nebudu sama ráda za další tvoje thajské recepty, jsou super!

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.06.05 02:10
Zálivka na thajský salát s rýžovými nudlemi - Maruš

zrovna tak jako jsem ráda když mi někdo poradí, ráda poradím i já (když vím jak). Thajská kuchyně je snad moje nejoblíbenější, ale s vařením moc zkušeností nemám. Raději zajdu do místních restaurací vyzkoušet opravdickou. S tím hovězím je patálie. Nepochybuju o tom že hovězí se různí. Tady se například pasou krávy venku celý rok a tudíž bude jistě rozdíl mezi masem z nich a z kraviček které jsou krmené senem. I já se bojím tuhého hovězího. Snad jen radu: snesete-li steak uvnitř růžový, dělejte ho na grilu nebo na opravdu horké pánvi jen krátce. Čím déle se maso dělá tím je tužší. Musím se přiznat, že na sladké čili omáčce (Sweet chilli sauce) jsem přímo závislá. Ta se nedá nahradit jakoukoliv jinou čili omáčkou. A také čerstvý koriandr se nedá nahradit práškovým. To jsou totiž pomletá semínka, nikoliv nať. Kdybys náhodou našla jméno nějakého receptu který tě zaujme, napiš. Pokusím se najít recept a přeložit.
Ať žije thajská kuchyně.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz