Nakládané papriky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 10.06.05 09:37
Nakládané papriky

Labužníčci, pomozte mi. Mám moc ráda nakládané papriky. Ta sklenice přede mnou je až z Turecka. Problém je v tom, že se v ní koupou tři malí zmetci a cena je zcela nehorázná. A nálepka říká že jsou v tom ty papriky,voda, olej, cukr, sůl a ocet. Snad by to nemělo být moc složité něco podobného vyrobit doma za zlomek ceny. Snad to ani nechci zavařovat (protože nevím jak). Dám těch pár skleniček do lednice. Jenom nevím kde začít. Ty papriky by se snad měly napřed povařit? Zkrátka nevím… Poraďte mi. Ale něco jednoduchého… Dí­ííík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Scarlet02
577 příspěvků 10.06.05 11:47
...

Esme, já bych ty papriky povařila nad parou, po změknutí ihned ochladila v ledové vodě. Nálev bych použila na zavaření okurek, možná bych ho udělala malinko slabší. Můžeš tam dát i cibuli nakrájenou na kolečka a koření, které se dává do okurek. Na závěr do každé sklenice přidej lžíci dobrého oleje.

 
glama  10.06.05 11:56
...

a href=„http://­www.labuznik.com/re­cipe.php?ID=1055­8“> AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!
Zkus tohle - jestli se mi to nepovede vložit, jsou to AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!
Velmi skvělý a velmi osvědčený recept!!!

 
glama  10.06.05 11:59
...

asi už to zase neumím…

 
Cuso
345 příspěvků 10.06.05 12:08
esme

skús sa pozrieť na www.femme.zoznam.sk/clanky/0300_ 3C1127E773D9F­235C1256C1300638976­.html. Bohužial neviem či je to čo hľadáš (aj keď google tvrdí, že hádam hej), lebo firemný net ma na to nepusti. Inak mi robievame nakladanú červenú papriku(kapiu), aj tzv almapapriku, to sú také malé žlté guľaté štipľavé papriky a papriku plnenú kapustou. Ak máš záujem, vypýtam recepty od manželky a hodím na labu.

 
glama  10.06.05 12:01
...

Sorry, sem to zapoměla......

 
toast
171 příspěvků 10.06.05 12:14
glamo klíííd, já ti pomůžu... ;o)

TADY je ten receptík…

 
esmeralda
4813 příspěvků 10.06.05 16:42
Nakládané papriky - Scarlet, Glamo a Toaste

Díky moc. Vyzkouším.

 
Manana
1515 příspěvků 10.06.05 21:03
Nakládané papriky

jsou na mé stránce www.manana.cz, a plněné strouhaným sýrem jsou úplně fantastické :-))

 
esmeralda
4813 příspěvků 10.06.05 23:01
Plněné papriky

Manano, měl jsi na mysli tyhle ? To vypadá náramně. Zkusím. Díky. Dělám něco podobného s Fetou. To mě naučil jeden Bulhar.

 
vranas
130 příspěvků 11.06.05 07:15
Nakládané papriky

Dělám s beraními rohy něco podobného jako Scarlet, přídám ale i zeleninu, která se zrovna vyskytne, někde je třeba česnek, někde víc cibule. Velké papriky nejprve na olivovém oleji upeču, neljlepší jsou pečené ve staré dobré remosce, navrstvím všechny na sebe, nálevu je potřeba málo, a strerilizuji. Když se pak do toho v zimě naloží na pár dní sýr, je to mňamka.

 
mirecek
35 příspěvků 01.07.05 16:09
papriky

skúste aj tieto: http://www.kimlo.szm.sk/…kavoleji.htm

 
Manana
1515 příspěvků 01.07.05 20:45
Esme,

omlouvám se, ale asi jsem do této rubriky dlouho nezabrousil nebo jsem si nevšiml.
Myslel jsem jiné nakládané papriky, a to Chile con Queso Seco, já ten přímej odkaz sem neumím dát!

 
penda
4752 příspěvků 01.07.05 22:14
co neumí maňánek, umím já ;o)

Chile con Queso Seco (chuťovky se sýrem a paprikou)

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.07.05 00:04
Nakládané papriky - Maňano a Pendo,

díky za doplnění. Určitě brzy něco zkusím. Už se na to chystám pár měsíců. Vždy nakoupím papriky, ale do lednice mi pokaždé vleze nějaký skřítek a sežere mi je. Musím si na toho zmetka počkat a chytit ho. Zatím tedy nakládám jen teoreticky.

 
Manana
1515 příspěvků 02.07.05 20:07
pendo,

imatiox chaua!

 
airan
652 příspěvků 30.07.05 10:39
...

Esmeraldo, pochazim z bulharska a tam se delaji podobne papriky jako ty turecke. Pouzivaji se cervene kapie, musi se prvni ponorit do variciho oleje(nejlepe ve fritezy) a pak se zaleje hned studenou marinadou z octa, vody a soli. Ocet a voda je 1:4, sul podle chuti. Cesnek se pridava na platky nakonec primo do sklenice.Jestli mate dobry sklep ani nemusite sterilovat! Jsou vyborne uz po 14 dnech. Dobrou chut!

 
airan
652 příspěvků 30.07.05 10:44
...

Pokud mate radi bile slovenske papriky jako ja, muzete je na el.sporaku jen trosku propect na plotne, rozriznout od spicky na 4, potrit cesnekem a perzeli, naskladat do velke sklenice , popripade jestli papriky nejsou palive pridat feferonku a zakit teplou marinadu z octa, vody, soli, cukterm. Muzou se konzumovat uz po 3 dnech, nemusi se ani skladovat v lednici. Dobrou chut

 
blueska
149 příspěvků 31.07.05 09:11
...

Esme, jestli myslíš červené (oranžové, žluté) kapie, tak povařit chvíli v osolené vodě, pak narovnat do sklínky a zalít nálevem (na litr vody 3 deci octa 8%, 20 g soli a 100 g cukru) do každé sklenice 3 zrnka pepře, 2 nové koření, 1 bobkový list. 1/2 lžičky hořčičného semínka. Na závěr PL olivového oleje.
A jestli myslíš nakládané papriky bílé nebo zelené, tak zkus: nakrouhané zelé prosolíme a promačkáme, nakrájíme cibuli, nastrouháme křen, směsí nabušíme odjádřené papriky, naskládáme do velké sklenice a volná místa prosypáváme zbylým zelím (směsí). Zalijeme svařenou vodou se solí (na litr vody 15 g soli), zatížíme a necháme kvasit. Brou chuť :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 31.07.05 10:45
Nakládané papriky

Díky moc vám všem za rady. Určitě se o to pokusím.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz