Zdravím
potřebovala bych prosím vědět něco o výrobě syrobu? děkuji Dita
Výroba syrobu?
Specifikujte, nač ho potřebujete?
Do marokánek? Chcete si v něm vymáchat palacinky, nebo hodláte pančovat
včelí med, či si na šporáku vyrábět fondán na věnečky
Je-li vám toto málo,
zkuste přítele Goo,,, heslo SYROB, nebo SIROB
Díky ale moc jsem toho o výrobě nenašla…viděla jsem tu Váš starší
příspěvek…dáváme ho místo medu do domácích zapékaných vloček
(müsli)
Dito, diskuze na toto téma už tu jednou probíhala. Čti zde:
http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
Byla jsem dítko školou povinné, ale pamatuji si, jak naši naši
nastrouhali cukrovou řepu na hrubé nudličky, přidali trochu vody a vše
poměrně dlouho vařili. Zřejmě aby se cukr dostatečně vylouhoval.
Potom vše přecedili a zbylou tekutinu redukovali až vznikl hustý hnědý
sirup.
Milovala jsem to s krupičnou kaší.
Znovu jsem si na to vzpoměla když jsem po létech ochutnala Golden Syrup. Komerční název je Treacle.
Já jsem vyráběl syrob již před několika, asi padesáti lety. Dělal se tak, že se nashromážděná cukrová řepa umyla kartáčem, aba na ní nebyla hlína, potom se nadrobno nakrájela (asi tak 4-7 cm velké kousky), naplnil se hrnec a dal se na kamna. Aby se řepa nepripálila, dávalo se malé množství vody (v závislosti na velikosti hrnce). Pomalu se vše vařilo, dokud se nevylouhoval cukr z řepy. Potom se cukerná šťáva scedila, uvařenou řepu bylo možno použít na výrobu řepánků (také moc mňam), a cukerná šťáva se varem dále zahušťovala, až byl syrob hustý a tmavý. A to je vše. Nic na tom není. Je moc dobrý do perníku, protože bez něj to není perník.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
