Výroba syrobu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Nigma
3 příspěvky 02.09.12 23:27
výroba syrobu?

Zdravím :mavam:
potřebovala bych prosím vědět něco o výrobě syrobu? děkuji Dita :mavam:

Reakce:
 
casino
4479 příspěvků 03.09.12 00:15
Syrob?

Specifikujte, nač ho potřebujete? :)
Do marokánek? Chcete si v něm vymáchat palacinky, nebo hodláte pančovat včelí med, či si na šporáku vyrábět fondán na věnečky :mrgreen:
Je-li vám toto málo, zkuste přítele Goo,,, heslo SYROB, nebo SIROB :)

 
Nigma
3 příspěvky 03.09.12 20:12

Díky ale moc jsem toho o výrobě nenašla…viděla jsem tu Váš starší příspěvek…dáváme ho místo medu do domácích zapékaných vloček (müsli) :jazyk:

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.09.12 23:07

Dito, diskuze na toto téma už tu jednou probíhala. Čti zde:

http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…

Byla jsem dítko školou povinné, ale pamatuji si, jak naši naši nastrouhali cukrovou řepu na hrubé nudličky, přidali trochu vody a vše poměrně dlouho vařili. Zřejmě aby se cukr dostatečně vylouhoval.
Potom vše přecedili a zbylou tekutinu redukovali až vznikl hustý hnědý sirup.
Milovala jsem to s krupičnou kaší.

Znovu jsem si na to vzpoměla když jsem po létech ochutnala Golden Syrup. Komerční název je Treacle.

 
Nigma
3 příspěvky 05.09.12 21:08

:mavam: děkuji :)

 
terej
3 příspěvky 15.09.12 16:45
Syrob? Brnkačka

Já jsem vyráběl syrob již před několika, asi padesáti lety. Dělal se tak, že se nashromážděná cukrová řepa umyla kartáčem, aba na ní nebyla hlína, potom se nadrobno nakrájela (asi tak 4-7 cm velké kousky), naplnil se hrnec a dal se na kamna. Aby se řepa nepripálila, dávalo se malé množství vody (v závislosti na velikosti hrnce). Pomalu se vše vařilo, dokud se nevylouhoval cukr z řepy. Potom se cukerná šťáva scedila, uvařenou řepu bylo možno použít na výrobu řepánků (také moc mňam), a cukerná šťáva se varem dále zahušťovala, až byl syrob hustý a tmavý. A to je vše. Nic na tom není. Je moc dobrý do perníku, protože bez něj to není perník.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz