Ahoj, dneska sem tu narazil pomocí googlu na tema z roku
2004 o otrubách, a hodně sem se pobavil a zároveň rozhořčil při jeho
čtení kdy sem našel názory jako "že otruby jsou max. dobré do chleba nebo
je musíte sníst se zavřenýma očima a zapít vodou…
Připadá mi to jako naprosto nesmyslné vždyť otruby ( pšničně, ovesné)
jsou dokonalým zahuštovadlem omáček a ruzných pokrmů dají se používat
do sušenek palačinek a dezertů nebo přidávat do mysli a vždy na chuti
danné věci jenom přidají … bylo by jenom dobře kdyby se lidé naučily
zpracovávat suroviny beze zbytku možná by potom společnost vypadala trochu
jinak
Otruby - proč ano!
…možná je to trošku mimo téma, ale vloček se to týká.
Jak hodně si sladíte müsli, když si ho připravujete nebo čím? Přijde mi,
že jen samotným ovocem to bude málo a když jsem zkoušela melasu, tak mi
přišla málo sladivá. Nebo používáte normálně cukr?
Já cukrem určitě ne melasa je dobrá ale musí se zvyknou já to řeším tak že rozmačkám banán nebo teď poslední dobou dělám placku a banán si k ní smažím
Smažený banán jsem nezkoušela…nevím proč, ale mě se vybaví chuť toho sušeného:o). Asi je to blbost, ten smažený sladký zůstane, že?
Naprosto souhlasím! Já si ke snídani dělám otruby s jogurtem.
Editováno administrátorem dne 4.11.14 v 12:01 - smazání odkazu
Dobrý den, chci se zeptat.. Jsou otruby pomocníkem při hubnutí? A které
jsou účinnější, ovesné nebo pšeničné nebo jaké? Děkuji
Myslím, že je to dost podobné, ale já je mezi sebou střídám. Otruby
jsou jako kartáč na znečištěná střeva. Na hubnutí určitě doporučuji,
již po týdnu jsem to poznala na břichu.
Dávám si je každé všední ráno (po-pá) 2 lžíce otrub smíchané
s malým bílým jogurtem a domácí marmeládou. Recept různě obměňuji:
brusinky, oříšky, banán…