Terina

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ačraj
697 příspěvků 10.12.13 22:30
Terina

Ztratila jsem recept, pamatuji si jen, vnitřek formy poklást anglickou slaninou, potom ochucené mleté maso, potom „nějaká“ náplň, opět přikrýt tím masem a slaninou přikrýt, upéci, potřebovala bych přesný návod, na Labužníku nenašla. Předem děkuji! Ačraj. :mavam:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4469 příspěvků 10.12.13 22:45
A hledat zdrobnělinu vod tý teriny zkusila?
:)
 
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 09:24

Ani Terinka mně neuspokojila, nechci kachní játra, ani pistácie, chci, nebo bych chtěla udělat jak popisuji přibližné ingredience, někde jsem to zahlédla, ale né a né to najít… ;)

 
di
2451 příspěvků 11.12.13 09:47

No, jen tady na Labužníkovi je receptů dost a dost . Taky můžete hledat paštiku (nic jiného to totiž není), těch je tu ještě víc .

 
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 13:57

Pořád vedle, já nechci paštiku, já chci tuto terinu 8o
Dle obrázku dobrá kuchařka si poradí, já bych to také nějak zpackala, ochutit mleté maso, nějakou náplň, smažená vejce, šunku, okurky atd, atd. Jasně, ale mě šlo o tento recept a ten tu není, možná, že bude, však já se jistě dopídím… :think:

 
di
2451 příspěvků 11.12.13 14:08

To podtržené nahoře jsou odkazy na recepty, hledejte, je jich tam dost. A terina je fakt vlastně paštika (plus samozřejmě i ta nádoba, ve které se to peče). Viz např. Dadalův lexikon - písmeno T.
Cit. "TERINA

  • servírovací mísa na polévku s poklicovitým víkem. Ve fajánsových a porcelánových servisech je zdobená plasticky a malbou, v cínu pak bohatým reliéfem. Má dvě uši a někdy stojí na nožkách. Na víku místo knoflíku na uchopení bývá vymodelována plastika ovoce či figurka apod. K terrině patří často podnos zhotovený z téhož materiálu.
  • porcelánová nádoba na pečení „terinek“ („terrine“), což jsou vlastně paštiky z jemně mletých a dobře kořeněných mas (např. králíka, vepřového aj.) případně jejich směsí. Po ochucení masové kaše jí přendáme do terinky vyložené pláty z hřbetního sádla nebo špeku. Po zakrytí povrchu pláty tuku terinku uzavřeme víkem a utěsníme těstem. Pečeme pak zvolna na vodní lázni v troubě."
 
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 17:01

Já se neptám na servírovací mísy, mně postačí forma na biskup. chlebíček, nebo srnčí hřbet, mám totéž i v Simaxu, zbytečně se di namáháte, mě nádoby a paštiky v tomto případě vůbec nezajímají. Možná, že k tomuto mému obrázku název Terina nepatří, ale tak to bylo pojmenováno, když jsem toto objevila „sdílela“ jsem, ale popis nenaskočil, pouze foto. Vzdejte to!!! :dance:

 
di
2451 příspěvků 11.12.13 20:05

Jo, vzdávám, snažila jsem se pomoct, ale s funkční negramotností, resp. s neschopností porozumět psanému textu fakt nemá cenu bojovat…

 
hippolyta
394 příspěvků 12.12.13 22:22

Trocha sebeprezentace neuskodi :- )- Acraj, zde napriklad recept na terinu alias pastiku (di ma pravdu, terrine a pâté jedno jsou):
 http://hrnecvhlave.cz/…-pistaciemi/

 
ucitelas
328 příspěvků 13.12.13 09:01
di:

Divím se, že jste začala :D

 
Eja
3814 příspěvků 14.12.13 12:54

Dámy, přehlédly jste předmětné foto…to podle mne opravdu není paštika…vypadá to jako oblečená hranatá sekaná ( dva druhy masa??) vytuněná vajíčky? míchanými? olivu vypadlou jsem identifikovala…ur­čitě bude v náplni ještě něco.. :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 14.12.13 19:33

Jojo, vsimla jsem si fotky pozde, takze se omlouvam za zcela nevhodne vlozeny prispevek. Podle mnou uvedeneho receptu se to uvarit neda.

 
jolana
5064 příspěvků 14.12.13 19:50

Ejo, fakt je ze som slepa jak patron ale ked najdem bryle tak rozoznam hrasok od olivy :mrgreen:
PS:asi mas chut na olivy uz pri tom peceni sladkeho.. :mrgreen: :mavam:
jj..sekana v slaninovem kabatku plnena vejci, uhorka, cibula tam je taky vypadla a myslim ze aj ta plnka je v dakej sunke ci anglickej zabalena..normalna nasa ceskoslovenska ludova tvorivost.. ale s dobrym chlebom to z casu na cas dobre padne… :mavam:

 
Eja
3814 příspěvků 14.12.13 20:05

Jol, to vpředu vedle kousku cibule, co vypadá jako angrešt a přišlo mi to jako oliva, podle mne není hrášek, když už, tak koneček kyselé okurky… :mavam:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz