Mišpule - džem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
di
2451 příspěvků 17.11.13 10:23
Mišpule - džem

Včera jsem si ze zahrady přinesla dva košíky mišpulí. Poradíte, co s nimi? Nejraději bych udělala nějaký džem.

Reakce:
casino
4482 příspěvků 17.11.13 18:10
Hihi, u vás už mrzlo?

:)
http://abecedazahrady.dama.cz/…jejimi-plody :mrgreen:

di
2451 příspěvků 17.11.13 21:21

Casino, to jsem našla, i hromadu dalšího, autorka ovšem mišpule evidentně neviděla, nebo ty recepty jednoduše opsala, stejně jako autoři ostatních dohledatelných receptů. Obrázek u článku je správný, to ano, receptová část asi ne, nedovedu si představit dezert ze tří nebo čtyř kusů mišpulí o průměru cca 2,5-3 cm + uvedené suroviny, protože většinu plodu tvoří slupka, „bubák“ a pecky, ani netuším, jak bych jednoduše pomocí vidličky získala z té mišpule dužinu, jednoduše to nejde; nejsíš se ve všech těch receptech „pracuje“ s mišpulí japonskou, to je něco úplně jiného, jiné ovoce.

casino
4482 příspěvků 17.11.13 22:38

Já živou mišpuli neviděl ani z rychlíku, znám pouze jakousi na ČR poštovních známkách :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:)Vím, WIKI občas kecá, ale že by kecal celej gůůgl a všichni kol dokola jak píšete?
No, já bych se odpíchl zde od této polemiky o peckovicích Jste si si jista tím, že to čemu říkáte „mišpule“ jsou skutečně původní nezmutované, nezplanělé „mišpule“ :mrgreen: :)
V každém případě máte zázračnou zahradu :kytka:

Vy nevíte co s ovocem a já budu z jara k výsadbě shánět hrušně rodící plody vhodné k sušení, protože budu stavět sušírnu na ovoce, protože mi rostou japonské topoly, které jsem vysadil že jimi budeme topit, ale avšak jsme se zatím stihli přestěhovt do domu s topením na plyn a asi nebudu vědět co se dřevem… ;) :)

di
2451 příspěvků 18.11.13 07:38

Opravdu máme mišpuli, tuto , jsem si tím jistá na 100 %. „Zdědili“ jsme ji spolu se zahradou, která v době, kdy ji máti kupovala (rok 1977), patřila jednomu starému pánovi a podobných zapomenutých druhů a odrůd tam byla hromada (kromě té mišpule třeba i kdoule apod.). Většinu stromů máti postupně vykácela, jako jediná odolala právě tahle mišpule. Tipuju, že je minimálně 50 let stará, možná i víc.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz