Tahini

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
happilybleeding
65 příspěvků 22.09.07 23:13
Tahini

Koupila jsem si před časem obrovskou sklenici pasty Tahini, ale do dneška nevím, jak správně Tahini používat,.. Nemáte někdo radu, jak jednoduše Tahini v kuchyni využít?

Reakce:
Eja
3838 příspěvků 22.09.07 23:24
Tady máš
jolana
5065 příspěvků 23.09.07 10:08
Tahini...

..je dobra aj na vymazavanie foriem, pekacikov, plechov…jednoducho vymazat len s tahini na tenucko a nemusis uz vysypavat mukou ani nic ine…

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 10:12
...

vymazat plech..? to je zajimavej napad, dneska mam zrovna v planu pect neco dolce, muzu to hned vyzkouset,.. to spotrebuju ale jenom trošku, hodilo by se neco kam by ho padlo vic, treba i na slano s masem ci tak,..

jolana
5065 příspěvků 23.09.07 11:14
jo,jo..

.. s tahini sa plech vymazava aj pod kolaciky ( babovky, rezy take hutne, bublaniny …)… nielen pod masove recepty (sekana a tak pod…kludne..)…a­kurat piskotove cesta nie! ale inac v pohode…v kra­jinach kde sa pouziva tahini je to normalka…a receptov na jedla s tahini mas na lab. vela …si pochutis..

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 12:54
...

tak super! me osobne se docela zalibil tady tenhle s masikem, http://www.labuznik.com/recipe.php?… ale nedokazu si moc predstavit vysledek, tak me to trochu odrazuje od toho se na to hned vrhnout,..

jolana
5065 příspěvků 23.09.07 13:43
Neboooj...

..je dobrunky a chutny, kludne si ho urob…ak mas strach, ze si este nejedla daco s tahini ci ti bude chutit - tak na polovicu rozotri tahini a druhu vymiesaj trosku kecup s par. pretlakom a natri alebo poklad koleckami paradajok a mas to..aj ked som si ista ze ti chutit bude je to fajnovy receptik aspon nam chuti…

happilybleeding
65 příspěvků 23.09.07 21:01
...

hmm asi jsi me presvedcila,.. mam naladu zacit ochucovat necim novym. driv kdyz jsem varila obcas a jenom pro sebe tak jsem vic experimentovala, ted kdyz musim varit takrka denne a taky pro pritele tak se musim trochu drzet zpatky, protoze kdyz prijde ma hlad a nechci riskovat, ze mu to neco nesedne, nebo se treba ani poradne nenaji,..takze u nas ted tak nejak prevladaji takovy ty klasicky italsko stredozemsky chute a me uz se to zacina nejak prejidat.. uvidime, jak bude prilezitost, vyzkousim, diky!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.09.07 10:00
...

už bol v receptoch spomenutý humus (hommouse, či ako sa to správne píše), ten si pár krát ročne robím, takže tahini sa neskazí (ono je v celku trvanlivá, pokiaľ je v tme a chlade). No a skúsil som ním potrieť pečené kura, tiež to nebolo zlé. Ide len o to, či ti tá sezamo-oriešková chuť v jedle, kde na ňu nie si bežne zvyknutá, vyhovuje.

goralka
271 příspěvků 26.09.07 23:47
veľmi jednoducho a rýchlo

hrianku natrieme tahini a nato ešte obľúbený džem, mňam…

andelaide
1 příspěvek 09.03.16 08:39
Tahini

Je má nejoblíbenější semínková pasta. Občas si dělám tahini sama (málokdy mám ale čas:). používám ho všude, kde se dá. Na sladko - do kaší, s marmeládou, s medem, na slano - do hummusu, do jakékoli pomazánky, do hotových jídel. Vždy dá jídlu takový sezamový podtón. S kupovaným tahini mám různé zkušenosti, některé jsou dobré, jiné šly rovnou do koše. Moje nejoblíbenější je tmavé bez soli.

Edit admin 12.3.2016 - odstraněn odkaz

Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz