Koupila jsem si před časem obrovskou sklenici pasty Tahini, ale do dneška nevím, jak správně Tahini používat,.. Nemáte někdo radu, jak jednoduše Tahini v kuchyni využít?
Tahini
..je dobra aj na vymazavanie foriem, pekacikov, plechov…jednoducho vymazat len s tahini na tenucko a nemusis uz vysypavat mukou ani nic ine…
vymazat plech..? to je zajimavej napad, dneska mam zrovna v planu pect neco dolce, muzu to hned vyzkouset,.. to spotrebuju ale jenom trošku, hodilo by se neco kam by ho padlo vic, treba i na slano s masem ci tak,..
.. s tahini sa plech vymazava aj pod kolaciky ( babovky, rezy take hutne, bublaniny …)… nielen pod masove recepty (sekana a tak pod…kludne..)…akurat piskotove cesta nie! ale inac v pohode…v krajinach kde sa pouziva tahini je to normalka…a receptov na jedla s tahini mas na lab. vela …si pochutis..
tak super! me osobne se docela zalibil tady tenhle s masikem, http://www.labuznik.com/recipe.php?… ale nedokazu si moc predstavit vysledek, tak me to trochu odrazuje od toho se na to hned vrhnout,..
..je dobrunky a chutny, kludne si ho urob…ak mas strach, ze si este nejedla daco s tahini ci ti bude chutit - tak na polovicu rozotri tahini a druhu vymiesaj trosku kecup s par. pretlakom a natri alebo poklad koleckami paradajok a mas to..aj ked som si ista ze ti chutit bude je to fajnovy receptik aspon nam chuti…
hmm asi jsi me presvedcila,.. mam naladu zacit ochucovat necim novym. driv kdyz jsem varila obcas a jenom pro sebe tak jsem vic experimentovala, ted kdyz musim varit takrka denne a taky pro pritele tak se musim trochu drzet zpatky, protoze kdyz prijde ma hlad a nechci riskovat, ze mu to neco nesedne, nebo se treba ani poradne nenaji,..takze u nas ted tak nejak prevladaji takovy ty klasicky italsko stredozemsky chute a me uz se to zacina nejak prejidat.. uvidime, jak bude prilezitost, vyzkousim, diky!
už bol v receptoch spomenutý humus (hommouse, či ako sa to správne píše), ten si pár krát ročne robím, takže tahini sa neskazí (ono je v celku trvanlivá, pokiaľ je v tme a chlade). No a skúsil som ním potrieť pečené kura, tiež to nebolo zlé. Ide len o to, či ti tá sezamo-oriešková chuť v jedle, kde na ňu nie si bežne zvyknutá, vyhovuje.
Je má nejoblíbenější semínková pasta. Občas si dělám tahini sama (málokdy mám ale čas:). používám ho všude, kde se dá. Na sladko - do kaší, s marmeládou, s medem, na slano - do hummusu, do jakékoli pomazánky, do hotových jídel. Vždy dá jídlu takový sezamový podtón. S kupovaným tahini mám různé zkušenosti, některé jsou dobré, jiné šly rovnou do koše. Moje nejoblíbenější je tmavé bez soli.
Edit admin 12.3.2016 - odstraněn odkaz