Steaky a sůl...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3831 příspěvků 21.03.05 07:31
Steaky a sůl...

Tak jsem si po ránu polechtala chuťové buňky pročítám receptů na steaky… Ale mám dotaz - podle mého hlubokého přesvědčení se steaky před opékáním NESOLÍ, anžto by ztvrdly a zešedly…tak jsem vybrala ten, kde se solí až nakonec. Co si o solení steaků myslíte???

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 21.03.05 09:54
Steaky a sůl...

Ejo, zkus je nesolit vůbec. Maso obsahuje dostatek soli. Já se soli nevyhýbám, ale dobrý steak ji opravdu nepotřebuje. A když už musíš tak snad až na talíři.

 
Cuso
345 příspěvků 21.03.05 13:34
Ejo

V žiadnom prípade nesoliť, až na tanieri.

 
Eja
3831 příspěvků 21.03.05 13:35
No právě,

já taky nesolím…ale když juknete do soutěžních receptů na steaky, tak i takoví kuchaři jako je babi a pepíček SOLÍ!! Napřed, brrr.

 
DanaJ
1136 příspěvků 29.03.05 13:11
Sůl

Taky nesolím. Ani náhodou.

 
ogroats
64 příspěvků 30.03.05 00:01
Jak co

Klasické bifteky nesolím, ale svíčkovou i ostatní masa je možné naložit v mořské soli a nemá to chybu, a pak při nakládání do oleje nebo šťávy z limetek tam sůl velice spolupracuje. Steaky nejsou jen ze svíčkové.....:-))

 
DanaJ
1136 příspěvků 08.04.05 11:38
Prima vařečka

…á kdo se díval na Prima vařečku. Mluvilo se tam o tom proč se nemá maso solit před úpravou. Moc se mi líbila fráze „maso se počůrá“ - osolíme-li při nakládání veškerá šťávička z masa vyteče a při grilování čerstvých steaků je to to stejné …a maso je pak suché a nešťavnaté, prostě počůrané.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz