Tak jsem si po ránu polechtala chuťové buňky pročítám receptů na steaky… Ale mám dotaz - podle mého hlubokého přesvědčení se steaky před opékáním NESOLÍ, anžto by ztvrdly a zešedly…tak jsem vybrala ten, kde se solí až nakonec. Co si o solení steaků myslíte???
Steaky a sůl...
Ejo, zkus je nesolit vůbec. Maso obsahuje dostatek soli. Já se soli nevyhýbám, ale dobrý steak ji opravdu nepotřebuje. A když už musíš tak snad až na talíři.
já taky nesolím…ale když juknete do soutěžních receptů na steaky, tak i takoví kuchaři jako je babi a pepíček SOLÍ!! Napřed, brrr.
Klasické bifteky nesolím, ale svíčkovou i ostatní masa je možné naložit v mořské soli a nemá to chybu, a pak při nakládání do oleje nebo šťávy z limetek tam sůl velice spolupracuje. Steaky nejsou jen ze svíčkové.....:-))
…á kdo se díval na Prima vařečku. Mluvilo se tam o tom proč se nemá maso solit před úpravou. Moc se mi líbila fráze „maso se počůrá“ - osolíme-li při nakládání veškerá šťávička z masa vyteče a při grilování čerstvých steaků je to to stejné …a maso je pak suché a nešťavnaté, prostě počůrané.