Steaky a sůl...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Eja
3887 příspěvků 21.3.05 07:31
Steaky a sůl...

Tak jsem si po ránu polechtala chuťové buňky pročítám receptů na steaky… Ale mám dotaz - podle mého hlubokého přesvědčení se steaky před opékáním NESOLÍ, anžto by ztvrdly a zešedly…tak jsem vybrala ten, kde se solí až nakonec. Co si o solení steaků myslíte???

Reakce:
esmeralda
4812 příspěvků 21.3.05 09:54
Steaky a sůl...

Ejo, zkus je nesolit vůbec. Maso obsahuje dostatek soli. Já se soli nevyhýbám, ale dobrý steak ji opravdu nepotřebuje. A když už musíš tak snad až na talíři.

Cuso
350 příspěvků 21.3.05 13:34
Ejo

V žiadnom prípade nesoliť, až na tanieri.

Eja
3887 příspěvků 21.3.05 13:35
No právě,

já taky nesolím…ale když juknete do soutěžních receptů na steaky, tak i takoví kuchaři jako je babi a pepíček SOLÍ!! Napřed, brrr.

DanaJ
1136 příspěvků 29.3.05 13:11
Sůl

Taky nesolím. Ani náhodou.

ogroats
64 příspěvků 30.3.05 00:01
Jak co

Klasické bifteky nesolím, ale svíčkovou i ostatní masa je možné naložit v mořské soli a nemá to chybu, a pak při nakládání do oleje nebo šťávy z limetek tam sůl velice spolupracuje. Steaky nejsou jen ze svíčkové.....:-))

DanaJ
1136 příspěvků 8.4.05 11:38
Prima vařečka

…á kdo se díval na Prima vařečku. Mluvilo se tam o tom proč se nemá maso solit před úpravou. Moc se mi líbila fráze „maso se počůrá“ - osolíme-li při nakládání veškerá šťávička z masa vyteče a při grilování čerstvých steaků je to to stejné …a maso je pak suché a nešťavnaté, prostě počůrané.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz