Na delikatesy.sk jsem narazila na šmirkas
- nemáte své vychytané a vymazlené recepty?
Mimochodem - kde je Praze k sehnání jarní bryndza?
AG
Šmirkas
zkus stánky Farmy U Voleka ze Zázrivej, mívají docela slušný výběr. Určitě je ve vestibulu metra Želivského, ale viděla jsem je i jinde v metru, jen si já tydýt nemůžu vzpomenout kde
Již dlouho dělám bryndzovou pomazánku takto: 200 g bryndzy, 100 g smetanový tavený sýr (light nee), 50 g másla, 2 PL pažitky. Ten šmirkas se podle mě dost kyselý a to teda nemusím.
vám oběma.
Alis, už jsem ji také zahlédla v podchodu metra na Palmovce.
Kamilio, já pomazánku z brynzy vždycky zjemňovala a nastavovala lučinou,
žervé nebo trochou tučného tvarohu „ve staniolu“. Ale to, co se v Praze
prodává, už zřejmě nemusím nastavovat.
AG
… včera jsem byla na Želivského, stánek tam už není. Jen aby ses tam třeba nehnala zbytečně. A.
Schmierkäse, v Maďarsku körözött.
Klasika - 200 g bryndza, 2 - 3 PL sódy - kyslej smotany vymiešať, pridať
150 g maslo, červenú papriku, pažítku, rascu, cibuľu na drobno, teraz na
jar dávam mladú.
Niekto pridáva sardelky a horčicu.
Niekto dáva bryndzu a tvaroh pol na pol, potom maslo, atď.
U nás frčí: bryndza a maslo 1:1, vymiešam, prifarbím mletou paprikou a
pretlačím cesnak - ale s citom, aby sa zachovala chuť bryndze.
Najchutnejšia bryndza je práve teraz.
Mala som nedávno na návšteve Pražákov, bryndzovú pomazánku jedli
prvýkrát, tvárili sa, že im veľmi chutí…
naplním nátierkou tenšie zelené papriky, dobre schladím v chladničke, ostrým nožom potom krájam „kolieska“ na studené misy.
A já mám také tip. Malá rajská jablíčka vydlábnu a naplním výše zmiňovanou náplní. Pro studenou mísu velmi vhodné.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
