Šmirkas

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alice_G
505 příspěvků 11.05.10 20:14
Šmirkas

Na delikatesy.sk jsem narazila na šmirkas - nemáte své vychytané a vymazlené recepty?
Mimochodem - kde je Praze k sehnání jarní bryndza?
 AG


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Alis
2617 příspěvků 11.05.10 20:51
Alí...

zkus stánky Farmy U Voleka ze Zázrivej, mívají docela slušný výběr. Určitě je ve vestibulu metra Želivského, ale viděla jsem je i jinde v metru, jen si já tydýt nemůžu vzpomenout kde

 
kamilio
550 příspěvků 15.05.10 23:01
Bryndza po moravsku

Již dlouho dělám bryndzovou pomazánku takto: 200 g bryndzy, 100 g smetanový tavený sýr (light nee), 50 g másla, 2 PL pažitky. Ten šmirkas se podle mě dost kyselý a to teda nemusím.

 
Alice_G
505 příspěvků 16.05.10 16:39
Díky

vám oběma.
Alis, už jsem ji také zahlédla v podchodu metra na Palmovce.
Kamilio, já pomazánku z brynzy vždycky zjemňovala a nastavovala lučinou, žervé nebo trochou tučného tvarohu „ve staniolu“. Ale to, co se v Praze prodává, už zřejmě nemusím nastavovat.
 AG

 
Alis
2617 příspěvků 08.06.10 17:31
Alí...

… včera jsem byla na Želivského, stánek tam už není. Jen aby ses tam třeba nehnala zbytečně. A.

 
anickav
2904 příspěvků 09.06.10 11:48
Alicka,

Schmierkäse, v Maďarsku körözött.
Klasika - 200 g bryndza, 2 - 3 PL sódy - kyslej smotany vymiešať, pridať 150 g maslo, červenú papriku, pažítku, rascu, cibuľu na drobno, teraz na jar dávam mladú.
Niekto pridáva sardelky a horčicu.
Niekto dáva bryndzu a tvaroh pol na pol, potom maslo, atď.
U nás frčí: bryndza a maslo 1:1, vymiešam, prifarbím mletou paprikou a pretlačím cesnak - ale s citom, aby sa zachovala chuť bryndze.
Najchutnejšia bryndza je práve teraz.
Mala som nedávno na návšteve Pražákov, bryndzovú pomazánku jedli prvýkrát, tvárili sa, že im veľmi chutí…

 
anickav
2904 příspěvků 09.06.10 12:05
A ešte mám tip,

naplním nátierkou tenšie zelené papriky, dobre schladím v chladničke, ostrým nožom potom krájam „kolieska“ na studené misy.

 
dag
539 příspěvků 09.06.10 22:02
Zdravím Aničku

A já mám také tip. Malá rajská jablíčka vydlábnu a naplním výše zmiňovanou náplní. Pro studenou mísu velmi vhodné.

 
mb
4 příspěvky 18.06.10 18:16
...

Zadaj do vyhľadávača „bryndzová nátierka“ alebo „liptovská bryndzová nátierka“


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz