mám jen mlhavé tušení, že pochází z blízkosti Gruzie nebo Arménie a obsahuje syrová játra. Zná a používá ji někdo?
Jižní omáčka
Jedl jsem ho v Arménii i v Gruzii, složení lze nalézt na internetu, ale chuťového ekvivalentu dosáhneš rajským protlakem, smíchaným se strouhanou cibulí s trochou sojové omáčky, pálivé papriky, saturejky a soli.
Já si ho takhle dělám ke kebabům, když seženu skopové, z jehněčího jsou fádní.
Ano o tzv. „Jižní omáčce“ je to pravda. Nahrážka zde popsaná odpovídá možnému. Někde se dočteme, že stačí ji nahradit kečupem s pár kapkami worchesteru. Recept originální jsem na NETu nenašel. Ale je uváděné zejména v souvislosti s dochucením Beef Stroganoff. Ani v ruské kuchařce z r. 1953, přeložené a za redakce M. Úlehlové-Tilschové vydané pod názvem „Jak se vaří v SSSR“ v Praze, 1954 (vynikající ruská kuchařská kniha!)není její receptura uvedena, jen se uvádí jako průmyslově vyráběná.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
