Jižní omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Wolfg
583 příspěvků 30.04.10 10:29
Jižní omáčka

mám jen mlhavé tušení, že pochází z blízkosti Gruzie nebo Arménie a obsahuje syrová játra. Zná a používá ji někdo?

Reakce:
 
Manana
1515 příspěvků 30.04.10 11:03
Južnyj sos

Jedl jsem ho v Arménii i v Gruzii, složení lze nalézt na internetu, ale chuťového ekvivalentu dosáhneš rajským protlakem, smíchaným se strouhanou cibulí s trochou sojové omáčky, pálivé papriky, saturejky a soli.

Já si ho takhle dělám ke kebabům, když seženu skopové, z jehněčího jsou fádní.

 
BorisMicek
9 příspěvků 18.11.15 12:12

Ano o tzv. „Jižní omáčce“ je to pravda. Nahrážka zde popsaná odpovídá možnému. Někde se dočteme, že stačí ji nahradit kečupem s pár kapkami worchesteru. Recept originální jsem na NETu nenašel. Ale je uváděné zejména v souvislosti s dochucením Beef Stroganoff. Ani v ruské kuchařce z r. 1953, přeložené a za redakce M. Úlehlové-Tilschové vydané pod názvem „Jak se vaří v SSSR“ v Praze, 1954 (vynikající ruská kuchařská kniha!)není její receptura uvedena, jen se uvádí jako průmyslově vyráběná.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz