Acetto balsamico - creme

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 21.04.10 08:19
Acetto balsamico - creme

Milí labužníci,
omylem jsem koupila balsamico v krémové podobě, může mi někdo poradit, jak se s ním nakládá?

Reakce:
 
sveva
751 příspěvků 21.04.10 17:38
Aceto balsamico creme

Napřed si nalejme čistého … octa. Krém nebo také poleva (glassa) je výrobek, který má minimální obsah octa balsamico, dále obsahuje zahuštěný vinný mošt, karamel a samozřejmě zahušťovadla, aromata a konzervanty. Je to vlastně taková skoro omáčka, kterou tak rádi kuchaři používají k elegantní dekoraci hotových jídel na talíři. Je sladší než ocet balsamico ale kyselejší než čínské sladkokyselé omáčky.
Pokapat parmazán na hoblinky položený na nakrájená jablka a hrušky. Pokapat jahody (nejlépe lesní) a zalét lehkým žloutkovým krémem nebo pudinkem. Pár kapek na pečené maso, saláty, vařenou zeleninu, ravioli atd.
Přidávám recept kuchaře z jednoho blogu na domácí přípravu: 1 díl octa balsamico, 1 díl červeného vína, třtinový cukr případně glukóza na „lesk“. Na mírném plameni redukovat na polovinu, v malé lahvičce vydrží v chladnu skoro měsíc.
Když to shrneme dá se použít tam kde máme rádi aceto balsamico, jen to bude trochu sladší.
Zdravím.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz