Je to nesmirne trapne, ale diky velmi dietnimu stravovani doma asi neumim
uslehat slehacku. Ve ctvrtek jsem chtela dat uslehanou slehacku na tvarohove
knedliky s boruvkama a misto toho jsem z dosti kvatitni netrvanlive slehacky
utloukla maslo…
Ma byt studena/pokojova teplota, jak rychle a jak dlouho slehat elektrickym
slehacem?
Slehacka
Šlehačku dej do lednice minimálně 24 hodin předtím, než ji budeš šlehat. Já šlehám na maximální rychlost (trojka, u ručního šlehače) a tak dlouho, až je našlehaná tak, jak potřebuju. Zdravím a držím palce, ať to příště vyjde
slehacka ma byt co nejstudenejsi (klidne ji strc na chvili i do mrazaku), stejne jako nastroje, kteryma ji slehas (ty treba oplachni studenou vodou). Ovsem samozrejme staci, kdyz slehajdu strcis do lednicky par hodin predem, jak psala Snehurka.
Kdyz mas vydrz, utluces maslo pokazde. Musis to tedy sledovat a slehat spise na mensi vykon a pomaleji. Slehacka je uslehana, kdyz je leskla, se spickama a nehne se, kdyz obratis nadobu, ve ktere je, vzhuru nohama. Kdyz se zacne jako by trhat, uz jsi preslehala, napravit to nejde. Zkus to parkrat pomaleji a za chvili to budes mit v ruce.
Hlavu vzhuru, zadnej ucenej z nebe atd
kdyz pridas ztuzovac slehacky, tak se nebezpeci utluceni masla o dost snizi. ale v ramci priprav na kucharskou olympiadu bych doporucovala, ze se naucis slehat slehacku i bez ztuzovace.
Můj přítel mi šlehá šlehačku. Vyndáme jí vždycky z lednice, vylijeme ji do ručního šlegače a on šlehá. Skoro pravidelně se mu povede ušlehat máslo. Je to tedy tím, že pravděpodobné asi šlehá moc rychle?
Měl by šlehat pomaleji, aby poznal, že už je ušleháno a včas přestat. V jednom okamžiku je to ještě šlehačka a v druhém už máslo.
DanoJ, když jsem kdysi šlehala šlehajdu u babičky, tak mě upozorňovala, že se musí šlehat stejnoměrně, jinak z ní bude máslo.
asi to je létem. V květnu jsem šlehačku našlehala, ale ze zvědavosti jsem to zkoušela v neděli a nenašlehala jsem do tuha ani čerstvou, ani trvanlivou.