Slehacka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Triss
160 příspěvků 30.07.05 14:31
Slehacka

Je to nesmirne trapne, ale diky velmi dietnimu stravovani doma asi neumim uslehat slehacku. Ve ctvrtek jsem chtela dat uslehanou slehacku na tvarohove knedliky s boruvkama a misto toho jsem z dosti kvatitni netrvanlive slehacky utloukla maslo…
Ma byt studena/pokojova teplota, jak rychle a jak dlouho slehat elektrickym slehacem?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Sněhurka
446 příspěvků 30.07.05 19:54
Šlehačka - triss

Šlehačku dej do lednice minimálně 24 hodin předtím, než ji budeš šlehat. Já šlehám na maximální rychlost (trojka, u ručního šlehače) a tak dlouho, až je našlehaná tak, jak potřebuju. Zdravím a držím palce, ať to příště vyjde

 
Kulik
132 příspěvků 31.07.05 00:06
šlehačka

Asi jsi ji šlehala déle, než bylo třeba.

 
trikolka
383 příspěvků 31.07.05 10:33
Ahoj triss

slehacka ma byt co nejstudenejsi (klidne ji strc na chvili i do mrazaku), stejne jako nastroje, kteryma ji slehas (ty treba oplachni studenou vodou). Ovsem samozrejme staci, kdyz slehajdu strcis do lednicky par hodin predem, jak psala Snehurka.

Kdyz mas vydrz, utluces maslo pokazde. Musis to tedy sledovat a slehat spise na mensi vykon a pomaleji. Slehacka je uslehana, kdyz je leskla, se spickama a nehne se, kdyz obratis nadobu, ve ktere je, vzhuru nohama. Kdyz se zacne jako by trhat, uz jsi preslehala, napravit to nejde. Zkus to parkrat pomaleji a za chvili to budes mit v ruce.

Hlavu vzhuru, zadnej ucenej z nebe atd :)

 
trikolka
383 příspěvků 31.07.05 10:40
a jeste jsem si vzpomnela

kdyz pridas ztuzovac slehacky, tak se nebezpeci utluceni masla o dost snizi. ale v ramci priprav na kucharskou olympiadu bych doporucovala, ze se naucis slehat slehacku i bez ztuzovace.

 
DanaJ
1136 příspěvků 01.08.05 10:44
Šlehačka ručně

Můj přítel mi šlehá šlehačku. Vyndáme jí vždycky z lednice, vylijeme ji do ručního šlegače a on šlehá. Skoro pravidelně se mu povede ušlehat máslo. Je to tedy tím, že pravděpodobné asi šlehá moc rychle?

 
Kulik
132 příspěvků 01.08.05 19:14
šlehačka

Měl by šlehat pomaleji, aby poznal, že už je ušleháno a včas přestat. V jednom okamžiku je to ještě šlehačka a v druhém už máslo.

 
Julina
30 příspěvků 01.08.05 21:24
šlehačka ručně

DanoJ, když jsem kdysi šlehala šlehajdu u babičky, tak mě upozorňovala, že se musí šlehat stejnoměrně, jinak z ní bude máslo.

 
daga
30 příspěvků 03.08.05 22:53
Triss

asi to je létem. V květnu jsem šlehačku našlehala, ale ze zvědavosti jsem to zkoušela v neděli a nenašlehala jsem do tuha ani čerstvou, ani trvanlivou.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz