Ptám se Vážených Labužníků, kteří používají slikonové formy, jakou údržbu upřednostňují, obyčejný Jar nepomáhá. Já používám s úspěchem několik forem, ale den ode dne jsou černější a mastnější. Co používáte Vy, jak to napravit, co na to!? Děkuji za odpovědi.
|
Silikonové formy - ú
tak to frkni to mycky pokud ji mas, nebo si kup gumove rukavice, gel, nebo prasek do mycky a umyj to s tim
napadlo me jedno ceske prislovi, ale to tu asi napsat nemuzu
Takze: jako novou podle navodu formu vymazu. Po vyklopeni upeceneho tovaru,
necham chvili schladnout a pak jen teplou vodou a chux, bez saponatu, vymeju.
Zatim, a ze je mam uz dost dlouho, nepozoruji zadnou zmenu ci cernani.
Upozornuji, ze mam taky par uplne levnych, made in China.
jelikoz nepouzivam Jar, ktery odmastuje, pred pecenim jiz nemazu. Jen tam dam testo.
já mám hodně forem, mám Femax a hodně Tupperware. Používám saponát na nádobí Kronstar, ale podle mě je jedno, jaký saponát máš. A protože mám plynovou troubu, po čase se mi forma tzv. „zakouří“. Prý to v elektrické a horkovzdušné nedělá. Pak si vezmu citronový CIF a hadřičku a formu bez problémů vyčistím takto. Jen ta jedna femaxová je navždy špinavá a čím dál tím víc mastnější, dokonce se mi zdá, že se to připečené nějak zatáhlo dovnitř a nejde to nijak vyčistit. U forem Tuppeware (mám je už přes rok) tento problém nemám - veškeré připečeniny v pohodě umyju a když „zčernají“, tak ten CIF je krásně vyčistí. Ale to se tak často nestává. NO PROBLEM.