Tipy, triky, vychytávky - sem s nimi
Mám Moulinex, dvě hluboké mísy, jedna mělká, nádoba na rýži a
speciální rozprašovač vůní a koření. Zatím vyzkoušeno jen půl pytle
mražené zeleniny, v rozprašovači sůl, čerstvý tymián. Velká dobrota,
s vařením ve vodě se to nedá srovnat.
Parní hrnec
taky napjatě čekám…
Souhlasím s tebou že zelenina vařená v páře je velice chutná. Nemusí
se to solit, jelikož soli i minerály se nevylouhují do vody.
Největší trik je v jednoduchosti.
Ty na to máš asi nějaký speciální stroj. Já to dělám v košíčku
v mikrovlnce. Ne že bych měla něco proti vynálezům do kuchyně. (Moje
kuchyň je malá a asi bych to už musela přišroubovat na strop.)
Do košíku dám napřed tvrdší zeleninu (brambory, mrkev) a po pár minutách
přidám zeleninu křehčí (brokolici, květák, chřest).
A když mě chytne dietní amok připravuji na páře i rybu. Posypu ji na nudličky nakrájeným zázvorem, česnekem, čili papričkami a přidám pár kapek sojové omáčky.
Rýži jsem v mikrovlnce dělávala také, ale od té doby co mám vařič na rýži, používám ten.
Těším se na nápady ostatních Labužníků.
Esme, já taky nejsem vůbec přítel různých udělátek do kuchyně -
nemám ani MW, ani pomalý hrnec, ani hrnec na rýži, toastovač apod… Ale
tohle se mi začíná líbit - zde : http://www.pahorek.cz/…4494704.html?…
Včera jsem do dolní mísy dala bramborové knedlíky ( osvědčené Bedliny od
máti z Bystřan), do dalšího patra v misce na rýži mražený špenát (
porcovaný ochucený od Nowaca) a do posledního patra plátky uzeného. Po
15-ti minutách jsem z misky se špenátem slila vodu,která se tam při
rozmrazování udělala, ke špenátu mrskla vajíčko a zamíchala a po
dalších 5 minutách bylo vše hotové. Cibulku samozřejmě klasicky na
plotně .
Takže zatím jednoznačné výhody:
- nic se nemusí hlídat, nic se nepřipálí, nerozvaří, hrnec se sám s cinknutím vypne po nastavené době
- chuťově brambory, bramborové knedlíky a zelenina super
- možnost naskládat na sebe různé součásti jídla buď najednou nebo postupně
Zítra dojde na švestkové knedlíky z tvarohového těsta, máslo na polití rozpustím v nádobce na rýži taky v hrnci.
ale Tea63 má zaujímavý recept z činskej kuchyne Kuře vařené
v páře
http://www.labuznik.com/recipe.php?….
Možno by to s tým alobalom išlo aj v parnom hrnci.
Mám se 3 nádobami.
Dolů dávám naložené maso. Kuřecí ale bez kůže, tu v tom neopečeš,
že…, ryby a krabí tyčinky, kamarádka zkoušela i vepřové plátky, já
kuře na osminky.
Do prostřední misky dávám brambory na plátky - ale nedávám jich pro
4 člennou rodinu, to se v 1 patře hned tak neudělá, jen osolím např.
bylinkovou solí
Nahoru dávám zeleninu - super jsou jarní cibulky, květák a mrkev, hodně
často jen vysypu pytlík směsi z mražáku.
Dělám cca 30 minut, během vaření maso 1× otočím a zeleninu
s přílohou zamíchám.
Mému příteli z parního hrnce nechutná, většinou si tak nachystám
v neděli jídlo na 4 dny do práce, protože nechodím na oběd.
Mám ten nejobyčejnější hrnec z Tesca, žádnou speciálku, ale stačí mi
a jsem spokojená.
Chystám se na mějaké menší závitky, to by v parním hrnci mohlo být
chutné, něco ve stylu Japonska.
Už dlouho uvažuji o tom, že si domů pořídím napařovací hrnec. Chtěla bych totiž začít vařit trochu zdravěji. Nechci ale kupovat nějaký velký přístroj, který mi bude akorát zavazet. Nemáte někdo nápad na nějaké elegantní řešení?
Já jsem to doma vyřešila tak, že jsem koupila napařovací hrnec ze stránky zgastro. cz, kde spodní hrnec se dá využívat normálně na vaření, a když chci vařit v páře, tak na něj přidělám napařovací nástavce. Přijde mi to jako velmi šikovné řešení.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
