Parní hrnec

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3815 příspěvků 02.10.08 14:07
Parní hrnec

Tipy, triky, vychytávky - sem s nimi
Mám Moulinex, dvě hluboké mísy, jedna mělká, nádoba na rýži a speciální rozprašovač vůní a koření. Zatím vyzkoušeno jen půl pytle mražené zeleniny, v rozprašovači sůl, čerstvý tymián. Velká dobrota, s vařením ve vodě se to nedá srovnat.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 04.10.08 00:13
Parní hrnec - Ejo,

taky napjatě čekám…
Souhlasím s tebou že zelenina vařená v páře je velice chutná. Nemusí se to solit, jelikož soli i minerály se nevylouhují do vody.
Největší trik je v jednoduchosti.
Ty na to máš asi nějaký speciální stroj. Já to dělám v košíčku v mikrovlnce. Ne že bych měla něco proti vynálezům do kuchyně. (Moje kuchyň je malá a asi bych to už musela přišroubovat na strop.)
Do košíku dám napřed tvrdší zeleninu (brambory, mrkev) a po pár minutách přidám zeleninu křehčí (brokolici, květák, chřest).

A když mě chytne dietní amok připravuji na páře i rybu. Posypu ji na nudličky nakrájeným zázvorem, česnekem, čili papričkami a přidám pár kapek sojové omáčky.

Rýži jsem v mikrovlnce dělávala také, ale od té doby co mám vařič na rýži, používám ten.

Těším se na nápady ostatních Labužníků.

 
Eja
3815 příspěvků 05.10.08 10:03
Tak experimentuji...

Esme, já taky nejsem vůbec přítel různých udělátek do kuchyně - nemám ani MW, ani pomalý hrnec, ani hrnec na rýži, toastovač apod… Ale tohle se mi začíná líbit - zde : http://www.pahorek.cz/…4494704.html?…
Včera jsem do dolní mísy dala bramborové knedlíky ( osvědčené Bedliny od máti z Bystřan), do dalšího patra v misce na rýži mražený špenát ( porcovaný ochucený od Nowaca) a do posledního patra plátky uzeného. Po 15-ti minutách jsem z misky se špenátem slila vodu,která se tam při rozmrazování udělala, ke špenátu mrskla vajíčko a zamíchala a po dalších 5 minutách bylo vše hotové. Cibulku samozřejmě klasicky na plotně .

Takže zatím jednoznačné výhody:

  • nic se nemusí hlídat, nic se nepřipálí, nerozvaří, hrnec se sám s cinknutím vypne po nastavené době
  • chuťově brambory, bramborové knedlíky a zelenina super
  • možnost naskládat na sebe různé součásti jídla buď najednou nebo postupně

Zítra dojde na švestkové knedlíky z tvarohového těsta, máslo na polití rozpustím v nádobce na rýži taky v hrnci.

 
HelenaL
98 příspěvků 20.10.08 16:03
Robím zatiaľ iba knedlíky,

ale Tea63 má zaujímavý recept z činskej kuchyne Kuře vařené v páře
http://www.labuznik.com/recipe.php?….
Možno by to s tým alobalom išlo aj v parnom hrnci.

 
Eleeen
1127 příspěvků 21.10.08 16:29
Maso se zeleninou a bramborem

Mám se 3 nádobami.
Dolů dávám naložené maso. Kuřecí ale bez kůže, tu v tom neopečeš, že…, ryby a krabí tyčinky, kamarádka zkoušela i vepřové plátky, já kuře na osminky.
Do prostřední misky dávám brambory na plátky - ale nedávám jich pro 4 člennou rodinu, to se v 1 patře hned tak neudělá, jen osolím např. bylinkovou solí
Nahoru dávám zeleninu - super jsou jarní cibulky, květák a mrkev, hodně často jen vysypu pytlík směsi z mražáku.
Dělám cca 30 minut, během vaření maso 1× otočím a zeleninu s přílohou zamíchám.
Mému příteli z parního hrnce nechutná, většinou si tak nachystám v neděli jídlo na 4 dny do práce, protože nechodím na oběd.
Mám ten nejobyčejnější hrnec z Tesca, žádnou speciálku, ale stačí mi a jsem spokojená.
Chystám se na mějaké menší závitky, to by v parním hrnci mohlo být chutné, něco ve stylu Japonska.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz