Pálivá paprika

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 12.07.06 21:46
Pálivá paprika

Je nějaký způsob, jak zbavit papriku pálivosti? Třeba pro vaření, myslím, že na způsob za syrova to asi nepůjde. Podařilo se mi koupit dvě kila pálivých paprik, a to je tedy můžu vyhodit.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 12.07.06 22:34
Pálivá paprika - Marmeládo,

nejvíce pálivosti je v semínkách. Zkus papriky rozkrojit, uvnitř vyčistit a pak se uvidí.
Další možnost je je usušit a do pokrmů které to vyžadují přidávat po troškách.

 
Ivo
1045 příspěvků 12.07.06 23:48
Mi se někdy povede...

…pálivost zredukovat na únosnou míru tím, že (jak říkala Esme) odstraním semínka, strhnu i ty řasy, na kterých semínka drží a pak je pořádně zevnitř umyji…takto mi to poradil jeden Maďar a občas to zabere…

 
HelenaL
98 příspěvků 13.07.06 00:09
Pálivá paprika

Ja už pomerne dlho upravujem štipľavú papriku tak, že ju rozkrájam na pozdĺžne časti, zbavím „rebier“ vo vnútri. Asi to nie je správny názov, ale inak ich nazvať neviem. Jednotlivé kusy výdatne posypem soľou, nechám postáť zopár minút, potom opláchnem studenou vodou a paprika je poživateľná. Takto ju zje aj moja dcéra, ktorá inak odmieta všetko čo i len mierne štipľavé. Vyskúšaj, za to nič nedáš, ale u nás to funguje stopercentne.

 
marmelada
1643 příspěvků 13.07.06 10:04
Paprika

Děkuji všem za radu, vyzkouším a dám vědět, jestli to zabralo!

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.07.06 11:02
...

viacmenej všetky postupy boli spomenuté, odjadrovať, vyrezať „žilky“ - podľa potreby aj s prúžkom dužiny, niekdy sa spomína aj preliatie vrelou vodou - z vnútornej strany.
A ak sú červené, nevyhadzuj, nakrájaj na plátky, usuš, pomeľ a máš homemade pálivú papriku

 
DanaJ
1136 příspěvků 19.07.06 14:03
Dělám stejně:

Vyhodím semínka a žilky, na kterých rostou.

 
acmam
1 příspěvek 14.04.09 17:28
paprika přestane pálit

Kdysi mi zelinářka u stánku poradila, ať vyzkouším pálivou papriku nakrájet, zbavit zrnek a žebroví a na 10-15 minut ponořit do mléka. Pak opláchnout. Mléko zůstane nepoživatelné. Nacpala jsem tedy papriku na kousky do hrnku, zalila mlékem a čekala, že vše poletí do WC.
ALE: po (pro jistotu) půlhodince jsem papriky opláchla pod studenou vodou. Trošku na nich byla vidět stopa po mléce, zato však chutnaly výtečně. I syrové - do salátu, kde je stejně smíchám s nějakým dalším pojivem, takže se „stopy“ prostě ztratí.
Nezkoušela jsem to na nějaké suprapálivé, ale když se do sáčku „bílých“ paprik připlete nějaká ta ostřejší, pomoc existuje…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz