kvasenie - finty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anickav
2904 příspěvků 21.06.06 08:46
kvasenie - finty

Debata okolo nakladania baklažánov a kapusty ma inšpirovala k otázke, aké finty používate na udržiavanie zeleniny v roztoku, ak nemám špachtle od lekára alebo dýhu z bryndze? Každý rok bojujem najma s kvasenými uhorkami či kapustou…Ak nejaké finty máte, budem rada, ak poradíte.
Diskusiu na túto tému sa mi nepodarilo nájsť…
 Díky…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
suma
114 příspěvků 21.06.06 10:49
finta

Záleží na tom v čem - jde-li o 4 litrovou láhev dávám do ní sklenici 0,33 l naplněnou vodu a teprve pak vše povážu látkou. Při kvašení ve větším se mi osvědčuje velký sáček, naplněný vodu a položený na obsah, který tak uzavře.

 
jau
457 příspěvků 21.06.06 13:42
...

My dáváme vydrbaná prkýnka zatížená kyselinotvorným kamenem - křemen.

 
goralka
271 příspěvků 22.06.06 21:02
bukovú doštičku

tá je tiež „kyslá“, z bukových hoblín sa kvasením vyrába ocot

 
DanaJ
1136 příspěvků 23.06.06 10:33
Krouhané...

…zelí ve džberu zakryjeme celými listy ze zelí, aby krouhané zelí nebylo vidět, pak tam taťka šoupne omyté dřevěné prkénko a nakonec tam hodíme žulové kostky - klasické kočičí hlavy, které používáme jen na zelí a mezi použitím jsou uskladněné nablejskané ve sklepě.

 
anickav
2904 příspěvků 27.06.06 08:59
finty

Myslela som hlavne, či nemáte nejaký zlepšovák, ako udržať kvasáky v láku vo veľkom pohári, aby netrčali a nemäkli alebo neplesniveli. Alebo do kameninového hrnca na zelí tiež nemôžem dať na zaťaženie kameň…
(Inšpirovaná jedným labužníkom som si kvôli kvasákom kúpila bryndzu v dýhe…)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz