Hloupý dotaz...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Ivo
1045 příspěvků 03.07.06 23:11
Hloupý dotaz...

…vy, kteří máte rádi pizzu - jakému korpusu daváte přednost?…ultra­tenkému anebo hrubšímu…já se přiznám, že mi pizza zachutnala teprve nedávno, ale jako správný zelenáč se ještě neumím v této oblasti zorientovat - zatím jsem vždycky měl dojem, že tenké těsto pod pizzou je pokažené těsto (rozuměj „zdrclé“), no a to příliš hrubé na mě působilo dojmem, že se na mě někdo snaží ušetřit a místo těch dobrot nahoře, se do mě snaží vecpat těžce poživatelnou těstovou hmotu…Máte k této věci nějaký postoj?

Reakce:
Tasma
415 příspěvků 03.07.06 23:29
...

já sice pizzu nemusím, respektive jediné, co je pro mě poživatelné je to, čím je pokryta . Ale myslím, že pravá italská pizza je právě ta ultratenká, kteráž není pro mě zrovna to pravé a když už jsem nucena sedíc v pizzerii si ji dát, určitě bych raději přivítala více tu počeštěnou kynutou jakoby buchtovou

DanaJ
1136 příspěvků 04.07.06 12:12
Tenoučké těsto,

to já mám nejradějc. Doma dělané kynuté těsto, co nejtenčí a na něj to nejlepší.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.07.06 08:47
Ivo,

těsto máme rádi tenoučké, protože je pro nás jen „nosič“ náplně. Tam se pak vyřádím…

possum
464 příspěvků 05.07.06 15:12
Ivo,

pizza, ktera se prodava v obchodech je ponejvic tenka. Jinak, v Italii, pizza vypada podle toho odkud (z ktere casti Italie) je. Mela jsem zname Italy, a kdyz prinesly pizzu, tak jsem na to zirala jak zjara. Bylo to skoro jak buchta! Asi neco jako stejne jidlo, ktere se dela jinak na Morave a jinak v Cesku.

esmeralda
4813 příspěvků 06.07.06 07:45
....jak říká Possum,

každému podle jeho chuti.
Dokonce jsem slyšela, že hodně Taliánů (žijících v Oz) vidělo poprvé kulatou pizzu až tady.

lydia
1227 příspěvků 06.07.06 09:45
Ivo,

výhoda moudrého je, že se může dělat hloupým. Opak je složitější - to k hloupému dotazu

Někdo má rád těsto tenké, křupavé, nekdo silnější. Jak komu chutná. V italských pizzeriích u nás, dělají těsto tak, že je uprostřed tenké, okraje jsou vyšší . My dáváme přednost těstu silnějšímu, ne jako buchta, ale také ne tenké jako papír.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.07.06 10:30
Hloupý dotaz - ANI NE

Delší dobu jsem pobývala v italských Dolomitech ve Folgarii, tak jak píše possum, záleží v které části Itálie pizzu konzumuješ. V hotelu Crystalo ji připravovali ve velké otvírací dortové formě a zakrytou dalším těstem…jinou jsem tam neviděla, ani jinou nejedla, takže poměrně hodně těsta, ono je to chuti každého bedla

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.06 17:38
...

čo viem, klasická talianska má cesto tenké, ale proti gustu… :o) urob si ako ti chutí.
To čo spomína bedla, alebo niečo podobné, som raz jedol pod názvom ufo - cesto z oboch strán

sim
293 příspěvků 12.07.06 14:20
skus

zajdi si napr. do grosetta alebo do turbanti na tenke cesto a napr. do pizza hutu na americke buchtovite. a porovnaj si, co Ti viac chuti.
to su zakladne vzory - talianske a americke. a potom ceske, ale to sme uz pri tiramisu po cesky, takze neviem ci do toho vobec ide muka :-)))

Ivo
1045 příspěvků 12.07.06 16:10
Hodně všem děkuji...

…poměrně se mi ulevilo. Já měl strach, že se třeba ve společnosti v jistém momentu stanu předmětem „pohrdání“, jak se mi to třeba stalo v případě kombinace špagety&kečup......

A tak jsem se rozhodl, že k některé nádivce se mi bude více „líbit“ korpus hrubší a jiná bude vyžadovat tenčí. A snad se tím nedotknu jemnocitu nějakého „pizzaře-profíka“…

Pěkné dny přeje Ivo.

Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz