Existuje vůbec způsob jak teplou masovou roládu nakrajen na platky a ne drť?
Vepřiová roláda
Dostala jsem ho před pár lety k vánocům od maminky. Je pravda, že ho používám výlučně na porcování právě masových rolád popřípadě husy na tenké plátky. Jde to dobře. Jen nevím, zda je účelné si nůž pořizovat jen pro tyhle účely. Ale já ho pokaždé chválím.
… mám vyzkoušené, že když roládu upeču den předem a nechám ji vychladit, tak se pak krájí na pěkné plátky jakýmkoliv nožem, pak ji už jen ohřeji v mikrovlnce nebo krájím na tenké plátky na obložené mísy nebo talíře… mám to vyzkoušené u rolád ze všech typů masa / hovězí, vepřové i kuřecí /.
Dělám to jako Housenka.
I svíčkovou nechám v lednici pořádně vychladnout. Mezitím dodělám
omáčku a je to.
ja vim, ze studena rolada jde nakrajet, ale me slo vylozene o tu teplou, protoze delat den predem ji nebylo mozne
… co ji upéct v takové té řeznické „punčošce“ (nemám ponětí
jaký to má český název).
A v té to také krájet.
ja ji mela samozrejme svazanou spagatkem…myslim, ze v tom „rukavku“ by to dopadlo naprosto stejne, jako jen se spagatem…holt, priste roladu jedine den predem, nebo skalpel
Když si dobře vybereš koho pozvat na večeři, problém se vyřeší sám.
…ostrý nůž a krájet na silnější plátky (minimálně 2cm) a je to bez problémů. Nikdy se mi nestalo, že by se mi to rozpadalo.
Zkus taky roladu zabalit po upeceni cca na pul hodiny do alobalu, delam to tak s peceni a ta je potom podstatne soudrznejsi.
dělám to stejně jako buraci, stačí 15-20 minut, Alobal pořádně utáhnout. Stejný fígl používám na všechna pečená masa v kuse včetně svíčkové. Používám dvojitou vrstvu Alobalu. Fakt to funguje.