Vepřiová roláda

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Triss
160 příspěvků 4.6.06 13:26
Vepřiová roláda

Existuje vůbec způsob jak teplou masovou roládu nakrajen na platky a ne drť?

Reakce:
Vali
1326 příspěvků 4.6.06 14:49
triss

myslím si, že nějaký hodně kvalitní nůž by to dokázal.

marmelada
1642 příspěvků 4.6.06 17:13
Elektrický nůž

Dostala jsem ho před pár lety k vánocům od maminky. Je pravda, že ho používám výlučně na porcování právě masových rolád popřípadě husy na tenké plátky. Jde to dobře. Jen nevím, zda je účelné si nůž pořizovat jen pro tyhle účely. Ale já ho pokaždé chválím.

Machnacanka
194 příspěvků 4.6.06 21:14
Vepřová roláda

Marmeládka, díky za radu. Ja mám niekedy s krájaním na tenké plátky tiež problém.

Labužník housenka02
609 příspěvků 5.6.06 20:20
...

… mám vyzkoušené, že když roládu upeču den předem a nechám ji vychladit, tak se pak krájí na pěkné plátky jakýmkoliv nožem, pak ji už jen ohřeji v mikrovlnce nebo krájím na tenké plátky na obložené mísy nebo talíře… mám to vyzkoušené u rolád ze všech typů masa / hovězí, vepřové i kuřecí /.

esmeralda
4813 příspěvků 5.6.06 23:02
....a nejen vepřová roláda....

Dělám to jako Housenka.
I svíčkovou nechám v lednici pořádně vychladnout. Mezitím dodělám omáčku a je to.

Labužník Triss
160 příspěvků 6.6.06 17:33
...

ja vim, ze studena rolada jde nakrajet, ale me slo vylozene o tu teplou, protoze delat den predem ji nebylo mozne

esmeralda
4813 příspěvků 6.6.06 22:12
Vepřová roláda - ještě mě napadlo....

… co ji upéct v takové té řeznické „punčošce“ (nemám ponětí jaký to má český název).
A v té to také krájet.

Labužník Triss
160 příspěvků 6.6.06 23:09
...

ja ji mela samozrejme svazanou spagatkem…myslim, ze v tom „rukavku“ by to dopadlo naprosto stejne, jako jen se spagatem…holt, priste roladu jedine den predem, nebo skalpel

esmeralda
4813 příspěvků 6.6.06 23:56
Vepřová roláda - konečné řešení.

Když si dobře vybereš koho pozvat na večeři, problém se vyřeší sám.

DanaJ
1136 příspěvků 7.6.06 15:48
Stačí...

…ostrý nůž a krájet na silnější plátky (minimálně 2cm) a je to bez problémů. Nikdy se mi nestalo, že by se mi to rozpadalo.

buraci
1136 příspěvků 7.6.06 16:06
Alobal

Zkus taky roladu zabalit po upeceni cca na pul hodiny do alobalu, delam to tak s peceni a ta je potom podstatne soudrznejsi.

Eja
3884 příspěvků 8.6.06 14:53
Triss,

dělám to stejně jako buraci, stačí 15-20 minut, Alobal pořádně utáhnout. Stejný fígl používám na všechna pečená masa v kuse včetně svíčkové. Používám dvojitou vrstvu Alobalu. Fakt to funguje.

Váš příspěvek
Další témata z kategorie

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz