Ocásek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 20.02.09 08:57
Ocásek

Někde jsme zaslechli že domácí slivovice měla ocásek.
Co to znamená? Je to dobře nebo špatně?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3787 příspěvků 20.02.09 10:42
Slivovici

nemůžu ani vidět v zavřené flašce, ale tila bych si, že ocásek je špatně, něco jako pachuť. Jsem zvědavá na názor odborníků přes tento nápoj.

 
pekarka
410 příspěvků 20.02.09 12:45
to je špatně.

Je to ta nepříjemná pachuť, která vzniká na samém konci destilace a je to nežádoucí příměs. Někdo ve snaze zachytit naprosto všechno si nechá stočit všechno do poslední kapky a to není dobře. Je to takový odpad ze slivovice, kdy je tam už méně lihu a více nežádoucích látek. My ho používáme na zábaly a na krk.

 
marmelada
1643 příspěvků 20.02.09 13:08
...

ano, je to tak. Moji známí ten odpad používají do ostřikovačů. Nepřejte si být v tom autě při použití. Fakt je cítit, jak palírna.

 
esmeralda
4813 příspěvků 20.02.09 21:47
Děvčata

díky za vysvětlení. Teď už vím že touto poznámkou nikdo slivovici nechválí.

Ejo, do slivovicové školy jsme asi chodily spolu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz