Předkrm

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 17.02.09 21:50
Předkrm

Na sobotu jsme pozvali milou návštěvu.
Tentokrát jsme se rozhodli pro českou tematiku: bude kachnička, dva druhy zelí a knedlíky.
I dezert už mám vymyšlený, ale stále nevím co servírovat jako předkrm (starter, entrée).
Musí to být něco lehkého aby se mi tím stolovníci nepřecpali před hlavním chodem, něco jednoduchého (jako já sama) a něco co by zapadlo do tématu.
Vím že typickým českým prvním chodem je polévka, ale ráda bych vyzkoušela něco jiného.
Budu vděčná za každý nápad.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jenofefa
1315 příspěvků 17.02.09 21:58
Esme,

když typický český předkrm, jednoduchý a lehký, tak co šunkové rolky s křenovou šlehačkou? Kdysi to patřívalo k typickému svatebnímu menu, ale dobré to je pořád.

 
ewa
600 příspěvků 17.02.09 22:34
Mně by se líbil

tzv. řecký kaviár, který sem vložila sigrid. Výhodou je kromě jiného, že se může udělat předem.

 
anickav
2904 příspěvků 17.02.09 22:45
Kľudne

by som dala utopencov…

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.02.09 05:55
Děvčata

Vyhrály to šunkové rolky od Pampelišky.

Jeno, pamatuji si na ně jako dítě a skutečně to bylo na nějaké svatbě.
Drž mi palce ať to nezkazím.

Ewa, když jsem otevřela recept na řecký kaviár a přečetla ingredience hned jsem věděla že mi to neprojde.
Můj partner žil skoro rok v Itálii a ochutnal tam jak říká „Patlažány na sto způsobů - pokaždé stejně“.
Já proti lilkům nic nemám, tak to neber osobně.
Určitě si to někdy udělám, ale jen pro sebe.

Aničko, utopenci jsou výborný nápad, ale bohužel není čas. Ono to přeci jen potřebuje trochu rozležet.
Navíc bylo podotknuto „že bych to nejspíš stejně sežrala ještě než přijde návštěva“.
Utopence dělám odjakživa protože je miluji, i moje děti aby si zapamatovaly název je přejmenovaly na Drownies.

Holky, moc děkuji.

 
anickav
2904 příspěvků 20.02.09 22:58
esme,

už je zrejme pozde… a čo jednohubky s klasickou cesnakovou pomazánkou, na to mesiačik mandarínky alebo bobulka hrozna?
Potom zreferuj, ako si zahviezdila!

A.

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.02.09 07:55
Předkrm - Aničko,

i tobě děkuji za výborný nápad. Zkusím příště.

Pokusila jsem se tedy o šunkové rolky. Byla to pohroma. Mojí vlastní vinou…
V supermarketu jsem nekoukala co mi v lahůdkové sekci dávají. Když jsem to přinesla domů, vybalila jsem obří kola šunky, každé cca tři milimetry tlusté. Když jsem to nacpala křenovou šlehačkou sotva jsem to zabalila a vypadalo to jako…no, raději ne.
Můj partner naštěstí koupil velice pěkné malé slané sušenky, tak jsem šunku nakrájela na malé kousky, položila na sušenky a z křenové šlehačky udělala pomocí dvou lžiček malé „bobky“ ve tvaru rugbyových míčků a ozdobila kouskem kadeřavé petrželky.

Návštěvě to moc chutalo, nezbyl ani kousek. Šlehačka s křenem byla opravdu vynikající.
Díky za tip, Jenofefo.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz