Na sobotu jsme pozvali milou návštěvu.
Tentokrát jsme se rozhodli pro českou tematiku: bude kachnička, dva druhy
zelí a knedlíky.
I dezert už mám vymyšlený, ale stále nevím co servírovat jako předkrm
(starter, entrée).
Musí to být něco lehkého aby se mi tím stolovníci nepřecpali před
hlavním chodem, něco jednoduchého (jako já sama) a něco co by zapadlo do
tématu.
Vím že typickým českým prvním chodem je polévka, ale ráda bych
vyzkoušela něco jiného.
Budu vděčná za každý nápad.
Předkrm
když typický český předkrm, jednoduchý a lehký, tak co šunkové rolky s křenovou šlehačkou? Kdysi to patřívalo k typickému svatebnímu menu, ale dobré to je pořád.
tzv. řecký kaviár, který sem vložila sigrid. Výhodou je kromě jiného, že se může udělat předem.
Vyhrály to šunkové rolky od Pampelišky.
Jeno, pamatuji si na ně jako dítě a skutečně to bylo na nějaké
svatbě.
Drž mi palce ať to nezkazím.
Ewa, když jsem otevřela recept na řecký kaviár a přečetla ingredience
hned jsem věděla že mi to neprojde.
Můj partner žil skoro rok v Itálii a ochutnal tam jak říká „Patlažány
na sto způsobů - pokaždé stejně“.
Já proti lilkům nic nemám, tak to neber osobně.
Určitě si to někdy udělám, ale jen pro sebe.
Aničko, utopenci jsou výborný nápad, ale bohužel není čas. Ono to
přeci jen potřebuje trochu rozležet.
Navíc bylo podotknuto „že bych to nejspíš stejně sežrala ještě než
přijde návštěva“.
Utopence dělám odjakživa protože je miluji, i moje děti aby si
zapamatovaly název je přejmenovaly na Drownies.
Holky, moc děkuji.
už je zrejme pozde… a čo jednohubky s klasickou cesnakovou pomazánkou,
na to mesiačik mandarínky alebo bobulka hrozna?
Potom zreferuj, ako si zahviezdila!
A.
i tobě děkuji za výborný nápad. Zkusím příště.
Pokusila jsem se tedy o šunkové rolky. Byla to pohroma. Mojí vlastní
vinou…
V supermarketu jsem nekoukala co mi v lahůdkové sekci dávají. Když jsem
to přinesla domů, vybalila jsem obří kola šunky, každé cca tři milimetry
tlusté. Když jsem to nacpala křenovou šlehačkou sotva jsem to zabalila a
vypadalo to jako…no, raději ne.
Můj partner naštěstí koupil velice pěkné malé slané sušenky, tak jsem
šunku nakrájela na malé kousky, položila na sušenky a z křenové
šlehačky udělala pomocí dvou lžiček malé „bobky“ ve tvaru rugbyových
míčků a ozdobila kouskem kadeřavé petrželky.
Návštěvě to moc chutalo, nezbyl ani kousek. Šlehačka s křenem byla
opravdu vynikající.
Díky za tip, Jenofefo.