Máte někdo tip na přípravek na účinné čištění nerezu? Poradíte, prosím? Zdá se mi, že v ČR takový není…
NEREZ
Ahoj Chatulko!
Tescoma dodávala na trh „CLINOX - speciální čistící prostředek na
nerezové nádobí“, ale já sama s ním nemám zkušenosti.
Chatulko, na nerezové nádobí používám takovou hrozně jemnou drátěnku. Tady se to prodává pod názvem „kovová vata“. Jistě máte v obchodech něco podobného. A když něco připálím a jde to těžko umýt, dám do hrnce trochu vody a nasypu lžičku prášku do automatických myček na nádobí. Chvilku vše povařím a hrnec je zase jako nový.
Já používám obyčejný ocet - naleju trochu do hrnce a houbičkou celý umyju. Opláchnu a dám mýt do myčky. Funguje to na takové ty zašlé fleky a cákance jakoby od vodního kamene.
Díky všem za tipy, mě se jednalo nejen o hrnce, ale i o plynovou desku, digestoř atd…:-) Zrovna včera večer jsem v jednom obchodě Clinox objevila, tak vyzkouším a uvidíme!
na nerezové spotřebiče buďto Pronto Citrus spray a nebo docela obyčejnou červenou Diavu ( leštěnka na nábytek) - vypadá to divně, ale když to vyleštíš Diavou, tak se Ti tam aspoň týden neobtiskují prstíčky.
Esmeraldo, dá se prášek do automatických myček na nádobí nahradit něčím jiným? Myčku nemám, tak bych koupila nějaký univerzálnější prášek…Nebo je to jedno, co je to za prášek? Jednou jsme na ohni dali vařit ve vodě normální písek, a taky to docela fungovalo…
PS: potřebuju totiž vycídit připálený nerezový kotlík (zevnitř). Stalo se mi to díky jogurtové dobrůtce z Labužníka a teď je zevnitř úplně černý..
Všechny rady tady mi přišly vhod! Díky za tohle téma..
doporučuju malý balíček prášku do myčky každému. I těm kdo myčku nemají. Celý ten zázrak totiž spočívá v tom že obsahuje nejakou žíravinu, nejspíš hydroxid sodný (pozor na ruce, moc se v tom nemáchat). A na napečené věci je to jedinečné. Někdy nutno opakovat.
nerezové nádobí, (jak píšeš černé od připálení) se krásně dá
vyčistit pastou Toro a jemnou drátěnkou - je dobrá i na ostatní nádobí a
zašlé věci. Naposledy jsem tak překvapila babičku, když už měla
nerezový papiňák vyhozený, že již nejde vyčistit - děda měl pohlídat
gulášek, ale vařil do černa - usnul a pak málem volali hasiče
Souhlasim s pa.mira, toro pastu jsem pouzivala i v drivejsku, kdyz jsem
zila v Cesku a doposud si ji z tama dovazim. Ja ji pouzivam na veskere
cisteny; zasle nerezove kavove lzicky, umyvadla sprchovaci kout, zelezna futra,
kuchynskou linku a jine.
Bezvadne to odstranuje jakoukoliv mastnotu a spinu a taky zespod zacernale
hrnce. Doporucuji vyzkouset
Já to dělám jako Esmeralda, nádobí vyvařím. Používám obyčejnou žabku. Krásně se to tím varem uvolní a pak to jde snadno
Zkusila bych na nábytek a nádobí přípravek, která doporučuje výrobce, kdyby nebyl drahý.;-)
Na nádobí používám TORO. Je dobré. Co mi nejde umít, nechám odmočit
a drbu houbičkou. Nikdy jsem nepoužívala drátěnku. Uručitě je
i osvědčeným mučidlem ocet.
Nepoužívala jsem nikdy prášek do mičky (mičku nemám), ale mohl by to být
dobrý nápad.
Určitě bych si nikdy nekoupila Pronto. Koupila jsem si jednou přípravek na
nábytek (mytí a leštění). Když jsem vše dodělala, naskočili mi
svědivé pupence, které se mné drželi tři týdny. Pak ještě asi půl
roku, když jsem umyla nádobí, tak se mi to na den zase vrátilo. Naštěstí
přítel myl za mne, tak jsem to nějak překlepala. Pozor tedy na Pronto,
jestli máte někdo citlivou pokožku.
PS: TORO je bílá pasta ve žlutém plastovém kelímku, jako od hořčice, ale spíš širší než vyšší.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz