nádobí

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Tatjanka
17 příspěvků 17.03.04 11:47
nádobí

Ahojky, mam jednu prosbu. Jakou kdo mate zkusenost s nadobim? Uvazuju o koupi nove :,-(y a vaham. Prijde mi, ze bud jou jen levne ze supermarketu (:,–(a za 3 tisice) nebo nehorazne drahe napr zn Fissler (:,–(a za 20 tisic mne vyrazila dech). Nevim, nemate nekdo zkusenost jestli je to drahe opravdu o tolik lepsi? Pripadne kdo mate jakou zkusenost? Chtela bych uz neco kvalitnejsiho, jen se mi nechce takove penize vyhodit jen za znacku… Dik za kazdy nazor, Tatjanka


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  17.03.04 11:53
...

Milá Tatanko, (mám dceru Tatanku), já ti to řeknu asi takhle. Drahé nádobí je asi určitě lepší, kvalitnější (i když to vždycky také nemusí být pravda a můžeš se dobře napálit), ale určitě do sebu hodně má. Levné nádobí asi tak kvalitní není, není asi ani tak designově pěkné, ale také to nemusí být pravidlo.
Vždycky ale nejvíc záleží na kuchařce! Dobrá kuchařka dokáže uvařit v čemkoliv a ani to nejdražší a nejůžasnější a nejvyhlášenější nádobí za tebe chutné jídlo neuvaří samo.
Nejůžasnější vepřové řízky na světě dělá naše babča ve staré začernalé pánvi - a jinou nechce, protože má tuhle výborně zajetou - a nejsenzačnější opékané škubánky zase ve starém oprýskaném kastrůlku, ketrý by každý jiný už dávno hodil na smetiště.
V tom nádobí to prostě není. I když, pravda, pohodlněji se asi jezdí v mercedesu, než ve škodovce.
Já bych asi volila nějakou střední cestu. Měj se!

 
glama  17.03.04 11:53
...

Milá Tatanko, (mám dceru Tatanku), já ti to řeknu asi takhle. Drahé nádobí je asi určitě lepší, kvalitnější (i když to vždycky také nemusí být pravda a můžeš se dobře napálit), ale určitě do sebu hodně má. Levné nádobí asi tak kvalitní není, není asi ani tak designově pěkné, ale také to nemusí být pravidlo.
Vždycky ale nejvíc záleží na kuchařce! Dobrá kuchařka dokáže uvařit v čemkoliv a ani to nejdražší a nejůžasnější a nejvyhlášenější nádobí za tebe chutné jídlo neuvaří samo.
Nejůžasnější vepřové řízky na světě dělá naše babča ve staré začernalé pánvi - a jinou nechce, protože má tuhle výborně zajetou - a nejsenzačnější opékané škubánky zase ve starém oprýskaném kastrůlku, ketrý by každý jiný už dávno hodil na smetiště.
V tom nádobí to prostě není. I když, pravda, pohodlněji se asi jezdí v mercedesu, než ve škodovce.
Já bych asi volila nějakou střední cestu. Měj se!

 
Tatjanka
17 příspěvků 17.03.04 12:14
ja vim...

Glamo, ja vim, hledam hledam zlatou stredni cestu, ale zatim jsem na nic „mezi“ nenarazila. Nechci si kupovat uplne levne, souhlasim ze za kvalitu se vyplati si priplatit, ale spis hledam overene tipy na ten kompromis. Jo a panev po babicce, cernou, zeleznou a zajetou - tak tu nevymenim za nic na svete - palacinky jedna basen :-)))

 
Jenofefa
1315 příspěvků 17.03.04 12:22
Glama má asi pravdu,

cena asi není to jediné vodítko. Já mám na nádobí prima konsultanta - pana Nejedlého v Litomyšli - všem doporučuji. Vždycky mi řekne, co je kvalitní a co je jen humbuk. Určitě se podívej, aby to mělo sendvičové dno a nebyl to jen lisovaný plech. A určitě závisí na tom, na čem vaříš (elektřina, plyn, sklokeramická deska). Pokud vím, tak snad by měla Tescoma docela dobrá. Papiňák mám bio od Sfinxu, druhý je nějaký turecký. Já sama mám nádobí asi za 3 tis. od Quelle už tak 5 let a jsem spokojená, na chalupu jsem si koupila v supermarketu levnější a je to docela šmejd. A pak jsem si kupovala jednotlivé kousky vždycky na doporučení výše uvedeného pána.

 
Alice
104 příspěvků 17.03.04 18:03
Tescoma

Ja bych doporucila Tescomu. Mam od nich spoustu veci (posledni dva roky jsem na ne doslova ulitla :o)) a mimo jednoho noze mi verne slouzi. A ten jeden jediny nuz mi okamzite vymenili, i bez uctenky, pry je to jasne vada materialu, to se u „jejich“ nozu nesmi stat :o)))))) A to nadobi vybirej opravdu se silnym dnem.
Preju ti uspech :o))

 
salgo
146 příspěvků 18.03.04 07:35
Souhlasím

Tescoma má fakt dobré věci. Koupila jsem si od nich celou :,-(u a myslím že dovede totéž do nádobí mé mámy která za ně dala 25 tisíc. Nicméně mám jednu poznámku, koupila jsem řadu Tulippe (nebo tak nějak), má takový baňatý tvar a v místě nějvětší výdutě má jídlo tendenci se připalovat. Když se to člověk naučí dá se to zvládnout, ale příště bych koupila něco s rovnýma stěnama. A určitě i u Tescomy ne tu nejlevnější řadu. Ale značku doporučuju!

 
1irena
591 příspěvků 18.03.04 09:44
Tatjanko

nekupuji již :,-(y nádobí, protože se v nich vždy vyskytlo něco, co se mi nehodilo(třeba pánev). Nakoupila jsem si jednotlivé kusy nádobí(momentálně takové to černé, co vypadá jako litinové) a od jednoho průměru třeba i 3 kusy, protože množství jídla, které vařím se stále zmenšuje :) proto mám kastrůlky a hrnce jen ty, které nejvíc používám.

 
jana2_02
49 příspěvků 19.03.04 03:33
taky pridam trochu

Ja varim v nekolika druzich nadobi, proste co kde zbylo, a pomalu si zacinam kupovat to svoje. Litinove nadobi o kterem pise Irena mi v mycce rezne. Na lesklych antikorovych povrsich by clovek nechl ruce , kdyz to ma vypadat ciste, vsechny druhy teflonu jsou uplne naprt. Vzdycky se najde trouba , kterej tam sahne vidlickou… Moje mamka mi vloni koupila hranaty titanovy hrnec /asi za 3 tisice/ a ja jsem si uz koupila panev. Ani na vterinku jsem nezalitovala. Perfetkni vareni, snova udrzba, a presto ze jsem ten hrnec uz skoro rok nesundala ze sporaku, je tako novy.

 
Tatjanka
17 příspěvků 19.03.04 10:59
titanove nadobi

Jano, dik za tip, zni to dobre… prosim Te to titanove nadobi je z firmy TOPMORAVIA? Nebo nejake jine? Dik moc Tana

 
jana2_02
49 příspěvků 19.03.04 23:41
...

Tatjanko, neznam vyrobce, ale davala bych pozor na celkovou vahu nadobi. Titan je jenom posledni vrstve, ale kvalitni nadobi by melo mit svou hmotnost a tloustku sten. Ty moje dva kusy maji steny asi 4-5mm. Stastnou ruku.

 
Eleeen
1127 příspěvků 31.03.04 15:06
...

Tatjanko, přikláním se k názorům, že to nejdražší není vždy asi to nejlepší. Já mám obyčejné, smaltované hrnce (černé a uvnitř sv. modré až bílé), které jsou stále jako nové i po několika letech používání. Samozřejmě je to tím, jak se kdo o co stará. Pánvičky upřednostňuju od firmy Tefal. Nerezové nádobí nemám (vlastně skoro nic nerezového), protože bych se při údržbě takového nádobí jistě stala jeho otrokem. Nesnesu na nerezu jedinou zaschlou kapičku, víš? Jsem asi magor. Mám vícero skleněných nádob (i bábovku), v těch dělám ráda.
Zaujalo mě však titanové nádobí. Máte někdo JEŠTĚ podrobnější info?
Mimochodem, vznesla jsem žádost o radu na gumové nádobí na pečení. Zkute všichni juknout a poradit - díííky!!!
Tatjanko, šťastný výběr a hodně dobrých jídel z nových „kastrólů“


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz