MOUKA

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník kocka02
15 příspěvků 16.01.05 10:54
MOUKA

NAzdarek, jsem ve Francii a rada bych vedela cim tu nahradit hrubou a polohrubou mouku, zatim jsem ji tu nikde nevidela, sehnat se da pouze hladka. Diky

Reakce:
 
possum
464 příspěvků 16.01.05 12:37
...

to uz se tu parkrat probiralo.
U nas je taky jenom hladka (anebo hladka uz s kypricim praskem). Dnes uz se da sehnat v nekterych obchodech Continental, coz by mozna dalo nahradit hrubou, ale po letech pouzivani ciste hladke, nic nemenim.

 
possum
464 příspěvků 16.01.05 12:40
...

jo a jeste, treba do bramborovych knedliku se muze dat pul na pul s jemnou krupici.

 
meisje
580 příspěvků 16.01.05 17:58
...

Presne jak rika Possum, taky jiz dlouha leta v zahranici pouzivam cistou hladkou na vsechno - da se z ni upect a uhnetat absolutne vse. Na knedliky micham s krupici nebo-li se Semolinou. Ale pokud je nekde u vas napr. vetrny mlyn - zkus se zeptat zda nemelou i mouku. U nas mele skoro kazdy mlyn a jsou ochotni namlit jak hrubou chci - jen ji pak musim vzit 50 kg., takze jsem zustala pri hladke

 
meisje
580 příspěvků 16.01.05 18:01
...

Ted mi, ale docvaklo, ve Francii bych se obratila na arabske obchudky nebo turecke /obou tam mate nepocitane/. Arabove a turci jsou zvykli pouzivat mouku pomletou na ruzne hrubosti - urcite Semolinu

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 17.01.05 10:21
Aussiečky

…jenom mala poznamecka. V AUS jsem pouzivala polohrubou mouku „Continental flour“, ze ktere se peklo jedna basen (po tech letech ji ale uz urco znate). Zkousela jsem pect i z hladky, ale nejak se mi treba kolace a hlavne babovky zdaly mnohem lepsi, ale urcite si clovek zvykne a pak uz mu to neprijde
 G´day

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 17.01.05 10:46
mouka

No jo mouka to je ten zahranicni problem. Ja to vyresila dovozem, ale ta hladka mne celkem zaujala. Opravdu tam neni rozdil?

 
possum
464 příspěvků 17.01.05 13:38
Dendo,

vzdyt jsem to psala, o te Continental mouce. Jenomze kdyz jsem sem puvodne prijela, tak nebyla. Pak byla dost draha. Ted je levnejsi, ale porad z mouk nejdrazsi. A ja tedy rozdil nevidim, ale mzna je to zvyk.

 
possum
464 příspěvků 17.01.05 13:42
Sarko,

v normalnich buchtach to nepoznas. Bramborove knedle se mi nevedly, do te doby nez mi znamy kuchar poradil Semolinu, coz je krupice. Tak to pouzivam pul na pul krupici a mouku (hladkou).

 
meisje
580 příspěvků 17.01.05 16:37
...

My tedy knedle nemusime zadny, takze do vseho cpu tu hladkou a me to neprijde jako zadny rozdil -ani na chuti - ani na strukture, ja jsem pro hladkou

 
Labužník kocka02
15 příspěvků 20.01.05 10:41
...

a ta Continental nebo Semolina se da sehnat v jakem obchode, maj je v supermaketu?asi ne co…

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 20.01.05 12:24
Kocko,

za doby kdy jsem tam byla se semolina dala koupit normalne v supermarketu a Cont.flour jsem kupovala v Deli nebo u Polaku. Jestli to je ted jinak ti napisou aussiecky
Spoustu veci si clovek v zahranici musi vybadat sam, tak snad ti tady pomuzeme. Me kdyz Esme psala, ze si kupuje i syrecky, tak jsem zirala… a jak se mi po nich styskalo.
Mozna jeste par postrehu: pokud mas problem sehnat tvaroh (taky jen v nekterych Deli), treba tvarohove knedliky muzes celkem uspesne udelat z riccoty (pect se z ni da take, ale uz to neni uplne ono).

 
Labužník kocka02
15 příspěvků 21.01.05 14:11
...

a to DELI je co?nejakej supermarket? a jaky je rozdil mezi semolinou a continental?diky

 
Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.05 07:24
Kocko,

Deli je v Australii…nejak nam tam ta diskuze sklouzla… Jak ti radi Meisje zkus ve Francii ty arabsky obchody. Semolina je hruba mouka - krupice. Continental je polohruba.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.05 10:00
Mouka

Ja se velice omlouvam, ale neni jednodusi pri ceste do CR si privez cely balik mouky? To je teda moje skusenost a jak jsem zistila tak i jinych.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.05 12:15
MOUKA

No jo Šárko, ale jak to vyřešit když jezdíš do ČR jednou za 26 let a do letadla ti povolí 20kg?

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.05 14:34
Esmeraldo,

to vubec nebylo myslene na tebe a spol. Ja to myslela na kocku. Ta psala, ze je ve Francii a to neni tak daleko.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.05 21:47
Šárko, já vím,

jenom jsem si dělala legraci

 
tresnicka
58 příspěvků 25.01.05 22:38
mouka

Mila kocko,
promin ze Ti odpovidam az ted, ale byla jsem dlouhou dobu na dovolene. Jinak sama ziji take ve Francii a hrubou mouku tady uspesne nahrazuji s „FARINE FLUIDE sans grumeaux“. Zatim jsem s ni nikdy nic nepokazila.
Budes li potrebovat jinou radu klidne se mi ozvi na bin.jan@centrum.cz
A bientôt
 cherry

 
Alatriste
1 příspěvek 11.02.17 21:59

Ahoj, taky ziju ve Fr a na místo hrubé mouky používám Semoule Fine od Panzani mají ho skoro v každém obchodě je to hruba mouka a uděláš z ni i krupici

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz