Plnená paprika ako od maďarskej babičky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
bryndziarik
26 příspěvků 10.01.05 23:20
Plnená paprika ako od maďarskej babičky

Prosím, prosím, nemáte niekto recept na papriky plnené zmesou mletého masa a ryže, dusené v paradajkovo-paprikovej omáčke? Aj by som si trúfla, len potrebujem technicky poradiť s druhom ryže - a či ju tam dať surovú, alebo predvarenú.. nemáte niekto maďarskú babičku? :-)


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ogroats
64 příspěvků 11.01.05 01:34
Je to jednoduche

Mas dve moznosti: ta prvni je, ze do mleteho masa veproveho (bucek) a hoveziho zamichas sekanou cibuli, vejce, pepr, sul, trochu varene ryze, muzes pridat cesnek nebo i nekterou z bylinek (petrzel, marjanku, dobromysl, saturejku) a tim papriky nacpes. Ta druha je, ze na :,-(le osmahnes cibulku, pridas to mlete maso, okorenis, osolis a nechas za michani ztratit barvu, a vychladlym nacpes papriky. Pak na :,-(le osmahnes sekanou cibuli, pridas rajcata nebo protlak, madarskou palivou pastu Eros Pasta nebo Piros Arany Paprika Pasta, zredis horkou vodou, pridas bobkovy list, nove koreni, cely pepr, muzes i kus skorice a hrebicek, vlozis do omacky plnene papriky a s laskou dohotovis. Dochutis, dosolis a podavas s ryzi nebo po cesku s knedlikem. Kdyz to udelas vic nez petkrat, stane se z tebe madarska babicka :-)

 
goro
82 příspěvků 11.01.05 11:57
Oplatí sa experimentovat

někdy se do nádivky nedává rýže vůbec - pak se podává příloha houskový knedlík, protože to jídlo není zeleninové, ale masité. Á nebo - do nádivky se přidá šálek nevařené rýže, udušená nádivka v paprice je pak poměrně tuhá. Á nebo - do nádivky přidáš rýži vařenou, nádivka je lehká a kyprá, nemusíš podávat přílohu ale raději více paprik - takové mám nejraději - ale jako vždy - experiment je nad všechna doporučení. dobrou chut.

 
Eja
3779 příspěvků 11.01.05 12:53
Papriky

„tenkostěnné“, takzvané slovenské. A vůbec nejlépe lehce až sředně pálivé, mňam. Cibulku lehce osmahnu, nechám vystydnout, maso zakápnu troškou studené vody, okořením a důkladně prohňácám, přidám syrovou rýži, cibuli, nacpu papriky. Mezitím orestuji další cibulku hodně najemno, přidám rajský protlak ( NE kečup!!), zředím vývarem, přidám Harissu, Lutenicu či něco podobného , okořením ( skořici dávám pro vůni) a nechám bublat. Nebo papriky naskládám do zapékací misky, zaleji okořeněným zředěným rajským protlakem a strčím do trouby. Mňam. Od dětství trpím zvláštní úchylkou, hehe - cokoli s rajskou omáčkou nejraději s bramborem.

 
bryndziarik
26 příspěvků 11.01.05 15:26
Dakujem vsetkym,

skusim nejaku kompilaciu:-) Eji, tvoj recept sa mi zda najblizsi tomu, co som tak asi v predstave hladala, ako dlho nechas papriky pobublavat? a pri plneni mam asi nechat priestor, aby mohla ryza nabobtnat.. alebo nie?

 
Eja
3779 příspěvků 11.01.05 15:46
Papriky

nechám bublat tak 30 minut, spíš o něco déle. Vždycky udloubnu kousek náplně a ochutnám - abych pravdu řekla, hodiny při vaření moc nesleduji, dělám to od oka. Plním papriky plné, rýže zas tak moc nenabyde a stejně se nikdy nepodaří tam náplň nacpat hodně „na fest“.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz