Prosím, prosím, nemáte niekto recept na papriky plnené zmesou mletého
masa a ryže, dusené v paradajkovo-paprikovej omáčke? Aj by som si trúfla,
len potrebujem technicky poradiť s druhom ryže - a či ju tam dať surovú,
alebo predvarenú.. nemáte niekto maďarskú babičku?
Plnená paprika ako od maďarskej babičky
Mas dve moznosti: ta prvni je, ze do mleteho masa veproveho (bucek) a
hoveziho zamichas sekanou cibuli, vejce, pepr, sul, trochu varene ryze, muzes
pridat cesnek nebo i nekterou z bylinek (petrzel, marjanku, dobromysl,
saturejku) a tim papriky nacpes. Ta druha je, ze na le osmahnes cibulku, pridas to mlete maso,
okorenis, osolis a nechas za michani ztratit barvu, a vychladlym nacpes papriky.
Pak na
le osmahnes sekanou cibuli, pridas rajcata nebo
protlak, madarskou palivou pastu Eros Pasta nebo Piros Arany Paprika Pasta,
zredis horkou vodou, pridas bobkovy list, nove koreni, cely pepr, muzes i kus
skorice a hrebicek, vlozis do omacky plnene papriky a s laskou dohotovis.
Dochutis, dosolis a podavas s ryzi nebo po cesku s knedlikem. Kdyz to udelas
vic nez petkrat, stane se z tebe madarska babicka
někdy se do nádivky nedává rýže vůbec - pak se podává příloha houskový knedlík, protože to jídlo není zeleninové, ale masité. Á nebo - do nádivky se přidá šálek nevařené rýže, udušená nádivka v paprice je pak poměrně tuhá. Á nebo - do nádivky přidáš rýži vařenou, nádivka je lehká a kyprá, nemusíš podávat přílohu ale raději více paprik - takové mám nejraději - ale jako vždy - experiment je nad všechna doporučení. dobrou chut.
„tenkostěnné“, takzvané slovenské. A vůbec nejlépe lehce až sředně pálivé, mňam. Cibulku lehce osmahnu, nechám vystydnout, maso zakápnu troškou studené vody, okořením a důkladně prohňácám, přidám syrovou rýži, cibuli, nacpu papriky. Mezitím orestuji další cibulku hodně najemno, přidám rajský protlak ( NE kečup!!), zředím vývarem, přidám Harissu, Lutenicu či něco podobného , okořením ( skořici dávám pro vůni) a nechám bublat. Nebo papriky naskládám do zapékací misky, zaleji okořeněným zředěným rajským protlakem a strčím do trouby. Mňam. Od dětství trpím zvláštní úchylkou, hehe - cokoli s rajskou omáčkou nejraději s bramborem.
skusim nejaku kompilaciu:-) Eji, tvoj recept sa mi zda najblizsi tomu, co som tak asi v predstave hladala, ako dlho nechas papriky pobublavat? a pri plneni mam asi nechat priestor, aby mohla ryza nabobtnat.. alebo nie?
nechám bublat tak 30 minut, spíš o něco déle. Vždycky udloubnu kousek náplně a ochutnám - abych pravdu řekla, hodiny při vaření moc nesleduji, dělám to od oka. Plním papriky plné, rýže zas tak moc nenabyde a stejně se nikdy nepodaří tam náplň nacpat hodně „na fest“.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
