Da se toto koupit nekde v Praze??? diky za odpoved
Mochyně (Physalis)
co je to? To neznam! Ted jsem to hledala, a nasla jsem akorat 3 druhy. Solanaceae - to je ta, co je okrasna, ma oranzove, jako papirove lucernicky, v cesku znama. Alkekengi - ta nevim jestli je jedla, ale asi ne. Taky oranzova s oranzovo-cervenyma bobulema. Peruviana neboli Cape gooseberry (tu mam na balkone) - ta ma ty lucernicky zelene, pak jdou do hodne svetle hnedave (bile kafe) a svetle oranzove bobule. Mirne nakysle, pry maji hodne vit. C. V kazdem pripade mnohem mensi nez ta lucernicka. Nevim vsak jak by se jim darilo v cesku.
vždyť toho víš víc než já. Já si to pamatuju jenom z dětství. Nejspíš nám to rostlo na zahrádce. Ani si nevzpomínám jak to chutnalo, ale jsem si jistá, že bych tu chuť poznala se zavřenýma očima.
Physalis Peruviana (Zidovska tresen, Mochyne jedla). To je jeden z tec nekolika druhu. Plod je zelena, nazloutla nebo cervena bobule 2-3 cm velka. U nas se plody spis zavaruji, ale davaji i do moucniku. Kalichy jsou zlute a tato forma je chutnejsi. Snad to ma kazde zahradnictvi a nebo se pletu? Urcite je to dnes bezny sortiment.
je prodává a zaručeně za lepší cenu než carrefour.takže to vypadá,že nakonec bys měla na mochyně narazit na každém rohu
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz