Lis na těsto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 03.12.07 09:50
Lis na těsto

Moc jsem toužila po lisu na těsto, a to jsem taky letos dostala. Zkoušela jsem ho zatím 2×, ale nějak jsem nepřišla na ten fígl - jak na to. Vytvořená sušenka se většinou nechce oddělit od lisu a tak z toho jsou takové ne až vzhledné kousky … rozhodně ne jako na obrázcích. Nevíte jak na to ? Nemáte někdo zkušenosti ? Podle mě to těsto asi nesmí být moc ztuhlé, spíš mít pokojovou teplotu, ale i tak se mi nechce moc oddělovat od lisu. Poraďte, prosím, ráda bych lis použila letos i na jeden druh cukroví.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jarka7
208 příspěvků 04.12.07 11:34
Sušenky z lisu

Mám lis na těsto snad 25 let a díky naší hospodyni jsme přišly před léty na fígl, aby byly sušenky super hezké i dobré. Pokud jsme postupovaly podle receptů, které byly v krabici, nic pohledného ani moc chutného z lisu nevycházelo. Naše zlatá Marka různým kombinováním zjistila, že problém je v tuku. Pokud se použije pravé máslo, jsou sušenky super. Pokud se zadělává s jinými tuky, výsledek je tvrdý a nezvhledný. Těsto (hustota) jako na linecké a zá:,–(ně z chladničky. Mohu přidat vyzkoušený recept, který dělám každý rok několikrát. Hezké výsledky přeje Jarka

 
Vali
1326 příspěvků 04.12.07 12:52
paraplíčko

můžeš se kouknout na tyto recepty lisované pečivo

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 05.12.07 08:15
Moc děkuji ...

určitě vyzkouším podle vašich rad. Možná je taky ještě problém v tom, že já ty sušenky lisuji přímo na papír na pečení a ony pak raději zůstanou na tom lisu … už jsem zase dostala chuť ty sušenky zkusit lisovat - tedy optimismus, že se to povede

 
Jarka7
208 příspěvků 13.12.07 19:05
Teď jsem si uvědomila, že

lisuji tvary sušenek na vál. Pak přenáším na plech špachtlí.

 
muso
118 příspěvků 16.12.07 20:11
není to věda

Já už to dělám jenom pro dceru, ona má pro sušenky slabost. Z lineckého na vále váleček, potom jemně vyválím na placku, na ni položím váleček z kakaového těsta a jemně zatočím. Hned dávám do válce a razítkuji přímo na suchý plech. Hezké a pravidelné sušenky jsou při použití dvojího přeskočení pístního vroubku.Je zajímavé, že takové blbůstky mi jdou samy, ale dorty-to je boj.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz