Moc jsem toužila po lisu na těsto, a to jsem taky letos dostala. Zkoušela jsem ho zatím 2×, ale nějak jsem nepřišla na ten fígl - jak na to. Vytvořená sušenka se většinou nechce oddělit od lisu a tak z toho jsou takové ne až vzhledné kousky … rozhodně ne jako na obrázcích. Nevíte jak na to ? Nemáte někdo zkušenosti ? Podle mě to těsto asi nesmí být moc ztuhlé, spíš mít pokojovou teplotu, ale i tak se mi nechce moc oddělovat od lisu. Poraďte, prosím, ráda bych lis použila letos i na jeden druh cukroví.
Lis na těsto
Mám lis na těsto snad 25 let a díky naší hospodyni jsme přišly před léty na fígl, aby byly sušenky super hezké i dobré. Pokud jsme postupovaly podle receptů, které byly v krabici, nic pohledného ani moc chutného z lisu nevycházelo. Naše zlatá Marka různým kombinováním zjistila, že problém je v tuku. Pokud se použije pravé máslo, jsou sušenky super. Pokud se zadělává s jinými tuky, výsledek je tvrdý a nezvhledný. Těsto (hustota) jako na linecké a zá:,–(ně z chladničky. Mohu přidat vyzkoušený recept, který dělám každý rok několikrát. Hezké výsledky přeje Jarka
určitě vyzkouším podle vašich rad. Možná je taky ještě problém v tom, že já ty sušenky lisuji přímo na papír na pečení a ony pak raději zůstanou na tom lisu … už jsem zase dostala chuť ty sušenky zkusit lisovat - tedy optimismus, že se to povede
Já už to dělám jenom pro dceru, ona má pro sušenky slabost. Z lineckého na vále váleček, potom jemně vyválím na placku, na ni položím váleček z kakaového těsta a jemně zatočím. Hned dávám do válce a razítkuji přímo na suchý plech. Hezké a pravidelné sušenky jsou při použití dvojího přeskočení pístního vroubku.Je zajímavé, že takové blbůstky mi jdou samy, ale dorty-to je boj.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
