Kynuté těsto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.06.10 12:37
Kynuté těsto

Slyšela jsem od jedné paní, že je výborné kynuté těsto s brambory. Pokud jsem to dobře pochopila, nahradí se část mouky lisovanými vařenými brambory.
Nemá někdo recept? Asi by to chtělo znát přesnějsí poměry a druh mouky, sice bych to mohla tipnout a zkusit, ale raději bych věděla aspoň základní recept.
Díky, milí Labužníci za nápady.

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.06.10 13:40
je ...

škoda, nedávno jsem dostala recept na kynuté bramborové knedlíky … ale někam jsem jej uklidila. Bude to chtět trpělivost.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.06.10 13:56
Houbičko zlatá,

udělala bys mi velkou radost. Ta paní totiž to těsto hrozně chválila jak je výborné na slané koláče. Tak bych to chtěla zkusit.

 
anickav
2904 příspěvků 29.06.10 16:38
Ahoj Jandulka,

môj recept na kysnuté so zemiakom - používam na záviny, koláče, aj buchty:
500 g múky - ja dávam všade polohrubú, ale ak si zvyknutá na jemnejšie, časť nahraď hladkou…
3 PL cukru
20 g droždia
2 žĺtky
7 PL olej - roztopené maslo
1 varený zemiak priemernej veľkost, včera uvarený a na jemno nastrúhaný
cca 200 ml mlieka štipka soli

Dávnejšie som odpísala z nejakého webu, je vhodný aj do DP.
Nech sa ti darí a nech ti chutí!

 
Wolfg
583 příspěvků 29.06.10 17:45
Bramborové těsto

Jeden z nejchutnějších druhů pečiva z takového těsta. Dělám bramborový chleba, najdeš ho: O chlebu a pekárnách. Je dobrý jen s bílou pšeničnou moukou. Lahodně k sobě pasuje chuť obilí s lehkou bramborovou. V kombinaci s cukrem se chuti tlučou. Potírá se rozetřeným česnekem se solí a cukrem, rozmíchaným ve vodě. Někde na Labu je těsto s větším přídavkem brambor. Bezvadně kyne, někdy až moc

 
anickav
2904 příspěvků 29.06.10 20:35
Jandulka,

ešte ma napadlo, ak hľadáš slané kysnuté niečo - ja mám medzi svojimi receptami pagáče -
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
A mám celú zbierku pagáčových receptov, kde cca 25 % obsahuje varený zemiak v ceste. Ak máš záujem, ozvi sa.
Tie pagáče s varenými zemiakmi v ceste sú aj na druhý deň chutné, zemiak asi drží vlhkosť. Ja aj do lángošov dávam varený zemiak, čo mnohí nerobia, sú mäkšie, nie také suché, „papierové“.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.06.10 10:24
našla ...

a zjistila jsem, že pocházejí z tohoto webu

http://www.apetitonline.cz/…nedliky.html,

bohužel je chyba v ingrediencích … té mouky je 250 g.
Jen letem jsem se podívala na Laba a našla: Bramborové vdolečky plněné uzeninou od pepíčka r.č. 16758
a Bramborové vdolečky plněné uzeným masem od pampelišky r. č. 5304, ale určitě jich bude víc.

Zdravím

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.06.10 15:58
na housky

jsem si postupně vyladila toto těsto:
125 ml mléka
125 ml vody
140g oloupaných, nastrouhaných brambor, vařených ve slupce
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
50g tuku
15g soli
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru - nemusí být

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz