Upozrňuji na další novinku na trhu: Ingredients - Loukie Werle, Jill Cox, nakl. Könemann (vydává také edici Culinaria).
Nejedná se o kuchařku v pravém slova smyslu, ale o fotografické vyobrazení všech myslitelných ingrediencí s krátkým textovým doprovodem. Najdete v ní například bylinky, ovoce a zeleninu, mouky, cereálie, těstoviny, ryby a plody moře, maso, drůbež, zvěřinu, nápoje či exotické pří:,–(y.
Jestli vám doposud není jasný rozdíl mezi jarní cibulkou a šalotkou, bok choy a choy sum, fazolemi lima a red kidney, mezi langustou a humrem nebo pokud vás třeba zajímají nejrůznější uzeniny, pak tohle je ideální zdroj informací. Stejně tak bezvadně pomůže při překládání názvů neznámých ingrediencí z angličtiny. Knížkou se ale ostatně taky velmi příjemně listuje jen tak, bezdůvodně…
cca 380 stran, formát A4, paperback, 390 Kč, knihkupectví Luxor na Václavském náměstí