Grilované sele

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pukees
1 příspěvek 05.05.06 15:32
grilováné sele

Zdravím všechny příznivce dobré jídla!
Prosím o radu. Poradil by mi někdo, jak ugrilovat sele??? Děkuju! Pukees


Reklama


Reklama

Reakce:
 
 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 07.05.06 10:23
Jak to nedělat!

Nemám dobrou zkušenost s balením do alobalu při opékání na rožni. I když to byl opravdu velký čuník, rozdusil se do měka a kůže zůstala přilepená k alobalu. Kůrčička žádná. Další pokusy byly vydařené, opékalo se systémem dvou ohňů a potíralo svazkem jalovcových větviček na klacíku. Je smůla, že v grilovací sezonu nebývají malá selátka. Přijde mi to jako velké plýtvání, když se ten velký čuník nesní. Příště zkusím přesvědčit hostitele a na velký rožeň napíchneme větší kusy naložené krkovičky.

 
Manana
1515 příspěvků 07.05.06 15:01
Zkus

napíchnout dvě naložené kýty, je to super!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.06 16:13
grilované sele

Pukees,
na rozdíl od JanyQ mám s alobalem pouze tu nejlepší zkušenost, ale napřed jsem se nechal poučit od pána, který tak selata připravuje na zakázku na různé párty. Naložené sele (15 kg), dobře zabalené do alobalu, jsem opékal nad přímým ohněm (který se nemusel nijak hlídat a omezovat) asi dvě a půl hodiny, otáčel jsem co 15 minut o čtvrt otočky. Po této době jsem vzal čistý kbelík, čuník se sundal z ohně, a opatrně (pára a vařící sosík!!) se nad kbelíkem proříznul alobal pod krkem. Vyteklo asi 8 litrů fantastického sosíku, tím si pak kdo chtěl přelil porci, zbytek ne rozhodně nevyhodil. Pak jsem alobal sundal a selátko, už krásně měkké, ale ještě nerozbablané, se dopeklo nad žhavými uhlíky pěkně dokřupava. Má žena vlastní dost zmlsaného strýčka, a i ten prohlásil, že tak dobře upečené sele ještě nejedl, a to jsem bral jako tu největší poklonu, kterou jsem mohl dostat!

 
buraci
1136 příspěvků 08.05.06 11:41
Kde koupit?

V oblasti peceni prasat jsem zacatecnik, protoze jsme teprve nedavno ziskali nemovitost, kde se da neco podobneho uskutecnit. Takze se zeptam, mozna jako blbec, kde se da prase, pripadne kyta, koupit? Pokud jsou tady nejaci Plzenaci, tak kde v Plzni nebo okoli? Diky.

 
PITRYS
86 příspěvků 18.05.06 07:49
Kde koupit prasátko ?

http://www.prase.cz

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.06 08:21
...

Pravidelne som zabezpečoval grilovanie prasiatka pre kolegov. Na priamom ohni (aj keď je zabalené v alobale) je maximálna veľkosť prasiatka čo sa dá bezpečne urobiť do 10 kg ! (vyčistené bez vnútorností) väčšie sa jednoznačne musí predpiecť - buď nájdeš kamarátov vo veľkých kuchyniach, kde sú veľké rúry, alebo (ideálne) v pekárni - klasická chlebová pec je na nezaplatenie. Keď sa dobre dohodneš, upečú Ti ho na 3/4, zvyšok dogriluješ nad pahrebou - nie ohňom, chytí správnu arómu bez problémov. Keď niet inej možnosti. môžeš prasiatko rozdeliť na dve časti, časť estetického zážitku zmizne, ale chuťovo to určite vadiť nebude. Pri pečení samozrejme tiež prikryté - napríklad alobalom, aby sa privešmi nevysušilo. Napácovanie aspoň 12 hodín, ak je možné aj 48 (postup si vyber s uvedených receptov).
Ak budete jesť uši, zabaľ ich aj pri grilovaní do alobalu, aby nezhoreli (sú fajné). Grilovali sme aj kurence a kačice vcelku, ale tiež sme ich vždy buď napolovicu predvarili, alebo zmikrovlnili - už aj pri nich je riziko, že povrch ti zhorí a vnútri ostane surové.
Alternatívou je spôsob ako keď sa pečie vôl, kedy sa upečené mäso z povrchu priebežne odkrajuje. Ale s týmto skúsenosti nemám, len som to videl na trhoch.

 
Marjanka2
214 příspěvků 19.05.06 11:03
grilované sele

Svého času bylo možné sele na grilování zakoupit už připravené v Makru.

 
balkan
1 příspěvek 09.03.10 13:40
...

http://grilsele.webnode.cz/

 
hafca 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.03.10 17:04
pořádný gril

Na velké zvířátko je potřeba taky pořádné náčiní. Třeba Tě inspiruje obrázek.

 
Manana
1515 příspěvků 09.03.10 17:37
Pořádný gril

Týýýýýýýýý brďo, hafčo, to je ale nářez!!!!

Kde to prodávaj?

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.10 06:16
hafca

iný zážitok! :o)))
jedinú chybu vidím v tom, že k opekaniu žvancia miesto jemných zvukov znie v pozadí temné dunenie diesla ;o)

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.10 06:18
...

jemných zukov gitary myslené

 
Zahradka
2 příspěvky 22.02.11 15:47

Ahoj,jestli už máš zkušenost s grilováním něčeho menšího tak to zkus,ale nejlepší pro tebe bude vzít si napoprvé někoho s praxí.

 
Zahradka
2 příspěvky 22.02.11 15:59

Zdar žehu prase i kýtu koupíš v makru nebo objednáš v řeznictví.Nebo se podívej na www.hakl-peceni.ic.cz


Reklama

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz