už se nemůžu dočkat až vyzkouším.Budu moc ráda za vyzkoušené recepty.ještě dotaz jak dozdobujete?Dostala jsem radu,že očička se dávají do formy a pak se teprve lije opatrně těsto.Nemůže se ta rozinka připálit?
Děkuji
jsem na vaši Labužnické rodině poprvé špetně jsem zvolila přidání přispěvku moc se omuovám,že v tom dělám zmastek
děkuji.Četla jsem pozorně všechny rady. Od každé z vás jsem si něco
vzala a beránek se opravdu povedl. Pekla jsem ho
v keramické formě s přiklopeným víkem a má hlavičku pěkně baculatou
i dozadu a vlnky i na zádech. Nejvíc mi pomohla rada, že se má na formě
namazat a pomoučit i spoje formy. Ty se mi vždy připekly, muselo se s tím
trhnout a beránek se někdy srazil nebo roztrhnul. Nevím už, co kdo psal, ale
důležitý je i popis, jak beránka vyklápět, kterou část napřed.
Těsto jsem dělala piškotové s přidáním oleje jako na bábovku.
Takže všem ještě jednou děkuji.
No a Katrin : na oči beránků jsem za ty roky odborník. Dávají se až po
upečení. Najdeš si dvě světlé veké rozinnky a dvě menší tmavé. Do
očních otvorů upečeného beránka připíchneš párátkem světlou a na ní
malou tmavou rozinku. Totéž v druhém oku. Pak mašli kolem krku a beran je
jako živý.
Přeji všem pěkné velikonoce!
Katrin, ještě dávám do tlamičky, kterou trošku na plocho rozříznu, malý kousek červené mašle jakože jazýček. Ale to asi ví každý. Tak ať se to zvíře povede a veselé velikonoce!!
U nás děláváme očička z hřebíčku (koření). Stačí vybrat stejná „krásně rozvitá“ a beránek kouká taky jako živý … ;o)
Tak jsem letos zdobila beránka dle rad labužníků, takže vyplazuje červený jazyk a koulí dvojité rozinkové oči a je úchvatný. Jen, aby mi ho nesnědli.
tak se mi ten beránek nepovedl.Těsto se mi trochu srazilo,vrchní díl se kterým jsem si tak lámala hlavu jsem ani nepotřebovala, protože se ho těsto při pečení ani nedotklo,a přez všechny rady mu ve finále upadla hlava.No nasmáli jme se,špejličky to jistí, tříletý syn je nadšený a to je hlavný a já to nevzdám,za rok se určitě povede.
nic si z toho nedělej. Kdybysme se nechali odradit občasným neúspěchem,
tak z nás už nevaří nikdo. A ten kdo tvrdí že nic nikdy nezkazil,
nedopekl a nepřipálil…kecá.
Konec konců, ten o koho šlo nejvíce měl radost.
Mnoho úspěchů !!!!
…nic si z toho nedělej, ani mě se beránek letos nepovedl… taky jsem měla v troubě skřítky, nebo spíše v celé kuchyni… už při přípravě těsta mi všechno padalo z ruky, nejlépe až na zem a ve finále mi beránek celý klesl a zbrouskovatěl.
Takže letos žádná sláva a to jsem pekla podle vyzkoušeného receptu… snad příště… nebo že by mi chyběly ještě jedny šikovné ruce? Dcera je totiž nemocná a letošní velikonoce tráví v nemocnici… možná to bude i tím, že jsem letos myšlenkami u dcery a ne u plotny… tak snad napřesrok…
Katrin, to s těma rozinkama jsem radila já, dělala to tak moje tchýně cukrářka a já se to od ní naučila. Beránek se nepeče moc prudce, takže by se neměly připálit.