Děkuji

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Katrin02
4 příspěvky 15.04.06 07:30
Děkuji

už se nemůžu dočkat až vyzkouším.Budu moc ráda za vyzkoušené recepty.ještě dotaz jak dozdobujete?Dostala jsem radu,že očička se dávají do formy a pak se teprve lije opatrně těsto.Nemůže se ta rozinka připálit?

Reakce:
Labužník Katrin02
4 příspěvky 15.04.06 07:35
Omluva

jsem na vaši Labužnické rodině poprvé špetně jsem zvolila přidání přispěvku moc se omuovám,že v tom dělám zmastek

Kulik
132 příspěvků 15.04.06 09:59
Všem pekařkám beránků

děkuji.Četla jsem pozorně všechny rady. Od každé z vás jsem si něco vzala a beránek se opravdu povedl. Pekla jsem ho
v keramické formě s přiklopeným víkem a má hlavičku pěkně baculatou i dozadu a vlnky i na zádech. Nejvíc mi pomohla rada, že se má na formě namazat a pomoučit i spoje formy. Ty se mi vždy připekly, muselo se s tím trhnout a beránek se někdy srazil nebo roztrhnul. Nevím už, co kdo psal, ale důležitý je i popis, jak beránka vyklápět, kterou část napřed.
Těsto jsem dělala piškotové s přidáním oleje jako na bábovku.
Takže všem ještě jednou děkuji.
No a Katrin : na oči beránků jsem za ty roky odborník. Dávají se až po upečení. Najdeš si dvě světlé veké rozinnky a dvě menší tmavé. Do očních otvorů upečeného beránka připíchneš párátkem světlou a na ní malou tmavou rozinku. Totéž v druhém oku. Pak mašli kolem krku a beran je jako živý.
Přeji všem pěkné velikonoce!

Kulik
132 příspěvků 15.04.06 10:24
Beránek

Katrin, ještě dávám do tlamičky, kterou trošku na plocho rozříznu, malý kousek červené mašle jakože jazýček. Ale to asi ví každý. Tak ať se to zvíře povede a veselé velikonoce!!

penda
4752 příspěvků 15.04.06 10:29
Oči beránka

U nás děláváme očička z hřebíčku (koření). Stačí vybrat stejná „krásně rozvitá“ a beránek kouká taky jako živý … ;o)

marmelada
1643 příspěvků 16.04.06 07:59
Zdobení beránka

Tak jsem letos zdobila beránka dle rad labužníků, takže vyplazuje červený jazyk a koulí dvojité rozinkové oči a je úchvatný. Jen, aby mi ho nesnědli.

Labužník Katrin02
4 příspěvky 16.04.06 19:05
ach jo

tak se mi ten beránek nepovedl.Těsto se mi trochu srazilo,vrchní díl se kterým jsem si tak lámala hlavu jsem ani nepotřebovala, protože se ho těsto při pečení ani nedotklo,a přez všechny rady mu ve finále upadla hlava.No nasmáli jme se,špejličky to jistí, tříletý syn je nadšený a to je hlavný a já to nevzdám,za rok se určitě povede.

esmeralda
4813 příspěvků 16.04.06 22:26
Katrin,

nic si z toho nedělej. Kdybysme se nechali odradit občasným neúspěchem, tak z nás už nevaří nikdo. A ten kdo tvrdí že nic nikdy nezkazil, nedopekl a nepřipálil…kecá.
Konec konců, ten o koho šlo nejvíce měl radost.
Mnoho úspěchů !!!!

Labužník housenka02
609 příspěvků 17.04.06 14:29
Milá Katrin,

…nic si z toho nedělej, ani mě se beránek letos nepovedl… taky jsem měla v troubě skřítky, nebo spíše v celé kuchyni… už při přípravě těsta mi všechno padalo z ruky, nejlépe až na zem a ve finále mi beránek celý klesl a zbrouskovatěl.

Takže letos žádná sláva a to jsem pekla podle vyzkoušeného receptu… snad příště… nebo že by mi chyběly ještě jedny šikovné ruce? Dcera je totiž nemocná a letošní velikonoce tráví v nemocnici… možná to bude i tím, že jsem letos myšlenkami u dcery a ne u plotny… tak snad napřesrok…

jau
457 příspěvků 17.04.06 14:14
...

Katrin, to s těma rozinkama jsem radila já, dělala to tak moje tchýně cukrářka a já se to od ní naučila. Beránek se nepeče moc prudce, takže by se neměly připálit.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz