všude se píše, že jáhly je nutno 3× spařit vřící vodou, než se dají vařit. proč? a proč ne 2× nebo 5×? dík za světlo ve tmě
jáhly - 3x spařit
schválně jsem prolistovala kuchařky, zda v některé třeba nebude
podrobněji popsán důvod každého propláchnutí, ale není ;o).
A v kuchařkách, co mám doma, se většinou proplachují jen dvakrát a je
uveden důvod, o kterém píše Abí, aby se odstranila hořkost - dokonce je
tam napsáno, že po těch dvou propláchnutí se má ještě první voda,
kterou jáhly zaliješ vylít, a dát je vařit až ve druhé vodě. ;o))
P.S. Ještě mrknu do Rettigové a Kejřové ;o))
Kdyz sezenes cerstve jahly, krasne zlute, tak je ani nemusis sparovat. Jen
bezne proplachnout… Jahly maji udajne vysoky obsah tuku a ten pri nevhodnem
skladovani muzu zluknout - horknout. Horkost se pak odstrani sparenim… Tak mi
to bylo vysvetleno od babicky z chajdaloupky, kera proso pestovala na
policku
Andry, dik za dalsi osvetu. Zde ovsem se jahly kupuji pouze v nepruhlednych
krabicich, takze dopredu nevim, zda jsou krasne zlute nebo ne. Ale po otevreni
to muzu posoudit, zda je treba sparovat (a kolikrat . Dneska jsem delala jahlovou polivku s houbama,
sparovala jsem 3×, vodu jsem vzdycky vylila a polivka je enonuno.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
