šoudra,nebo šouldra

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepo
7 příspěvků 04.04.06 20:21
šoudra,nebo šouldra

poradi mi nekdo co to je,melo by to byt neco z uzenoho masa a kynuteho těsta


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 04.04.06 20:43
Šoldra (velikonoční jídlo z Těšínska)

600 g uzeného masa (bez kosti),
10-15 g droždí,
250 g polohrubé mouky,
100 g tuku,
2 žloutky,
sůl, šálek mléka.

Uzenou krkovičku, pečínku nebo šunku uvaříme, vyloupneme kosti a necháme vychladnout. Vykynutým droždím zaděláme slané těsto tuhé jako na mazance. Dobře propracované necháme vykynout, vyválíme z něj obdélník na prst tlustý, maso do něj pečlivě zavineme, necháme znovu vykynout, potřeme žloutkem a upečeme dočervena.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 04.04.06 22:32
...

… móóóóóóc dobré, taky to na velikonoce dělám…

 
penda
4752 příspěvků 11.04.06 16:52
jedna šoldra z Těšínska

byla ve včerejším Rytmu života i s fotem. ;o)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz