Čokoláda

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Fany
69 příspěvků 04.12.04 08:14
Čokoláda

12 dost dobrých důvodů, proč musíte mlsat.

Jste milovníci sladkostí a nejvíce ze všeho holdujete čokoládě? Že se po ní můžete doslova utlouct, a když spořádáte rovnou celou tabulku, že máte špatné svědomí
ak vězte, že nemusíte. Mezinárodní tým vědců totiž přináší rovnou 12 důvodů, proč si s klidem čokoládu můžete dopřát. Je totiž strašně zdravá…

1. Padesát gramů hořké čokolády obsahuje stejné množství buněk, které chrání proti rakovině, jako 17 skleniček pomerančové šťávy

2. Čokoláda účinně „bojuje“ proti srdečním nemocem

3. Mléčná čokoláda obsahuje vápník, který zpevňuje kosti

4. Čokoláda je mnohem lepší než sex, uvolňuje totiž v těle hormony štěstí

5. Čokoláda obsahuje rovněž fluor, jenž zpevňuje zuby, a draslík, který působí proti stresu

6. „Čokopauza“ je lepší a zdravější než přestávka na kávu, neboť v ní není tolik škodlivého kofeinu

7. Čokoláda podporuje dobré dýchání, třísloviny v ní obsažené ničí bakterie v ústech

8. Čokoláda je vlastně chutný aspirin, zabraňuje krevním sraženinám a trombózám

9. Čokoláda obsahuje rovněž druh kyseliny, která pomáhá proti nespavosti

10. Nasycené mastné kyseliny v čokoládě nemají vliv na cholesterol v krvi

11. Zachraňuje důchod. Zinek v ní obsažený má příznivý vliv na plodnost.

12. A stále chutná zatraceně báječně


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 04.12.04 08:43
Čokoláda

Snad bych jen chtěla dodat, že na světě jsou dva druhy lidí:
Milovníci čokolády a lháři.

 
chocolat
106 příspěvků 04.12.04 13:31
...

tak to musím patřit mezi nejzdravější lidi na světě.každé ráno snídám minimálně 55g čokolády.
a abych zavedla diskuzi na toto téma:jaký druh a značku máte nejradši a jak často „hřešíte“?

 
pavlasek
18 příspěvků 10.12.04 20:41
To teda zni dobre...

…jen by me zajimalo kdo presne je ten tym vedcu?
Ja osodne cokoladu muzu v jake koli forme a v kterouko-li hodinu, ale stale si myslim, ze je lepsi s cokoladou opatrne. Tady v Kanade se rika, ze je vlastne cokolada zelenina - dela se z coco beans (koko lusku) a lusk je zelenina,ze?

 
Aussie
45 příspěvků 15.01.05 01:16
Kdo že je ten tým vědců?

A neni to jedno? Možná ten stejný, který vybádal, že kombinace tmavé čokolády a červeného vína je to nejlepší, co můžeme dělat pro své žíly a proti škodlivému cholesterolu. Čtvereček či dva tmavé čokolády a sklenička červeného, bez špatného svědomí, navíc s pocitem dobře vykonaného činu … není to krása?

 
Aussie
45 příspěvků 15.01.05 01:16
Kdo že je ten tým vědců?

A neni to jedno? Možná ten stejný, který vybádal, že kombinace tmavé čokolády a červeného vína je to nejlepší, co můžeme dělat pro své žíly a proti škodlivému cholesterolu. Čtvereček či dva tmavé čokolády a sklenička červeného, bez špatného svědomí, navíc s pocitem dobře vykonaného činu … není to krása?

 
Kari
545 příspěvků 17.01.05 16:53
Hmmm..

Jo čokoláda je fakt skvělá a pomáhá vylepšit náladu. Ale v žádném případě nesouhlasím s bodem 4. To je mi těch mezinárodních vědců líto, jestli tohle vyzkoumali.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 17.01.05 17:32
to je ono

Uz jsem to vytiskla, placla do kuchyne na lednicku a ted muze nekdo neco rict

 
brenda
51 příspěvků 18.01.05 06:04
Mňam,

čokoládu tu já mám přímo „předepsanou“ nejraději mléčnou a s oříškama, ale nějak se mi mění chuť, protože teď si koupím tak 1 za měsíc … čím to?

 
Eja
3826 příspěvků 18.01.05 14:57
Esme,

tak nevím…Čokoláda by pro mne vůbec nemusela existovat, ze sladkostí mám nejradši kyselé okurky..Ale fakt si myslím, že lhář nejsem

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.01.05 19:22
Čokoláda, Ejo
 
barbaanek
99 příspěvků 28.01.05 13:19
Také čokoládu nemusím...

po tom, co jsem se po ní (tedy hlavně zásluhou jakéhosi střevně-chřipkového viru) jednoho krásného dne pozvracela, na ní musím opravdu vyloženě dostat chuť, což se stává cca jednou za tři až čtyři měsíce. Jinak preferuji vychlazenou mléčnou od Figara nebo Orionu, ne od Milky, nějak mi nechutná, a úžasné jsou čokolády Lindt, včetně těch se 70procenty kakaa. Ovšem tak jednou za čtvrt roku, a jeden nebo dva dílky, víc nějak nemohu

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.01.05 17:23
načo 11 dôvodov?

stačí ten 12-ty

a najlepšia je horká (hořká) 65-75%. To je chuť. Pozor na 80 a viac %, to už nie je ono. Kamarát dovliekol 99%, sme ju ohodnotili 99% kakao, 1% lepidlo, aby prášok držal pokope. Nič moc. Aj tuk, najlepšie kakaové maslo v nej byť musí

 
Diana12
4 příspěvky 25.02.16 23:46

Najde někdo kdo mi poradí jakou kvalitní čokoládu a kde koupit, čokolády z marketů nepočítám, myslím nějakou opravdu kvalitní. Díky


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz