Ahojky, chtěla bych veškeré info ohledně Burghulu, vím že je to pšenice ale mám v tom trošku zmatek. Chci vědět jak to uvařit do měkka a pod jakým názvem to nakoupit. Senk jú
Burghul
Je polotovar, připravený z uvařené, ušušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo Blízkého východu. Doba přípravy je 15 až 20 minut a používá se například jakou součást salátů místo rýže. (K dostání v prodejnách zdravé výživy).
ale našla jsem ve vyhledávači transkripci:
bulgur
bulghur
i burghul
a u všeho stojí, že to je upravená pšenice atd. viz dříve. Takže asi
ten přepis z arabštiny nebude jednotný.
Suzanko našla jsem ti receptíky na Labužníku, tak se na ně mrkni
Burghul
na Labužníku
Suzanko,
netuším, jak se vaří, ale vím, že zapečený bulgur (a je to velká
dobrota) se dá koupit v Praze v občerstvení Country life (vegetariánské)
v Jungmannově ulici. Moc mi tam chutná!
Pokud zjistíš možnou domácí přípravu, ráda se přiučím…
Suzanko,
netuším, jak se vaří, ale vím, že zapečený bulgur (a je to velká
dobrota) se dá koupit v Praze v občerstvení Country life (vegetariánské)
v Jungmannově ulici. Moc mi tam chutná!
Pokud zjistíš možnou domácí přípravu, ráda se přiučím…
tak jsem Ti vložila na server to, co jsem našla..najdeš to po kliknutí na Třešinky odkaz…ať chutná…
Vařila jsem ho stejně jako rýži. Nemusela jsem hledat žádný recept,
protože návod na uvaření jsem měla napsaný na pytlíku od bulguru.
Kupovala jsem v obchůdku se zdravou výživou; se zeleným prožkovaným
kopečkem - znakem Bio.
Pak sem dělala salát, viz recept s cizrnou v Apetitu, už nevím v jakém
čísle, který sem ani snad psát nebudu, protože žádná sláva.:-) A to mi
zdravé jídlo chutná.
Přijde mi, že bulgur je chuťově hodně podobný rýži a já rýži můžu
hodně. Určitě by šel použít místo rýže, ale ještě jsem
nezkoušela.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
