Burghul

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
suzanka
161 příspěvků 14.09.04 14:28
Burghul

Ahojky, chtěla bych veškeré info ohledně Burghulu, vím že je to pšenice ale mám v tom trošku zmatek. Chci vědět jak to uvařit do měkka a pod jakým názvem to nakoupit. Senk jú

Reakce:
 
1irena
594 příspěvků 14.09.04 14:45
Bulghur

Je polotovar, připravený z uvařené, ušušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo Blízkého východu. Doba přípravy je 15 až 20 minut a používá se například jakou součást salátů místo rýže. (K dostání v prodejnách zdravé výživy).

 
1irena
594 příspěvků 14.09.04 14:47
...

asi jsem to okopírovala i s chybou

 
Tresinka
156 příspěvků 14.09.04 14:49
Pochází z arabské kuchyně

Burghul je rozpukaná pšenice a patří mezi arabské suroviny

 
Jenofefa
1315 příspěvků 14.09.04 14:55
V životě jsem to nejedla,

ale našla jsem ve vyhledávači transkripci:
bulgur
bulghur
i burghul
a u všeho stojí, že to je upravená pšenice atd. viz dříve. Takže asi ten přepis z arabštiny nebude jednotný.

 
Tresinka
156 příspěvků 14.09.04 14:58
Receptíky na Labužníku

Suzanko našla jsem ti receptíky na Labužníku, tak se na ně mrkni
Burghul na Labužníku

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 14.09.04 15:41
Bulgur

Suzanko,
netuším, jak se vaří, ale vím, že zapečený bulgur (a je to velká dobrota) se dá koupit v Praze v občerstvení Country life (vegetariánské) v Jungmannově ulici. Moc mi tam chutná!
Pokud zjistíš možnou domácí přípravu, ráda se přiučím…

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 14.09.04 15:41
Bulgur

Suzanko,
netuším, jak se vaří, ale vím, že zapečený bulgur (a je to velká dobrota) se dá koupit v Praze v občerstvení Country life (vegetariánské) v Jungmannově ulici. Moc mi tam chutná!
Pokud zjistíš možnou domácí přípravu, ráda se přiučím…

 
penda
4752 příspěvků 14.09.04 16:21
suzanko,

tak jsem Ti vložila na server to, co jsem našla..najdeš to po kliknutí na Třešinky odkaz…ať chutná…

 
suzanka
161 příspěvků 15.09.04 11:36
...

Děkuju … až zkusím tak Vás budu informovat

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.02.05 13:28
Já ho ukuchtila

Vařila jsem ho stejně jako rýži. Nemusela jsem hledat žádný recept, protože návod na uvaření jsem měla napsaný na pytlíku od bulguru. Kupovala jsem v obchůdku se zdravou výživou; se zeleným prožkovaným kopečkem - znakem Bio.
Pak sem dělala salát, viz recept s cizrnou v Apetitu, už nevím v jakém čísle, který sem ani snad psát nebudu, protože žádná sláva.:-) A to mi zdravé jídlo chutná.
Přijde mi, že bulgur je chuťově hodně podobný rýži a já rýži můžu hodně. Určitě by šel použít místo rýže, ale ještě jsem nezkoušela.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz