Bobkový list mletý

Fotoalbum tématu (6) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 15:32
bobkový list mletý

Dotaz :roll:
Už jste zkoušeli umlít bobkový list? Rozdrtit? Rozmixovat? Roztlouct?
Ne?
Tak já ano, protože práškový ráda používám. Ale jak se z těch sušených lupenů udělá prášek, dodnes je mi záhadou .

Co na to labužníci ?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4473 příspěvků 27.07.11 15:48
Vavřín

Bobky tluču v hmoždíři :twisted: …postupem podobným, jako když Číňané krájejí maso po způsobu „Mo“ :wink:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 16:11

C 8-o asino, a vysledek je prasek? Takovyto prasek??
C 8-o asino, vy me lakujete !?

 
midla
266 příspěvků 27.07.11 16:19

A nemáš nepoužívaný mlýnek na kafe? Jinak se mlýnky na koření prodávají, ale já nijaký nevlastním, tak nedoporučím.
Wydro, třeba to dokáže, ale řekla bych, že musí být po obědě pořádně servanej :lol:

Příspěvek upraven 27.07.11 v 16:26

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 16:26
midlo,

i to je vyzkouseno! ty placate listecky neupraskuju a neupraskuju, proto tady dotaz ! Ani v mlynku na koreni ! To fakt umi jen c 8-o sino udelat prasek z bobkace :-)

 
midla
266 příspěvků 27.07.11 16:28

Tak možná dva mlýnské kameny a dva roky prázdnin.  :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 16:29

casino má bobek v prášku… :think:
Hmm..zajímavé téma ;-)
:mrgreen:

 
casino
4473 příspěvků 27.07.11 17:50
Milé dámy

Pokud by byl dotaz audio, řekl bych, že si sedíte na ušiskách :mrgreen:
Ale že je vííídeo, myslím, že jen hůře, pokud vůbec, vidíte 8-o
Ale patrně jste jako ty patrony bez projektilů :mrgreen:
No, možná naládované solí. Hrubou. Mořskou. Ale spíše pepřem, že? :-)
Zkuste hodit voko znovu na "Dotaz :roll: " od wydra…
Já odpovídal pouze na ty votazníky!!!
Pokud jste to ale pochopily tak, že Číňaňňňi krájejí způsobem Mo na prášek, pak se omlouvám; tak to opravdu, ale opravdu nedokáži :oops:

w :mrgreen: dra to s tím smajlíkem (C 8-o sino) je výborný nápad… Doufám, že se neujme :-P
m :-) dla, na mletí koření používám také TOHLE
g :wink: ama, téma je to pěkné, takové člověčí… Rozhodně lepčččí než bobky v tekuté formě :wink: :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.07.11 v 17:55

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 17:54

C 8-o asino, pozor na copyright ! Midlu i glamu prosim z toho vynechat, nebo bububu !!! :mrgreen:

 
Wolfg
583 příspěvků 27.07.11 19:17
Mletí

Mým životním postojem je následující vědecký závěr: melme všechno co mlytelné jest. Co mlytelné není, mlytelným učiňme.
A teď ze života. Melu veškeré koření v rotačním mlýnku na kafe. Nůž jsem naostřil a jeho čepele vyhnul do nepatrné vrtule, která substrát hrne pod sebe, aby ho vzápětí vystavila nožům. Úspěch spočívá v optimální náplni. Dáte málo a nůž koření jen honí dokola, prachu nedocílíte. Tedy buď přidat koření nebo kolenovrti dodají sůl nebo jinou vhodnou surovinu, co v pokrmu nebude vadit. Přílišná náplň vede k nedokonalému promíchání a vzniku frakcí s rozdílnou velikostí fragmentů. (Je to popsaný IN?)Je nanejvýš záhodno při práci stroje, jím pohazovati, coby šejkrem. Tak dochází k promíchání obsahu. Mějmež na paměti při tomto ekvilibristickém čísle, že úsilovné přidržování víčka prodlouží životnost naší kuchyně. Nedoporučuje se mlít vlhké suroviny a též nepoužívat jeden mlýnek na všechno. Skořice, hřebíček, badyán a další dovedou nádobku zasmradit navždy. Byl jsem překvapen silnou chutí mletého vavřínu a taky úpornou hořkostí

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 20:40

casino, dotaz: a k čemu je dobré takto nakouskovat bobkový list?

 
casino
4473 příspěvků 27.07.11 20:50

danda, myslíte „Mo“, či čo :?:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 20:57

no ano :-)

 
casino
4473 příspěvků 27.07.11 21:20

No, obávám se, že skoro k ničemu :-P
Snad do sladkokyselého nálevu na oharky :mrgreen:
Já pouze transformoval na mletí koření, vavřínu ad hoc, známé doporučení čínských kuchařů pro jemné sekání masa „mo“: „Máte-li dojem, že maso je již dosti jemně nasekané, sekejte ho ještě jednou tak dlouho“ :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.11 21:29

Aha, jsem si myslela, že je to k ničemu, nebo tak leda na protažení zažívacího traktu :lol: , vlákniny není nikdy dost :-)

Způsobem Mo jsem kdysi brousila Fiata 600, když jsem brousila třetí den přišel lakýra, podíval se z pěti metrů a než se otočil k odchodu, utrousil, ještě tři dny, přišel znovu, došel až k autíčku a aniž by na něj sáhl vynesl verdikt - ještě aspoň dva dny …, ale pak to stálo za to, nejkrásnější auto na okrese :-)

 
jolana
5065 příspěvků 27.07.11 23:28
wydro,

no to je otazka… :mrgreen:…ale poviem ti ako..ja ho drvim ked uz musi byt a prasok z neho nikdy nebol..no a co..najlepsi mlynek je zaludok.. :lol: …ale nasa suseda (byvala ) ma kramek s korenim a ta ma taky stroj(daco podobne ako stroj na mletie kavy v obchodoch) co zmelie na prasok aj papierovy obrusok..a ten zvuk..jak cirkularka ..

 
midla
266 příspěvků 28.07.11 09:02

wolfg stvrdil svým popisem můj životní postoj vytvořený na základě vědeckého závěru: podružnostmi se nezabývej, nýbrž problematiku ve vhodnou chvíli vhodným způsobem předlož jako neřešitelnou mužovi. Pokud se zadaří, problém okamžitě uchopí, zabaví se a leckdy dodá vhodný nástroj.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 09:33
děkuji všem,

nikdo nezklamal :roll: , jsem tam, kde jsem byla ! Zase abych si ho sla koupit!!!!! :-P :-P :-P

 
casino
4473 příspěvků 28.07.11 09:43

No, nač vlastně ten prachový vavřín používáte?
Já jej v této formě dávám jen do PAŠTIK

d :-) nda, esli von ten zkrášlovač Vaší Mandelinky nakonec nebyl tušírák… :-D

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 10:32

c 8-o asino, různě! Třeba do boršče, rajské polívky, hovězího i jiného vývaru. Když se mi zdá, že jsem dala málo lupení, nebo nemám lupení, nebo je moc nadrobené a nechce se mi ho pak lovit . Také do různých zeleninových směsí kde jsou rajčata a nedusím s lupením.

C 8-o asino, opakuji důrazně, COPYRIGHT !! :mrgreen:

 
casino
4473 příspěvků 28.07.11 11:14

No, že by mi zrovínka lupení z věnců pro vítěze dělalo při výlovu problém? Nedělá, pokud si zapamatuji kolik jich bylo v tom kterém jídle utopeno :-)
Jóóó, to pepř, n.koření či hřebíček, to je makačka :mrgreen:

COPYRIGHT!! ???
Račte si povšimnouti, že po Vašem upozornění už nepoužívám ten ksicht s vočima na šťopkách :-P

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 11:29

casino, jaká je souvislost s tušírákem 8-o :?:

a, casino, jak dlouho se seká 15g bobkového listu do paštik na prach způsobem Mo :?: a v čem, a čím … :?:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.07.11 11:35

No ja rada dochucuju a proste mlety bobkac stejne jako nove koreni, mam rada.

............skoda slov, zeditovano

 
casino
4473 příspěvků 28.07.11 22:18

danda, prosím, zapomeňte na toho tušíráka… To byla jen taková asociace s tím Vaším lakýrníkem, kterou by pochopil (snad) nějaký strojař. Omlouvám se.

K tomu druhému dotazu…
Znovu tedy opakuji:
Já pouze transformoval na mletí koření, vavřínu ad hoc, známé doporučení čínských kuchařů pro jemné sekání masa „mo“: „Máte-li dojem, že maso je již dosti jemně nasekané, sekejte ho ještě jednou tak dlouho“
Tedy:
Melu v Trampu
Jak dlouho?
Přiměřeně, přiměřeně :-) A pak ještě jednou tak dlouho :-) A protože matematicky je to hovadina, tak dvakrát tak dlouho :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 10:04

Wydro, sežeň Trampa :-P a umele ti na prach matematicky vyjádřeno - za 8 přiměřeně :-), ale tuším, že dojít do krámu bude 2× kratší, než jednou tak dlouho :-)

 
di
2451 příspěvků 29.07.11 10:21

No, komu se mlít nechce a dělá déle dušená jídla - celkem elegantní varianta je dát veškeré koření do nějakého sáčku a ke konci prostě vytáhnout, osobně vše balím do gázy. Ale to určitě všichni znáte.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.07.11 11:36
di,

tva odpoved neni relevantni dotazu

Příspěvek upraven 29.07.11 v 12:46

 
di
2451 příspěvků 29.07.11 12:18

wydro: jsem si toho vědoma, já jen že někdo nahoře zmínil nějaké to lovení z hrnce, proto jsem to napsala.

 
2905
753 příspěvků 11.08.11 00:39
Melu

Wydro melu vavřín mlýnkem na kávu, byl dokoupen ke stareému mixéru Eta někdy v 70 letech. Někdy nastříhám, někdy nalámu, spustím, je to rachot, otřásá se celý dům. Přecedím, opět melu, přecedím a v závěru proženu co nepropadlo cedníčkem. Asi mě sousedi nemají rádí, ale zatím se usmívají :)
Tyto mixéry jsou nerozbitné, jistě najdeš, projdi sklep, půdu, myslím že že se rachodilo ve většině domácnostech.

 
2905
753 příspěvků 11.08.11 00:41

otrhám lístky

 
2905
753 příspěvků 11.08.11 00:42

tentokrát nalámany

 
2905
753 příspěvků 11.08.11 00:44

cedím… Když neseženeš mixér, pozlobím sousedy, pošlu namletý,dobře zabalený v obáce :))

Příspěvek upraven 11.08.11 v 01:19

 
2905
753 příspěvků 11.08.11 01:03

Casíno krásný mlýnek, moc se mi líbí. Má výhodu proti mým bakeliťákům, lépe se zbavuje vůní. Já melu v každém něco, abych nemusela často zbavovat odéru. /trochu závidím/

 
Ačraj
697 příspěvků 11.08.11 14:09

Já si již kupuji bobkový list mletý-na prášek, ale stejně více používám celý. :-?

 
anickav
2904 příspěvků 14.08.11 14:32
Mletý bobkobý list

som na Slovensku nikdy nevidela. Alebo som na neho iba ja nenatrafila? Kupujem si ho v Maďarsku, majú ho bežne. Úplne jemnučký prášok. Ak prechádzate cez túto krajinu cestou k moru, alebo sa chodíte kúpať do maďarských kúpeľov, doporučujem sa obzrieť aj v kútiku s koreninami.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz