Dotaz
Už jste zkoušeli umlít bobkový list? Rozdrtit? Rozmixovat? Roztlouct?
Ne?
Tak já ano, protože práškový ráda používám. Ale jak se z těch
sušených lupenů udělá prášek, dodnes je mi záhadou .
Co na to labužníci ?
Dotaz
Už jste zkoušeli umlít bobkový list? Rozdrtit? Rozmixovat? Roztlouct?
Ne?
Tak já ano, protože práškový ráda používám. Ale jak se z těch
sušených lupenů udělá prášek, dodnes je mi záhadou .
Co na to labužníci ?
A nemáš nepoužívaný mlýnek na kafe? Jinak se mlýnky na koření
prodávají, ale já nijaký nevlastním, tak nedoporučím.
Wydro, třeba to dokáže, ale řekla bych, že musí být po obědě pořádně
servanej
Příspěvek upraven 27.07.11 v 16:26
i to je vyzkouseno! ty placate listecky neupraskuju a neupraskuju, proto
tady dotaz ! Ani v mlynku na koreni ! To fakt umi jen c sino udelat prasek z bobkace
Pokud by byl dotaz audio, řekl bych, že si sedíte na ušiskách
Ale že je vííídeo, myslím, že jen hůře, pokud vůbec, vidíte
Ale patrně jste jako ty patrony bez projektilů
No, možná naládované solí. Hrubou. Mořskou. Ale spíše pepřem, že?
Zkuste hodit voko znovu na "Dotaz " od wydra…
Já odpovídal pouze na ty votazníky!!!
Pokud jste to ale pochopily tak, že Číňaňňňi krájejí způsobem Mo na
prášek, pak se omlouvám; tak to opravdu, ale opravdu nedokáži
w dra to s tím smajlíkem (C
sino) je výborný nápad… Doufám, že se
neujme
m dla, na mletí koření používám také TOHLE
g ama, téma je to pěkné, takové člověčí…
Rozhodně lepčččí než bobky v tekuté formě
Příspěvek upraven 27.07.11 v 17:55
Mým životním postojem je následující vědecký závěr: melme všechno
co mlytelné jest. Co mlytelné není, mlytelným učiňme.
A teď ze života. Melu veškeré koření v rotačním mlýnku na kafe. Nůž
jsem naostřil a jeho čepele vyhnul do nepatrné vrtule, která substrát hrne
pod sebe, aby ho vzápětí vystavila nožům. Úspěch spočívá
v optimální náplni. Dáte málo a nůž koření jen honí dokola, prachu
nedocílíte. Tedy buď přidat koření nebo kolenovrti dodají sůl nebo jinou
vhodnou surovinu, co v pokrmu nebude vadit. Přílišná náplň vede
k nedokonalému promíchání a vzniku frakcí s rozdílnou velikostí
fragmentů. (Je to popsaný IN?)Je nanejvýš záhodno při práci stroje, jím
pohazovati, coby šejkrem. Tak dochází k promíchání obsahu. Mějmež na
paměti při tomto ekvilibristickém čísle, že úsilovné přidržování
víčka prodlouží životnost naší kuchyně. Nedoporučuje se mlít vlhké
suroviny a též nepoužívat jeden mlýnek na všechno. Skořice, hřebíček,
badyán a další dovedou nádobku zasmradit navždy. Byl jsem překvapen silnou
chutí mletého vavřínu a taky úpornou hořkostí
No, obávám se, že skoro k ničemu
Snad do sladkokyselého nálevu na oharky
Já pouze transformoval na mletí koření, vavřínu ad hoc, známé
doporučení čínských kuchařů pro jemné sekání masa „mo“:
„Máte-li dojem, že maso je již dosti jemně nasekané, sekejte ho ještě
jednou tak dlouho“
Aha, jsem si myslela, že je to k ničemu, nebo tak leda na protažení
zažívacího traktu , vlákniny není nikdy dost
Způsobem Mo jsem kdysi brousila Fiata 600, když jsem brousila třetí den
přišel lakýra, podíval se z pěti metrů a než se otočil k odchodu,
utrousil, ještě tři dny, přišel znovu, došel až k autíčku a aniž by
na něj sáhl vynesl verdikt - ještě aspoň dva dny …, ale pak to stálo za
to, nejkrásnější auto na okrese
no to je otazka… …ale poviem ti ako..ja ho drvim ked uz musi byt
a prasok z neho nikdy nebol..no a co..najlepsi mlynek je zaludok..
…ale nasa suseda (byvala ) ma kramek
s korenim a ta ma taky stroj(daco podobne ako stroj na mletie kavy
v obchodoch) co zmelie na prasok aj papierovy obrusok..a ten zvuk..jak
cirkularka ..
wolfg stvrdil svým popisem můj životní postoj vytvořený na základě vědeckého závěru: podružnostmi se nezabývej, nýbrž problematiku ve vhodnou chvíli vhodným způsobem předlož jako neřešitelnou mužovi. Pokud se zadaří, problém okamžitě uchopí, zabaví se a leckdy dodá vhodný nástroj.
No, nač vlastně ten prachový vavřín používáte?
Já jej v této formě dávám jen do PAŠTIK
d nda, esli von ten zkrášlovač Vaší
Mandelinky nakonec nebyl tušírák…
c asino, různě! Třeba do boršče, rajské
polívky, hovězího i jiného vývaru. Když se mi zdá, že jsem dala málo
lupení, nebo nemám lupení, nebo je moc nadrobené a nechce se mi ho pak lovit
. Také do různých zeleninových směsí kde jsou rajčata a nedusím
s lupením.
C asino, opakuji důrazně, COPYRIGHT !!
No, že by mi zrovínka lupení z věnců pro vítěze dělalo při výlovu
problém? Nedělá, pokud si zapamatuji kolik jich bylo v tom kterém jídle
utopeno
Jóóó, to pepř, n.koření či hřebíček, to je makačka
COPYRIGHT!! ???
Račte si povšimnouti, že po Vašem upozornění už nepoužívám ten ksicht
s vočima na šťopkách
casino, jaká je souvislost s tušírákem
a, casino, jak dlouho se seká 15g bobkového listu do paštik na prach
způsobem Mo a v čem, a čím …
No ja rada dochucuju a proste mlety bobkac stejne jako nove koreni, mam rada.
............skoda slov, zeditovano
danda, prosím, zapomeňte na toho tušíráka… To byla jen taková asociace s tím Vaším lakýrníkem, kterou by pochopil (snad) nějaký strojař. Omlouvám se.
K tomu druhému dotazu…
Znovu tedy opakuji:
Já pouze transformoval na mletí koření, vavřínu ad hoc, známé
doporučení čínských kuchařů pro jemné sekání masa „mo“:
„Máte-li dojem, že maso je již dosti jemně nasekané, sekejte ho ještě
jednou tak dlouho“
Tedy:
Melu v Trampu
Jak dlouho?
Přiměřeně, přiměřeně A pak ještě jednou tak dlouho
A protože matematicky je to hovadina, tak
dvakrát tak dlouho
Wydro, sežeň Trampa a umele ti na prach matematicky vyjádřeno - za
8 přiměřeně
, ale tuším, že dojít do krámu bude 2×
kratší, než jednou tak dlouho
No, komu se mlít nechce a dělá déle dušená jídla - celkem elegantní varianta je dát veškeré koření do nějakého sáčku a ke konci prostě vytáhnout, osobně vše balím do gázy. Ale to určitě všichni znáte.
wydro: jsem si toho vědoma, já jen že někdo nahoře zmínil nějaké to lovení z hrnce, proto jsem to napsala.
Wydro melu vavřín mlýnkem na kávu, byl dokoupen ke stareému mixéru Eta
někdy v 70 letech. Někdy nastříhám, někdy nalámu, spustím, je to
rachot, otřásá se celý dům. Přecedím, opět melu, přecedím a
v závěru proženu co nepropadlo cedníčkem. Asi mě sousedi nemají rádí,
ale zatím se usmívají
Tyto mixéry jsou nerozbitné, jistě najdeš, projdi sklep, půdu, myslím že
že se rachodilo ve většině domácnostech.
cedím… Když neseženeš mixér, pozlobím sousedy, pošlu namletý,dobře
zabalený v obáce
Příspěvek upraven 11.08.11 v 01:19
Casíno krásný mlýnek, moc se mi líbí. Má výhodu proti mým bakeliťákům, lépe se zbavuje vůní. Já melu v každém něco, abych nemusela často zbavovat odéru. /trochu závidím/
som na Slovensku nikdy nevidela. Alebo som na neho iba ja nenatrafila? Kupujem si ho v Maďarsku, majú ho bežne. Úplne jemnučký prášok. Ak prechádzate cez túto krajinu cestou k moru, alebo sa chodíte kúpať do maďarských kúpeľov, doporučujem sa obzrieť aj v kútiku s koreninami.